Leadtek TV USB II - nahrávání videa přes jiný kodek

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

elektronek
Začátečník
Začátečník

Leadtek TV USB II - nahrávání videa přes jiný kodek

Příspěvek od elektronek »

Mám následující problém. Když chci nahrát video nějakým komprimovaným formátem třeba DivX, založím si nový profil a soft mě umožní vybrat kodek videa a kodek audia. Vyberu si třeba DivX pro video a MPEG - 3 pro audio (nebo něco jiného), uložím to a po návratu na hlavní panel mě po stisku tlačítka nahrávání vyběhne hláška, že program generoval chyby a bude ukončen. No a tím sem skončil i já. Přitom při použití nějakého předdefinovaného profilu vše funguje bezvadně, akorát že nahraný soubor je obrovský. Chtěl bych dosáhnout toho, abych nahrané video mohl rovnou vypálit na CD a již ho nemusel nějak dál upravovat. Kodeků mám v PC spoustu a tato hláška mě vybíhá ať dám kodek jakýkoli. Mám Win 2000 SP4. Prosím jestli máte někdo zkušenost s tímto problémem (nebo co dělám špatně), poraďte. Díky.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No nejsem nejaky exra odbornik ale jak to chces udelat?? Online komprimace se ti nemuze podarit. Nejprve musis nahrat zdroj pak ho zkomprimovat.Pokud se pletu opravte me nekdo
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
elektronek
Začátečník
Začátečník

Chceš tím říct, že nelze nahrávané TV vysílání kodekem rovnou nahrát zkomprimované tak aby se vešlo na CD?. To by znamenalo, že kodeky pro nahrávání by nemohli umět kompresi a to se mě nezdá.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Samozřejmě, že můžeš nahrávat rovnou do divx (třeba), ale musí to podporovat ten tvůj software. Ale jelikož ti to tam jde nastavit, pak by to podporovat mohl. Zkus se podívat jestli tam nemáš nastavenýho něco špatně, případně zkus ten soft přeinstalovat. Můžeš zkusit ještě použít alternativní soft, ale teď nevím, kterej podporuje USB tunery.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

u interni karty od leadteku to funguje bez problemu tak jak popisujes.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pokud se to komprimuje do Mpeg1,2 tak se to dá v reálu ale bude to velký,nemůžeš čekat nějakou 2průchodovou komprimaci aby se ti to vešlo na CD!!! To neumí ani Macintoshe co mají 2procesory a 1Ghz FSB :lol:
Variabilní bitrade ti nejdříve sjede film, ošahá si ho aby našel rychlé scény a pomalé a až v 2.passu když to kóduje podruhé tak to zkomprimuje tak aby nejlépe rozdělil bitrade! A to v reálu zatím nejde.
Takže to bude buď velký a málo kvalitní.
Nebo to první grabneš na disk a pak to zakóduješ do Mpeg2 s variabilním bitrade nebo do DivX,XviD taktéž na 2 a více průchodů :wink:
Jinak to zatím nelze :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
elektronek
Začátečník
Začátečník

Chlapi musíte na mě pomalu. Já sem v tomhle úplnej nováček. Takže byl bych rád, kdyby mě sem uživatelé stejné nebo i interní TV karty od Leadteku napsali jestli jim teda funguje ten postup co jsem napsal na začátku a jestli jim to i rovnou třeba na kodek DivX normálně nahrává.
A pak bych prosím potřeboval osvětlit co je to ten 2. paas, někde už jsem o tom něco čet, ale mam v tom guláš protože teď nevím jestli je to myšleno jako druhá komprimace, nebo jestli to je nahrávání zvlášť stopy videa a zvlášť audia. A pak bych ještě rád věděl, jestli se při výběru video a audio kodeku může vybrat jakýkoli ze seznamu nabýzených kodeků
(čili jestli je to jedno jak to zkombinuju), nebo jestli se můsím něčím řídit a při výběru konkrétního video kodeku musím k němu vybrat i konkrétní určitý audio kodek?. Díkys.
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

