taktovaní Amd Athlon X2 255
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- elurban
- Začátečník

taktovaní Amd Athlon X2 255
Zdar,chtěl bych se zeptat na kolik můžu nataktovat můj procesor kolik frekvence,napětí,budu moc rád.Mám normalní chladící box co jsem k CPU dostal.
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: taktovaní Amd Athlon X2 255
Moc ne.
Je poměrně vysoko taktovaný už na default.
Odhaduji tak 3,6 GHz hořce těžce.
Lepší výsledky mívá na desce s chipsetem ATI/AMD a s kvalitním zdrojem.
Grafiku výkonnou nemáš, takže té není pomoci ani přetaktováním procesoru.
Je poměrně vysoko taktovaný už na default.
Odhaduji tak 3,6 GHz hořce těžce.
Lepší výsledky mívá na desce s chipsetem ATI/AMD a s kvalitním zdrojem.
Grafiku výkonnou nemáš, takže té není pomoci ani přetaktováním procesoru.
- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
3,8 bych u athlona viděl jako strop, s vysokým napětím. 3,5 na default by nemuselo být problém.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak C3 revize, ale C2 Athlony II všechny končí v 64 bitovém OS na cca 3.6GHz, pak se vyskytují BSOD a nepomohlo ani zvyšování napětí.
Například můj X4 630 na 3.6GHz potřebuje nějakých 1.392V tuším, ale ani s napětím 1.55V jsem se nepohnul dále.. (resp. LinX projde na 3.7GHz, nicméně několikrát za den BSOD)
Například můj X4 630 na 3.6GHz potřebuje nějakých 1.392V tuším, ale ani s napětím 1.55V jsem se nepohnul dále.. (resp. LinX projde na 3.7GHz, nicméně několikrát za den BSOD)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já zase vím, že můj x2 240 (C2) dosáhl na strop desky a na 1,4V neměl problém na 3750MHz v 64bit systému stejně jak v 32bit s čímkoli a byl stabilní, ale deska už mě dál nepustila.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako opravdu stabilně při dlouhodobém provozu? (ne že jen prošel LinX, OCCT atd.?) Tak to je hodně zajímavé, protože zatím úplně všechny kusy těchto CPU co jsem měl v ruce se takto chovaly (a že jich bylo), dokonce mi to potvrdil i kamarád, který má shodou okolností také X2 240 C2 
// Nicméně teď mě napadlo, že vlastně OC v x64 OS se dělal vždycky na různých deskách, ale vždy to byl Gigabyte... Pochybuji, že to bude mít souvislost, ale asi to tedy pak ještě zkusím prověřit na Crosshair V, případně IV, jestli jí do té doby vyreklamují...
// Nicméně teď mě napadlo, že vlastně OC v x64 OS se dělal vždycky na různých deskách, ale vždy to byl Gigabyte... Pochybuji, že to bude mít souvislost, ale asi to tedy pak ještě zkusím prověřit na Crosshair V, případně IV, jestli jí do té doby vyreklamují...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- martinnn
- Nováček

-
s chladícím boxem AMD na 3,5Ghz strop je 3,7Ghz
zkoušel jsem 4,1Ghz a po necelé minutě se restartoval
zkoušel jsem 4,1Ghz a po necelé minutě se restartoval
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
4.1GHz ani omylem
S tím mají problém i Phenomy
- martinnn
- Nováček

-
ale jo 4,1Ghz...
ale jak říkám po naběhnutí windowsu se po necelé minutě tatuhne a restartuje se
3,7 jde stabilně a možná i 3,8GHz...
ale jak říkám po naběhnutí windowsu se po necelé minutě tatuhne a restartuje se
3,7 jde stabilně a možná i 3,8GHz...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem ani omylem stabilně... 
- martinnn
- Nováček

-
aha
...
to určitě ne.....
to určitě ne.....
- elurban
- Začátečník

lidi chtěl jsem se zeptat,nataktoval jsem to pomocí utilitky Asus turbo v,ale jak res komp,tak mi to tam vrátí na default nastavení,dal jsem vytvořit profil aj uložit,nový bios,ale furt to hodí na default,a taky jsem se chtěl zeptat jestli to je v pohodě 3,4 GHZ a napětí 1400v
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
- veteran13
- Začátečník

napětí 1400v je extrémní ale 1,4V je myslim základní na kterém tyto procesory běží tudíž bez problémů. A jde to ještě víš? Já se svým X2 240 dostal na 3,6(víš to prostě nešlo, ať jsem dělal co dělal) taky na základní napětí, které pak šo o něco snížit(nicméně mi v poslední době začal komp blbnout tak sem tam vrátil auto)
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- elurban
- Začátečník

no jde to víš,ale to se mám furt přihlašovat na ten asus turbo v abych tam měl ten svůj OC ?,V biosu mi to jakby nereaguje když to zvýším ty frekvence apod.,nemůžu zvýšit je to tam nák pevně zabudované i když dám manual Edit:ted jsem zkusil dát 3,5GHz a 1,4V a už to blblo takže se přes 3,5 nedostanu
- Lokomotiva
- Začátečník

Proč nepřetaktuješ normálně z BIOSu?elurban píše:...nataktoval jsem to pomocí utilitky Asus turbo ...
Taktování tahle není úplně jednoduché, ale ještě si komplikovat život nějakým softem...
- elurban
- Začátečník

no já bych rád,ale prostě jak by to tam bylo zamknuté,dám manualně a když chci zvýšit násobič a napětí,tak na to můžu klikat jak chci a nejde to předělatLokomotiva píše:Proč nepřetaktuješ normálně z BIOSu?elurban píše:...nataktoval jsem to pomocí utilitky Asus turbo ...
Taktování tahle není úplně jednoduché, ale ještě si komplikovat život nějakým softem...
- Lokomotiva
- Začátečník

Máš na desce BIOS aspoň 1403?
Stáhni si CPU-Z a podívej se na kartu Mainboard - tam si to přečteš.
Podívej se i na kartu Memory - máš tam Dual unganged?
Že nejde zvýšit násobič mi nepřijde divné když nemáš procesor BE.
Ovšem napětí bys změnit měl moci.
- elurban
- Začátečník

jo Bios mám nejnovší 1701,no mám tu DC mode unganged a pak Channels -dualLokomotiva píše:Máš na desce BIOS aspoň 1403?
- Lokomotiva
- Začátečník

No a když tedy vlezeš do BIOSu do kapitoly Ai Tweaker a dáš Ai Overclock Tuner na Manual, tak se snad k frekvenci a napětí procesoru dostaneš, ne?
- elurban
- Začátečník

tak ted jsem to zkoušel a :Ai Overclock Tuner na Manual nastaveno,Cpu ratio-nejde pohnout,cpu bus frequency-nejde pohnout,procesor-voltage nejde pohnout,dá se říct že krom procesoru se dá v biosu změnit vše,mě se to zdá nějaké jakby zamknuté,ale v asus tubo v to jde,ale kdy žvypnu pc tak to dá na defaultLokomotiva píše:No a když tedy vlezeš do BIOSu do kapitoly Ai Tweaker a dáš Ai Overclock Tuner na Manual, tak se snad k frekvenci a napětí procesoru dostaneš, ne?