Odrezanie PCI-X konektora na PCI konektor
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Odrezanie PCI-X konektora na PCI konektor
nazdar
vec sa ma takto
planujem kupit PCI-X sietovu kartu
mam odskusane na inej doske, ze dana karta sa da fyzicky vlozit do klasickeho PCI slotu a funguje korektne
mam problem, ze kvoli chladicu chipsetu by mi ta trciaca cast PCI-X slotu kolidovala a nedala by sa vlozit do slotu
takze aby som to zhrnul
karta po vlozeni do PCI slotu funguje a zvysna trciaca cast PCI-X slotu je vo vzduchu a je (predpokladam) nepouzivana, kedze nieje k nicomu pripojena
nastava otazka, ze ci ak by som tu zvysnu cast PCI-X slotu odrezal, ci by karta fungovala korektne OK
ma to niekto odskusane?
vdaka
vec sa ma takto
planujem kupit PCI-X sietovu kartu
mam odskusane na inej doske, ze dana karta sa da fyzicky vlozit do klasickeho PCI slotu a funguje korektne
mam problem, ze kvoli chladicu chipsetu by mi ta trciaca cast PCI-X slotu kolidovala a nedala by sa vlozit do slotu
takze aby som to zhrnul
karta po vlozeni do PCI slotu funguje a zvysna trciaca cast PCI-X slotu je vo vzduchu a je (predpokladam) nepouzivana, kedze nieje k nicomu pripojena
nastava otazka, ze ci ak by som tu zvysnu cast PCI-X slotu odrezal, ci by karta fungovala korektne OK
ma to niekto odskusane?
vdaka
...
- termit256
- Začátečník

-
Re: Odrezanie PCI-X konektora na PCI konektor
Nevim jaky slot chces odrezavat, pokud jsem to pochopil spravne, chces uriznout kus desky plosnych spoju.
Tezko rict jestli to bude potom fungovat, zalezi jestli nevedou nejake spoje uvnitr desky. Zcela jiste to bude u kazde karty jine. I kdyz ja osobne bych to nedelal, pokud se chlap co desku routoval spatne vyspal, mohl v oblasti kontaktnich plosek klidne neco natahat.
Tezko rict jestli to bude potom fungovat, zalezi jestli nevedou nejake spoje uvnitr desky. Zcela jiste to bude u kazde karty jine. I kdyz ja osobne bych to nedelal, pokud se chlap co desku routoval spatne vyspal, mohl v oblasti kontaktnich plosek klidne neco natahat.
Naposledy upravil(a) termit256 dne ned 31. črc 2011, 00:46, celkem upraveno 1 x.
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to slyším poprvé, že by to takhle šlo. že jdou některý grafiky do PCI-X x1, to jsem slyšel, ale že by šlo zaměnit PCI a PCI-X, to slyším opravdu poprvé.
Pokud tomu ale opravdu tak je, tak bych spíš opatrně odlámal okraje plastovýho PCI konektoru.
Pokud tomu ale opravdu tak je, tak bych spíš opatrně odlámal okraje plastovýho PCI konektoru.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ono sa fyzicky do PCI slotu da zasunut (ak by som tam nemal chladic southbridge)
ludia co tam maju volno to takto pouzivaju
kazdopadne nasiel som jeden thread, kde to cloveku aj po odrezani fungovalo
to Flegy:
najdi mi quad Ethernet adapter v dajakej zaujimavej cene (staci aj FastEthernet) a problem solved
jedine cenovo zaujimave riesenie je tu
http://cgi.ebay.co.uk/Sun-X1034A-Quad-F ... 1ab2c#shId
a tieto karty funguju v klasickych 32bit PCI slotoch
odskusane
ludia co tam maju volno to takto pouzivaju
kazdopadne nasiel som jeden thread, kde to cloveku aj po odrezani fungovalo
to Flegy:
najdi mi quad Ethernet adapter v dajakej zaujimavej cene (staci aj FastEthernet) a problem solved
jedine cenovo zaujimave riesenie je tu
http://cgi.ebay.co.uk/Sun-X1034A-Quad-F ... 1ab2c#shId
a tieto karty funguju v klasickych 32bit PCI slotoch
odskusane
...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
co je to za masinu?
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asus P7P55D-E s Xeonom x3440 co potrebuje vela ethernet portov na domace sa hranie s Cisco zariadeniami
cast (routre) budu bezat v Dynamipse (preto xeon s 8GB RAM) a bude to napojene na realne switche + klienti (virtualne stroje) preto vela ethernet portov
cast (routre) budu bezat v Dynamipse (preto xeon s 8GB RAM) a bude to napojene na realne switche + klienti (virtualne stroje) preto vela ethernet portov
...
- Ssnake
- Začátečník

-
pci-x radic jsem mel normalne v pci (akorat asi nejel jako 64bit
) takze v tom bych problem snad nevidel...
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
me jde o to ze je to prasarna. jinak na e-bayi najdes za par fifniku quad/dual port karty do pci-e
napr. http://cgi.ebay.com/IBM-PRO-1000-PT-Qua ... 43a8600b90
napr. http://cgi.ebay.com/IBM-PRO-1000-PT-Qua ... 43a8600b90
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
210 usd je par chcechtakov pre teba?
ja na tom az tak dobre niesom, pojdem do tych 15 GBP rieseni
...
- damib
- Začátečník

tak přemontuj ten chladič a máš tojcdenton12 píše:210 usd je par chcechtakov pre teba?
Sem o 150 killů dopředu !!!!!!!!!!
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skus si najst obrazok Asus P7P55D-E a povedz mi prosim, ako tam chces ten chladic premontovat
vdaka
vdaka
...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jcdenton12: je to cca tretinova cena oproti novemu kusu, coz si myslim je velice slusne. holt clovek musi pocitat s nejakymi naklady.nemyslim si ze 3600,- za takovou sitovku neni moc. staci si odpustit 4-5 navstev v knajpe 
- Mastodont
- Černá karta

-
Nikde na té desce nevidím PCI-X jsou tam jen PCI-E 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
pci-x nema, ale ma 2x pci.