ja vtom nejsu odbornik pouze uzivam interni verzi karty a funguje mi to tak jak jsi popsal.napr mam tam prednastavene nejake nahravaci formaty jako mpeg1 ,2 vcd svcd dvd pal atd. atd.mohu vybrat jaky koliv s techto a nahravat primo vysledbne video se mi lisi jak pouzitymi kodeky tak kvalitou a velikosti dle toho co jsem si vybral.mohu si udelat novy profil zvolit video a audio kodek [jakykoliv co mam nainstalovany].a nahrava me to i v nich ale kdyz byla karta nova tak jsem nekde narazil na tabulku jake kodeky jdou spolu dohromady na teto karte a co zvladne nahravat a co ne ale uz nevim kde to bylo.ted jsem skusil divx 5.0 a mpeg 1 dokupi a naprosto to nestiha nahraju to ale cukani masina na to nema.takze jak pise Dzin.Ja to delam tak ze pokud se chci jenom kouknout a smazat tak volba vcd 90minut cca 800MB .pokud chci neco uschovat tak volba dvd pal visledek velikej a pak xvideo comvector prevest na divx velikost 700Mb.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

elektronek píše:Chlapi musíte na mě pomalu. Já sem v tomhle úplnej nováček. Takže byl bych rád, kdyby mě sem uživatelé stejné nebo i interní TV karty od Leadteku napsali jestli jim teda funguje ten postup co jsem napsal na začátku a jestli jim to i rovnou třeba na kodek DivX normálně nahrává.
A pak bych prosím potřeboval osvětlit co je to ten 2. paas, někde už jsem o tom něco čet, ale mam v tom guláš protože teď nevím jestli je to myšleno jako druhá komprimace, nebo jestli to je nahrávání zvlášť stopy videa a zvlášť audia. A pak bych ještě rád věděl, jestli se při výběru video a audio kodeku může vybrat jakýkoli ze seznamu nabýzených kodeků
(čili jestli je to jedno jak to zkombinuju), nebo jestli se můsím něčím řídit a při výběru konkrétního video kodeku musím k němu vybrat i konkrétní určitý audio kodek?. Díkys.
Tak začátečník jo? :lol: to sme byli všichni, tak se ti to pokusím vysvětlit :wink:
Začnu postupně, do DivX to lze nahrát přímo, ale! Nebude to variabilní bitrade tzn.1.pass2.pass.případně další nth pass.
Pokud to nahráváš přímo tak je to komprimováno kodekem,DivX,Xvid,Mpeg1,2,Huffyuv,apod.ale pouze konstatním bitrade kde je použit stejný datový tok jak pro nenáročné scény tak pro náročné a proto dochází ke kostkatění! A hlavně se tam používá větší bitrade a tím se kvalita sice zlepší, ale je je to pak moc velký :(
1.Takže nejlépe nahrát nějakým beztrátovým kodekem film na disk! Doporučuju Huffyuv kodek je fakt best!Nahrávej v plném PALu tj.720x540
zvuk nech 198KBit/s nebo 128KBIt/s ale níž už nechoď. Hodina videa bude asi 12GB! :( Ale neboj pak se to zkomprimuje a 1-1,45min film bude v dobré kvalite na 1CD :wink:
2.Koukneš jak je velkej film ,případně vystříháš reklamy, závěrečný titulky a pod.Doporučuju VirtualDub! :wink: A zpočítáš to datový tok "bitrade" buď bitrade kalkulátorem nebo ručně. Doporučuju calculator. :)
3.Načteš video ve Vitualdubu a zvolíš Video/komprese/nastavit.klikneš na kodek kterej chceš použít v našem případě DivX a v nastavení kodeku vybereš roletkou 1.pass"průchod" zadáš vypočítanej bitrade a OK.Potom zadáš filtr zvolíš deinterlace"teda pokud ti to karta nedeinterlacuje už při nahrávání" a dáš smíchat dohromady "nejlepší".Deinterlace znamená prokládání obrazu, protože televize zobrazuje 50půlsnímků,ale my potřebujem 25snímků při zobrazování na monitoru! Tak to bohužel je pokud deinterlaci neprovedeš tak bude video tvořit tkzv. zubatici a nebude to pěkné! A hlavně až 1/3 bitrade se spotřebuje na prokládání!
A dáš uložit jako a pojmenuješ to třeba 1pokus :) o zvuk se zatím nestarej ten se komprimuje až v 2.passu!Nezapomeň v nastavení DivX zaškrtnout políčko write MV files, je to kvůli multipasu a taky v setings obě políčka "Do not promt errors and warnings" a "Disable the feedback window".Nebudu se rozepisovat proč.
4.Počkáš až to Comp zpracuje!
5.Změníš v kompresi na 2.pass případně tam bude volba nth.pass "podle verze kodeku" a dáš OK. Pak půjdeš do nastavení stopa /pravého myšáka na stopu zvolíš kompletní proces, vybereš komprese, zobrazí se ti kodeky"audio" zvolíš Mpeg Layer-3 zaškrtneš políčko zobrazit všechny formáty.Zvolíš bitrade zvuku s kterým si počítal v calkulátoru třeba 128KBit/s dáš OK! Potom uložit, klidně přepiš ten 1pokus případně zvol přepsat.
6.Čekáš až proběhne 2.pass a je hotovo :-D

