internet na pc a notebooku
Moderátor: Don
- olis
- Začátečník

-
internet na pc a notebooku
potreboval by som pomoct mam internet typu antena na streche , mam ho uz par rokov a mam pevne urcenu ip adresu, masku podsiete, predvolenu branu , preferovany server dns aj alternativny server dns , kim tam tieto veci napevno nenastavim internet nejde , teraz ide o to ze som vytvoril cez router wifi siet , wifi siet funguje jedine v pripade ze pc je vypnuty vtedi sa na wifi pripojim cez notebook alebo cez mobil v pohode akonahle pc zapnem nejde to , tak som potom skusal prepojit cez router pc s noteboom prevno cez lan kabel a napisalo my ze je tam konflikt ip adries a internet siel len na pc takze velmi prosim vie my niekto poradit ako spravit tu wifi siet alebo aspon prepojenie pc s notebookom cez lan kabel?
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: internet na pc a notebooku
"internet typu antena na streche" 
mas nejaky router nebo klientske zarizeni na te strese nebo mas antenu primo do PC pripojenou ?
mas nejaky router nebo klientske zarizeni na te strese nebo mas antenu primo do PC pripojenou ?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kabel ze strechy zapojit do WAN portu na routeru, ty udaje ktere mas nastavit to routeru na rozhrani WAN.
V pocitacich zaponout ziskavani adresy z DHCP.
V pocitacich zaponout ziskavani adresy z DHCP.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- olis
- Začátečník

-
ma hore na povale este toto http://www.airlive.com/product/product_ ... 7473992975 potom s toho my ide lan kabel do pc , a dole som to este napajal do wifi routera (skusal som ich viac)
a odtial do pc , do toho airlivu nemam pristup
a odtial do pc , do toho airlivu nemam pristup
- olis
- Začátečník

-
jeden router co mam je cez dsl , to my nepojde , a ten druhy to je ties ten isty airlive , a tam su len dve lan pripojky ale wan nie , wifi to vie spravit aj sa my to podarilo no zase ten isty problem... neslo pripojit ak je pc zapnuty vlaste aj ten dsl wifi router my spravil wifi ale ties ten isty problem tam som dal net nie do dsl pripojky ale do lan pripojky ale ten router nesiel nainstalovat len nemal dsl pripojenie ale nejak to fungovalo 
- KOFis
- Mírně pokročilý

protoze pro pripojeni vic zarizeni potrebujes router, to zarizeni ktere jsi poslal je jen access point. DSL modem taky nebude fungovat, protoze potrebujes WAN port a ten DSL router nema.
dal postupuj podle Livebomba
dal postupuj podle Livebomba
Naposledy upravil(a) KOFis dne pon 25. črc 2011, 15:33, celkem upraveno 1 x.
- olis
- Začátečník

-
no ale to zariadenie my vie spravit aj wifi , ved my to fungovalo take iste som zapojil dole pri pc , vytvoril som wifi , no wifi neslo , pc som vypol a wifi uz na notebooku slo , tak teraz neviem ci je chyba v tom ake zariadenie nato pouzivam a treba kupit ine alebo sa to da nejak spravit ?
- KOFis
- Mírně pokročilý

ano, AP umi udelat wifi sit, ale uz to do ni neumi routovat internet. tim APckem to proste nespravis. (leda ze by sis dal do PC 2. sitovou kartu, do ni pripojil AP a pouzil tvuj PC jako router, musel by byt ale porad zapnuty).
takze jo, potrebujes na to nove zarizeni - wifi router. pokud nechces kvalitu, tak se daji koupit, na vlastni nebezpeci, i za par stovek.
http://www.alza.sk/sietove-prvky/bezdro ... iceUp&Pg=0
takze jo, potrebujes na to nove zarizeni - wifi router. pokud nechces kvalitu, tak se daji koupit, na vlastni nebezpeci, i za par stovek.
http://www.alza.sk/sietove-prvky/bezdro ... iceUp&Pg=0
- olis
- Začátečník

-
a pojde my to potom urcite ? ked si to kupim, ked vsetko spravim spravne
- KOFis
- Mírně pokročilý

- olis
- Začátečník

-
este ma teraz napadlo , doma mam obycajny switch a ked to chcem ist prepojit cez lan kable nejde to , da sa to nejak spravit cez switch alebo nie , diki
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslis ze SOHO switch umi routovat?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530