Intel P67 reklamace
Moderátor: Eddward
- halinek23
- Nováček
-
Intel P67 reklamace
Zdarec, hoši potřeboval bych poradit. Mám ještě desku z vádné série s chipsety P67 a teď se mi začlo stávat, že se hra sekla a zněl takový ten zvuk zahlcení či co. Později se mi PC sekl úplně. Při restartu a zapnutí PC mi při POST psalo hlášku A disk read error occured. Po přepojení do jiného sata konektoru to zatím jede, ale chtěl jsem se ujistit jestli je to vážně problémem s chipsetem desky. V nejbližším týdnu se ji chystám jít vyměnit. Taky jsem se chtěl zeptat, zda-li je třeba přeinstalovat systém při změně desky. Díky moc za odpovědi.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Intel P67 reklamace
ak je to B2 proste si ju nechaj vymeniť
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Atapi
- Začátečník
K instalaci systému... já nic takovýho dělat nemusel, jen snad ovladače od grafický karty (CF) a zvukovky (jinej čip) jsem musel dávat znova a to jsem ještě měnil desku za lehce odlišnej model (vlastně to samý, jen prej má mít lepší napájení, 2 USB porty navíc a prej že lepší odstup signálu od šumu, když to říkaj ).
Někde píšou, že je lepší předtím odinstalovat ovladače na řadič pro HDD, ale já nic takovýho nedělal...
Někde píšou, že je lepší předtím odinstalovat ovladače na řadič pro HDD, ale já nic takovýho nedělal...
- halinek23
- Nováček
-
No i přesto, že jsem disk přepojil na satu 6gb, tak se vyskytuje pořád to stejne i při koukání na film či poslouchání mp3, prostě místy takovy divný zvuk a seknutí jen na chvíli, ale časem třeba uplné zamrznutí a nutný restart po kterém to při POST píše A disk read error occured. Nevím, poraďte něco jak otestovat čím by to mohlo být.
- Atapi
- Začátečník
Asi ti umírá disk no, najdi si nějakou aplikaci co umí vypsat smart a hoď to sem.
- halinek23
- Nováček
-
http://tinypic.com/r/v8hq1l/7 hd inspector
http://tinypic.com/r/15ogz20/7 hd tune
Vše se zdá ok, nevím, pořád doufám, že je to deskou . . . všechny komponenty jsou staré necelého půl roku.
http://tinypic.com/r/15ogz20/7 hd tune
Vše se zdá ok, nevím, pořád doufám, že je to deskou . . . všechny komponenty jsou staré necelého půl roku.
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
HD tune ten HDD vidí jako nemocňoučký, hoď jim tam do RMA na hlavu HDD i s deskou.
- halinek23
- Nováček
-
Nic tak já zkusím hodit desku na reklamaci, zálohuju data a disk sformátuju. Nahodím win7 64bit a uvidíme. Zatím díky za rady.
- Maddogg
- Čestný člen
Tenhle error nemusí souviset přímo s diskem. Uplně první věc bych zkusil jiný sata kabel. Disk zkus připojit k jinému pc a projet ho celým hd tune long testem.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle error mám na systémovém disku taky a jedu na tom už asi rok bez sebemenšího problému
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- halinek23
- Nováček
-
No hd tune testy jsem ho podrobil už svém PC a vše proběhlo v pořádku, rychlosti odpovídající, žádné vadné sektory . . . kontroloval jsem i jinými programy. Sata kabel jsem už také přehodil, ale žádná změna. Ono ten warning v hd tune asi nebude nic horkýho. Vypadá to asi na tu desku.
- Atapi
- Začátečník
No tak si jí nech vyměnit. Jen bych to tam teda přines jako výměnu vadný série a né reklamaci...
- halinek23
- Nováček
-
No kámo, to jsem si taky myslel. A dnes jim píšu ať mi jeden kus zašlou na pobočku v Brně a ono výměna na počkání byla možna pouze do konce června. To nepotěší.
- Atapi
- Začátečník
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ten potencionální chipset problém (kterej jsem nikdy neviděl v praxi projevit se) dělá ty crc errory, ale na Sata 3 by se ti nikdy neděly + ve smartu máš write errory, ty tam absoluteně nemaj co dělat. Ala máš mrtvej disk, ne desku.
Pravděpodobně ti u něj selhává elektronika, má crc errory při komunikaci s řadičem a pak dojde i k write erroru ze kterýho se už nedovede dostat a sekne se, odpojí se a pak se ti logicky zhroutí i OS. Nech si dát novej disk, ten by ti měli vyměnit na místě.
Pravděpodobně ti u něj selhává elektronika, má crc errory při komunikaci s řadičem a pak dojde i k write erroru ze kterýho se už nedovede dostat a sekne se, odpojí se a pak se ti logicky zhroutí i OS. Nech si dát novej disk, ten by ti měli vyměnit na místě.
- halinek23
- Nováček
-
Jó, to zní docela logicky, tak díky moc za radu. Udělám jak říkáš.
- Krteq
- Čestný člen
-
Omlouvám se že vytahuju tohohle kostlivce ze skříně, ale dnes se mi projevil bug SATA2 řadiče integrovaného v P67 B2 (GA-P67A-UD3P rev.1), všechny symptomy odpovídají (HDDs OK, SATA3 porty OK, jen přes SATA2 porty nic nejede)
Chci se zeptat jak je to s reklamačním řízením v tomhle případě, uznávají to jako vadu od výroby a mění kus za kus nebo jsou to standardní "obštrukce" s 30ti denní lhůtou?
Chci se zeptat jak je to s reklamačním řízením v tomhle případě, uznávají to jako vadu od výroby a mění kus za kus nebo jsou to standardní "obštrukce" s 30ti denní lhůtou?
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
V TSbohemia mi vrátili prašule během 2 dnů, ale desku jsem měl celkově jen 4 dny
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Krteq píše:Omlouvám se že vytahuju tohohle kostlivce ze skříně, ale dnes se mi projevil bug SATA2 řadiče integrovaného v P67 B2 (GA-P67A-UD3P rev.1), všechny symptomy odpovídají (HDDs OK, SATA3 porty OK, jen přes SATA2 porty nic nejede)
Takhle, vadu ti uznaj určitě, o to se neboj, ale dnes už se nemění na počkání (respektive mohou jako u všeho, ale nemusí), protože ta lhůta na výměny těch desek už vypršela. To bohužel znamená, že když budou chtít... vyfásneš jinou "zatím funkční desku" a bude to...
- Hladis
- Moderátor
Sice lidi tvrdili ze ten bug se jen tak neprojevi ,ale myslim ze se projevuje a docela casto. Par odeslych desek B2 s vadou radice uz bylo a moje B2 ,taky zrovna nejlip nejela. V Recku se ty desky berou na RMA a mas na vyber ve stejny cene nahradu ci pokud vezmes drazsi a doplatis rozdil. V CZ nevim. Ono par modelu uz mizi z trhu a kus za kus na pockani neni mozny.