HDD - Do popelnice? :-)

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

HDD - Do popelnice? :-)

Příspěvek od MadmanCZ »

Dobrý den,

mám čerstvý problém (pravděpodobně s mým HDD). Myslím, že hned úvodem bych vás chtěl informovat o tom, že je velice nepravděpodobný výskyt viru v mém PC. Mám ESET a S&D. Navíc mi začal blbnout HDD včera a to jsem nic nestahoval.

K problému... Když zapnu Win7, tak mi to nabíhá asi tak 10 minut. Poté se dá plnohodnotně používat (s velkými odezvami na spuštění programů), pokud zapojíte FLASHKU nebo ext. HDD tak načtení trvá dalších 5 minut. HW mám dobrý 4jádro, 4GB RAM. Takže tady bych problém úplně vyloučil. Když hraji například hru z ext. HDD, tak trvá asi 5 min, než se spustí, 5 min než se načte lokace. A potom se hraje uplně bez problému, až do doby, než se musí načít nějáká další lokace (dříve to trvalo 10sek teď 5min).

Můj HDD je 7let starý :-D Nevíte jak zjistit rychlost HDD, nějákým programem?

Popř. díky za všechny ostatní rady :-)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD - Do popelnice? :-)

Příspěvek od LiveBomb »

A jake je skutecne vytizeni toho 4 jarda a ramek?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MadmanCZ »

1,5GB RAM a 0% CPU - Klidový režim

A podle HDtach je HDD v pořádku... Tak nevím. (10GB - 63Mb/sek, 120GB - 37Mb/s)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

MadmanCZ píše:je velice nepravděpodobný výskyt viru v mém PC. Mám ESET a S&D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: že ESET a S&D nic nehlásí ještě neznamená, že tam nic není, byť ta pravděpodobnost opravdu není nijak velká.
osobně bych sem nejdřív dal výpis SMART (třeba pomocí CrystalDiskInfo), u takhle starého disku může být vadný povrch.
kolem a kolem, ten disk už tak jako tak nebude z nejrychlejších (tipuju nějakou 160GB se SATA první generace), moc nechápu proč na čtyřjádru se 4GB RAM nemůžeš investovat 1000Kč do nového bezproblémového disku
ignorelist: kremrole a dezoláti
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MadmanCZ »

Jsem právě investoval... Ale do externího 1TB 8-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tím si nijak nepomůžeš pokud je systémový disk starý vrak
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“