Jak zprovoznit 40GB disk na P166MMX?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak zprovoznit 40GB disk na P166MMX?

Příspěvek od Fx »

Mám tu před sebou Compaq Deskpro 2000 (P166 MMX) a potřebuju v něm zprovoznit 40GB disk WD 7200 rpm, 8 MB cache. Bohužel mi na to nějak nefunguje Fdisk a jinou utilitu nemám. Na současném disku je 20 MB volného místa a nic smazat nemůžu. Poradíte, čím ten disk prohnat? Bios ho detekuje jako 8 GB, což je nejspíš v pořádku, pokud nastavím velikosti oddílů v procentech, windows 98 to zblajznou (o DOS mi nejde) - jde mi ale o to, že Fdiskem mi nejde vytvořit žádný oddíl - hlásí to něco v tom smyslu, že k vytvoření oddílu dos není dost místa.

Tak kdo poradí? Budu vděčný...
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
dr_x
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr_x »

Pokud neexistuje update BIOSU, coz v tomhle pripade asi ne, tak
to dobre resi Ontrack Disk Manager, ale kde vzit plnou verzi bohuzel nevim.

http://www.ontrack.com/diskmanager/

Zkus se podivat primo na WD, jestli na to nemaji nejakou utilitu, vim ze treba Seagate nebo IBM to maji volne ke stazeni.
AMD Athlon 3000+ - Spire WhisperRock III cooler - MSI K7N2 Delta-ILSR - 2x Kingmax DDR400 256 MB - MSI FX5900-VTD128 - 2x Seagate Barracuda ATA IV 80GB - 1x Seagate Barracuda V 120GB - Plextor PlexCombo 20/10/40-12A - DVD-ROM NEC DV-5500 - ATI TV Wonder PCI - Fortron LowNoise 300W - FSC Scaleo C792 17" CRT

Obrázek
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Tkze uplne jednoducha vecicka
Existuje postup taky ze musis obist BIOS a vtedy ti to bude vsetko fungovat. Kazdy vyrobca ma svoj vlastny program.
Na nete si najdi program EZ-INSTALL. Je to disketova verzia nabootujes z diskety ktoru si vytvoris. A dalej...................
No kedze si moderator tak typujem ze vies trochu po EN takze citaj a riad sa instrukciami a bude to 100% chodit uz som to robil nespocetne krat
dr_x
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr_x »

Nebo se podivej sem.
AMD Athlon 3000+ - Spire WhisperRock III cooler - MSI K7N2 Delta-ILSR - 2x Kingmax DDR400 256 MB - MSI FX5900-VTD128 - 2x Seagate Barracuda ATA IV 80GB - 1x Seagate Barracuda V 120GB - Plextor PlexCombo 20/10/40-12A - DVD-ROM NEC DV-5500 - ATI TV Wonder PCI - Fortron LowNoise 300W - FSC Scaleo C792 17" CRT

Obrázek
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

pouzi to co som napisal ja je to 100% overene a je to original od Westernu
KuKla

Příspěvek od KuKla »

jj, použij to, co psal Blackened...EZ Drive - pokud teda nenalezneš updated BIOS.... :(
jinak pokud máš win2k nebo xp, tak EZ Drive řešit nemusíš, páč tyhle dva systémy si už data o disku neberou z BIOSu, ale přímo z disku...čili i když je BIOS hlásí jako 8GB tak wokna viděj plnou kapacitu... :wink:
dr_x
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr_x »

EZ Drive uz neni, nahradily ho Data Lifeguard Tools - viz tady, primo od WD. :razz:

Obrázek
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Díky (hlavně za ten odkaz, během načítání hlavní stránky WD se mi totiž vždycky podělá IE - už aby fungoval ten větší disk. Na týhle plečce - a jiný komp tu momentálně nemám - je totiž jen 400MB disk, tozn., že stačí leda tak na wokna)...
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Tak nakonec jsem v tom souboji vyhrál - díky za informace o tom EZ installu, nic jiného totiž nefungovalo (ani ty nejnovější Tools :evil: ), vše se po chvíli kouslo nebo hlásilo chyby.
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

:wink: Jasneeeeeeeee za malo sak som pisal ze to bude urcite slapat. :wink:
eRTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRTY »

no já měl 30GB maxtora na K5-75Mhz, s žádným biosem sem se neštval,na jiným kompu sem ho zformátoval po +-7,5GB, pod dosem se zobrazoval jen první oddíl, ale pod W98 vše v pořádku :shock:
AMD 2500+@2300Mhz (200*11,5), 512MB DDR, Gainward GF3Ti200 200/400@250/530Mhz, HDD Seagate Bar7200.7 2x120GB, Asus 40/10/16 ,Fortron 350W, Modding Case, Home made wattercool CPU,GPU,Chipset,2xHdd
mixal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mixal »

kedysi som mal 486 pretaktovanu na 150 Mhz a mal som tam 40 Gb disk, tiez maxtor. stacilo stiahnut origos SW od maxtoru a trochu sa s tym pohrat. tiez mi ho bios detekoval ako 8 gb.
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
Mezonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mezonek »

Mam stejný problém - taky se 40 GB Maxtorem, snažil sem se najít nějaký soft na stránkách Maxtoru, ale nic sem nenašel. Má vůbec Maxtor něco jako Seagate nebo WD? Prostě se vždycky na těch jejich stránkách stratím. :( Jsem amater, tak mě potěší každá jednoduchá rada.
Diky
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Maxtor

Příspěvek od Lemra »

http://www.maxtor.com/en/support/downloads/index.htm

Stáhneš si MaxBlast, vytvoříš bootdisk - klasika....
..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“