CM Hyper N520 - 100%

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Asarak
Nováček
Nováček

CM Hyper N520 - 100%

Příspěvek od Asarak »

Mám teď konečně i5 2500k k desce Asus Sabertooth P67, a mám na tom tenhle chladič. Ale! Hledal jsem, nenašel. Větráky se točí pořád na cca 1800ot (max) a nejdou žádným způsobem dolů (možná ještě přes odpor). No a teď co.
V BIOSu (aktuálním) teda nastavováním regulace nejde, ani módy, ani manual. Přes AI Suite PC Fan taky nereaguje. Dál jsem zkoušel speedfan a bohužel zase nic. (pokud to nemám jen špatně nastavené... jinak jsem se s tím hrál dost dlouho + podle návodů).

Pak jsem se dočet že N520 nemá PWM (regulace podle senzorů???) .
Na staré desce Asus M2A-VM to šlo (regulovat). V BIOSu bylo nastavení DC a něco, už nevím, ale po přepnutí se otáčky v pohodě snížily. Co sem se dočetl bude DC odvozovat rychlost z napětí ? Jakože alternativa tohoto chladiče k PWM? Má teda EFI bios někde tohle nastavení? v monitoringu sem to nikde neviděl...

Možnosti ? je to deskou - špatným nastavením - nebo rovnou jiné chlazení? popř. ten PWM je jen u větráčků nebo celého chladiče, nějak se v tom neorientuji, že by se koupily jiné větráky na chladič ?
Popř. tam můžu dát odpor co mám na jednom z ventilátorů a neřešit to.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: CM Hyper N520 - 100%

Příspěvek od Flegy »

v AI suite to 100% musi jit regulovat. zalozka tool>fan xpert. jinak nainstaluj si AI suite od EVO desky, akorat neinstaluj BT modul :)
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

Bohužel, nejde to :( (doinstaloval jsem xpert do AI suite od mojí desky, přeinstalovat to celé asi nepomůže ne?) I když dám test tak při každém nastavení mám max otáčky.
Musí se ještě něco přenastavit (vypnout) v BIOSu ? nebo to pujde i na default např..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

melo by to jit kdykoli. me vse funguje normalne. navic jsou to klasicky ventilatory.fakt nechapu
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

No dobrá, hodím tam odpor a kdyžtak zkusím jiné větráky, ostatní totiž fungují normálně.
Nebo dám napřed CPU fany vedle a na jejich místo jinej, jestli půjde regulovat (pak i ty původní)? Pokud budou špatné ventilátory u processoru, koupím nové.
//nebo rozdvojku a dám cpu do chasis a nastavím na cpu teplotu
btw, revizí B2 to snad nebude :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

revizi to nebude, mam taky b2ku
Asarak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Asarak »

Tak když dám zadní větrák do CPU fan, nereaguje, takže nejspíš bude vadný konektor(? nebo jak se tomu říká).

Ale myslim že to bude stačit takhle: zadní je celkem tichý takže mu ta regulace vadit nebude. A cpu chladič jde regulovat v chassis, takže to tak asi nechám. Co mi zbývá, funguje to :) (jen pokud je systém nebere jako míň důležité).
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nebere, staci spravne nastavit v AI suitu. holt odesel konektor, blbe ale obcas se stane
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“