Víc stručně to snad nejde. :lol: Musíš postupovat pokus omyl :twisted: Chybama se člověk učí :razz:
Vše potřebné najdeš na www.tvfreak.cz jak kodeky tak programy! :wink:
Případně přes Googla.
elektronek
Začátečník
Začátečník

Tak Vám všem dík, hlavně tobě Dzine, žes mě to objasnil. Ty jo to muselo dát fušku to tam nacvakat. Ale fajn rozumim tomu. Jinak jsem experimentováním zjistil, že na XPéčkách to funguje bez problémů tak, jak jsem popsal na začátku. Já mám ale 2000 a tam to nemaká, Ještě zkusím hodit dotaz na PC World a pak přímo na Leadtek. Uvidím co mě řeknou. V nejhorším hold změním OS. Kdyby ještě něco někoho napadlo, tak dejte vědět. Čau.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Rádo se stalo :wink:
Já používám XP taky jen kvůli videu. Hlavně umí pracovat se soubory větší než 4GB. Ve win 9x se to řeší softem kterej je průběžně napojuje,ale není to ono :x
Taky zkus Virtuldub nebo Virtualdubmod ten lze přepnout do nahrávacího režimu a jde to dobře a máš tam více detailního nastavení. :wink:
elektronek
Začátečník
Začátečník

Jo jasně, tušim že VirtualDub mam někde zašitej na CD a je i lokalizovanej do češtiny. Ale jakej je vlastně rozdíl mezi VirtualDubem a VirtualDubModem?. Každej jako umí něco jiného?.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

VirtualDubMod je jen upravenej VirtualDub. Umí všechno co umí VirtualDub + něco navíc, hlavně je tam vylepšená práce se zvukovými stopami :roll: .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
elektronek
Začátečník
Začátečník

Jak dlouho to trvá než VirtualDub zpracuje 1.paas a jak dlouho 2.paas,
když budeme předpokládat že celková délka 1h30min filmu bude tedy cca 18 GB?. A jakou verzi VirtualDubModu doporučujete? (která je stabilní,
rychlá,umí MPEG i AVI a hlavně je v češtině).
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Většinou je první pass o hodně rychlejší než druhý pass. Konkrétní čas závisí na výkonu tvého počítače (Procesor, deska, paměti), potom to také závisí na rozlišení videa (čím větší, tím déle to trvá) a pak také na nastavené kvalitě enkódování (nastavení kodeku).
Můžu ti ještě doporučit vyzkoušet Xmpeg, je to výbornej soft na převod z mpeg do avi (divx, xvid, ...). Dá se tam nastavit dvou i více průchodové enkódování.
elektronek
Začátečník
Začátečník

Můžeš mě sem hodit sait kde ho můžu stáhnout (pokud možno s českou lokalizací).
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

elektronek píše:Můžeš mě sem hodit sait kde ho můžu stáhnout (pokud možno s českou lokalizací).
Tady to najdeš, stačilo použít google :wink:
elektronek
Začátečník
Začátečník

Díkys.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Borg píše:VirtualDubMod je jen upravenej VirtualDub. Umí všechno co umí VirtualDub + něco navíc, hlavně je tam vylepšená práce se zvukovými stopami :roll: .
Hlavně umi načítat Mpeg! :wink: Samozřejmě je taky lokalizován.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Borg píše:Většinou je první pass o hodně rychlejší než druhý pass. Konkrétní čas závisí na výkonu tvého počítače (Procesor, deska, paměti), potom to také závisí na rozlišení videa (čím větší, tím déle to trvá) a pak také na nastavené kvalitě enkódování (nastavení kodeku).
Můžu ti ještě doporučit vyzkoušet Xmpeg, je to výbornej soft na převod z mpeg do avi (divx, xvid, ...). Dá se tam nastavit dvou i více průchodové enkódování.
Pozor je to naopak 1pass je pomalejší asi o 10-20% :wink:
Záleží na složitosti scény kterou je třeba vyrenderovat a samozřejmě na použití filtrů, rozlišení a taky verze kodeku.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“