Náhlé selhání ovladačů Nvidia?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Aswan
Nováček
Nováček

Náhlé selhání ovladačů Nvidia?

Příspěvek od Aswan »

Zdravím všechny,

poslední čtvrt rok začalo můj počítač postihovat nepředvídatelné rozpadnutí obrazu a zásek systému způsobené, jak mi poradila analýza pádu systému, pravděpodobně selháním ovladačů NVIDIA. Je úplně jedno, co dělám někdy se to stane dvě vteřiny po načtení Windows, někdy při hraní her, někdy při brouzdání po netu. Občas se to stane 3x za den a někdy se to neobjeví měsíc.

Jel jsem hrozně dlouho na verzi WHQL 266.58 a z ničeho nic se začalo stávat tohle, takže jsem zkusil 270.61 a následně hned 275.33, ale problém stále přetrvává. Nepomůže nic jiného než tvrdý restart, ale i přes tento restart se často stane, že rozpadnutí obrazu zůstane a systém funguje normálně s rozpadnutým obrazem a nepomůže nic jiného než další restart.

Zkoušel jsem různé testy a systém je naprosto stabilní, není nijak přetížený, teploty výborné.
Ani úplný reinstal ovladačů nepomohl.

Nenapadá mě způsob jak tento problém vyřešit, chyba může být v ovladačích a nebo přímo v grafické kartě a jelikož sem na internetu nenalezl jediný topic se stejným problémem, mám obavy, že budu muset vyměnit grafickou kartu.

Chtěl bych se zeptat zda-li nemůže chyba ještě v něčem jiném nebo jestli nemáte někdo nápad, jak problém vyřešit.

Děkuji všem za radu. :)

Sestava:
Processor:
Intel(R)Pentium Dual-Core E5200 @ 3,2 Ghz
Memory:
Kingston HyperX - 4096 MB - 800 Mhz
Hard Drive:
Samsung SpinPoint F1 - 320 GB
Video Card:
Zotac Nvidia GeForce 9800 GT AMP!
Operating system:
Windows Vista Home Premium 64-bit
Motherboard:
Gigabyte GA-EP35-DS3
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Náhlé selhání ovladačů Nvidia?

Příspěvek od Bez_n1ck »

Pokud výměna ovladačů nepomohla, tak bych se zaměřil na kartu jako takovou. Případně ještě zkusit lehkej podtakt a reinstall windows. Po vyzkoušení těchto dvou věcí už chyba na straně SW nebude.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“