MSI 870A-G54 (AM3, 870+SB850)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Liutasil
Začátečník
Začátečník

MSI 870A-G54 (AM3, 870+SB850)

Příspěvek od Liutasil »

Ahoj,
Mám tuto (novou) základní desku s novou sestavou : AMD Phenom X4 955 BE (Scythe Katana 3), 4 GB RAM, 500GB HDD + 160 GB HDD (starý), AMD HD6850, CASE - Arctic Cooling Silentium T11

K mému dotazu -Chlazení mám dle základního rozvržení chlazení skříně ( tedy zadní větrák fouká dovnitř, chladič CPU mám tedy otočený oproti normálnímu systému o 180°). Tudíž téměř veškerý chladný vzduch z větráku bere CPU chladič. Teploty všech komponent jsou v normálu (podle Speedfanu v zátěži (intel burn test) má tato deska asi 38°C, CPU 55°C).Jenže pak jsem zkoušel teplotu červeně a oranžově vyznačené části na obrázku (napěťový regulátor?+něco?)(zkoušel jsem tedy jen asi 1. 1/2 těchto částí, dál jsem se přes chladič nedostal). Červeně vyznačená část byla opravdu velice horká ( prst jsem na něm neudržel ani 1 sec., až jsem myslel, že jsem se spálil). Oranžová část byla táké velmi horká, i když o něco málo méně (dost horké byly i pasivy od MSI, to mě ale tolik neudivilo).
Chtěl jsem se zeptat, zda je to normální, nebo bych měl s tím něco dělat (např. otočit chlazení, Katana by pak alespoň foukala dolu, zas by ale brala teplejší vzduch ze skříně od GPU a HDD)?
Zatím jsem netaktoval a nezvyšoval nikde napětí, určitě bych se ale chtěl dostat alespoň ke 4 GHz....
Prosím poraďte
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“