Zdravím, mám problém s instalací OS konkrétně Linuxu Kubuntu 11.04, používal jsem Win7, který jsem měl v základní výbavě, později jsem přešel na Ubuntu (instalce naprosto bez problemů), ale protože mi více sedí prostředí, které používá Kubuntu, rozhodl jsem se pro tuto distribuci, klasicky jsem vyrobil dvd podle postupu na Linux foru, nabootoval zvolil spustit Kubuntu a naběhnul mi load, tady mi to vždycky chvíli načítá a pak to zmrzne, zkoušel jsem i instalaci bez grafického rozhraní, tam se mi systém podařilo nainstalovat, ale po restartu už nenajel, zkoušel jsem pak i nainstalovat zpět ozkoušené Ubuntu, ale nastal stejný problém, obě media jsem vyzkoušel na jiném PC a instalace proběhla na první pokus úplně bez problémů, zkoušel jsem i bootovat z USB, ale stejný problém. Nevíte někdo prosím, co s tím?
Konkretní typ mého ntb: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Instalace OS
Moderátor: Don
- ilianik
- Nováček
-
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalace OS
zkoušel si vypnout v biosu AHCI respektive nastavit na legacy pata? Pokud je zapnuté a systém si nezavede (nemá) ovladač k řadiči tak se to logicky zasekne, respektive nechce to bootovat
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Dava_C
- Začátečník
-
Ukradnu si tenhle thread. Mohli byste mi prosím vysvětlit jak je to s notebooky a OS? Když si koupím notebook s W7 a přeinstaluju na Ubuntu, nepřijdu o záruku? Nebude problém vůbec s instalací linuxu? Lze pak vrátit originál W7 zpět? Vrácení do 14 dnů? Díky za pomoc.
- Maddogg
- Čestný člen
O záruku nepříjdeš, akorát je dobré si nechat původní partisions kde jsou data pro obnovu systému původního stavu. Pokud vracíš do 14ti dnů musí být notebook v původním stavu tzn systém po recovery, jinak ti to naučtují.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W