Načítání stránek přes wifi zdlouhavé, přes kabel OK
Moderátor: Don
- audis
- Začátečník

-
Načítání stránek přes wifi zdlouhavé, přes kabel OK
zdravím , prosí m o radu, zda jsem nepřehledl známý problém někde.
mám doma wifi router Tenda (2 roky), z něj kabelem připojený domácí pc. Načítání www stránek je řekněme v normálu. kliknu, okamžik, načteno, občas pár vteřin prodleva.
dále mám pracovní notas (Acer TM8571-944g50mn) připojen přes wifi. zde 6 z 10 kliknutí prohlížeč načítá a načítá, z netrpělivost klikám opakovaně, až se pak nějak dočkám. Opakovaně jsem testoval střídavě připojení přes bezdrát wifi a kabelem, pokud notas připojím kabelem, čekání je v normálu.
Jiný prohlížeč nemá vliv. V nastavení wifi routeru Wlan setting jsem za poslední dny měnil různě vysílací kanály, beze změny.
Vada se děje poslední měsíce, čím dál časteji. 20 vteřin práce s prohlížečem OK a načtení je dílem okamžiku, 20 vteřin nesmylsně čekám. a takto to jde celý den. 5 z 10 kliknutí na odkaz zabržených.
když testuju ping na IP routeru přes wifi (ping -n 50 -l 10000), výsledky perfektní. 4 - 6 ms, ztráta 0.
Takže mi z toho vyplývá, že je nemocná vysílací část wifi v počítači nebo routeru. časem otestuju třeba v kavárně.
nějaké rady?
mám doma wifi router Tenda (2 roky), z něj kabelem připojený domácí pc. Načítání www stránek je řekněme v normálu. kliknu, okamžik, načteno, občas pár vteřin prodleva.
dále mám pracovní notas (Acer TM8571-944g50mn) připojen přes wifi. zde 6 z 10 kliknutí prohlížeč načítá a načítá, z netrpělivost klikám opakovaně, až se pak nějak dočkám. Opakovaně jsem testoval střídavě připojení přes bezdrát wifi a kabelem, pokud notas připojím kabelem, čekání je v normálu.
Jiný prohlížeč nemá vliv. V nastavení wifi routeru Wlan setting jsem za poslední dny měnil různě vysílací kanály, beze změny.
Vada se děje poslední měsíce, čím dál časteji. 20 vteřin práce s prohlížečem OK a načtení je dílem okamžiku, 20 vteřin nesmylsně čekám. a takto to jde celý den. 5 z 10 kliknutí na odkaz zabržených.
když testuju ping na IP routeru přes wifi (ping -n 50 -l 10000), výsledky perfektní. 4 - 6 ms, ztráta 0.
Takže mi z toho vyplývá, že je nemocná vysílací část wifi v počítači nebo routeru. časem otestuju třeba v kavárně.
nějaké rady?
Naposledy upravil(a) Thellwin dne stř 27. črc 2011, 17:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: opraven název
Důvod: opraven název
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: načítání stránek přes wifi zdlouhavé, pře skabel OK
- nainstaluj program inSSider a zkontroluj jestli te nerusi nejake jine wifi site.
- zkus na zkousku vypnout sifrovani na wifi na routeru - jen docasne
- zkus na zkousku prenout mod wifi na routeru, pokud pouzivas N tak zkus prepnout na BG atd.
- nainstaluj do wifi routeru nejnovejsi firmware.
- zkus na zkousku prenout mod wifi na routeru, pokud pouzivas N tak zkus prepnout na BG atd.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zahod rozbity router a porid novy
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- audis
- Začátečník

-
- vypnout šifrování: z původního WPA2Persona dočasně vypnuto, bez výrazné změny, pak opět vráceno.KOFis píše:- nainstaluj program inSSider a zkontroluj jestli te nerusi nejake jine wifi site.
- mod: z puvodního b/g/n popstupně přepínán na B, G, B/G, bez výrazné změny. Vráceno na původní B/G/N.
- firmware aktualizován před měsícem, předtím provoz s fw starým asi 2 roky. Před měsícem kvuli stejným problémům aktualizováno, dočasně se zlepšilo, ale dnes opět problémy.
- inssider: nevím jak se to používá a co mám hledat, moje wifi ta první "Kájůvzáchod". screen zde
http://obrazku.cz/obr741869_1107271451354.jpg
provozní nastavení wifirouteru zde
http://obrazku.cz/obr741867_1107271448313.jpg
- kotas
- Středně pokročilý

GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- audis
- Začátečník

-
všiml jsem si až po tomto upozornění, nevím o tom. ty druhý a třetí totžný příspěvek byl omylem zaslán díky tomu, že zdlouhavě odesílalo první příspěvek a já bezradně opakovaně klikal. zde prosím pokračovat v diskusi, ostatní vlákna lock nebo smazat.
- ttx
- Začátečník

-
Moze to zniet trochu divne, ale specifikacia pre 802.11n hovori o nepouzivani 40MHz sirky kanalov na pasme 2.4GHz. To, ze niektore starsie AP sa daju nastavit aj na 40MHz je vecou specifikacie draft, ktora to este neupravovala.
Tym sa ti to samozrejme nevylepsi, akurat budes menej rusit ostatnych. Bohuzial, pasmo 2.4GHz kvoli ziskuchtivosti firiem dodavajucich zariadenia podla predbeznej specifikacie 802.11n uz bude na hodne dlhu chapane ako problemove, pretoze zariadenia wifi, ktore neumoznuju pouzivat 40MHz asi tak skoro nevymiznu.
Pouzivas na routri alebo aj pocitaci nastavenie dvoch DNS serverov, pricom niesu moc spolahlive?
Obcas sa stava, ze na DNS servery niekto utoci, takze su vyradene z prevadzky bud ciastocne (zrejme tvoj pripad) alebo uplne.
To ze nefunguju DNSka nieje az take ojedinele, bezne sa to da pozorovat niekolkokrat za rok a to uz minimalne 25 rokov. Od cias minulych pribudlo hodne utokov na rozne systemy DNSka nevynimajuc.
Tym sa ti to samozrejme nevylepsi, akurat budes menej rusit ostatnych. Bohuzial, pasmo 2.4GHz kvoli ziskuchtivosti firiem dodavajucich zariadenia podla predbeznej specifikacie 802.11n uz bude na hodne dlhu chapane ako problemove, pretoze zariadenia wifi, ktore neumoznuju pouzivat 40MHz asi tak skoro nevymiznu.
Pouzivas na routri alebo aj pocitaci nastavenie dvoch DNS serverov, pricom niesu moc spolahlive?
Obcas sa stava, ze na DNS servery niekto utoci, takze su vyradene z prevadzky bud ciastocne (zrejme tvoj pripad) alebo uplne.
To ze nefunguju DNSka nieje az take ojedinele, bezne sa to da pozorovat niekolkokrat za rok a to uz minimalne 25 rokov. Od cias minulych pribudlo hodne utokov na rozne systemy DNSka nevynimajuc.
- audis
- Začátečník

-
TTX:
eh, pardon ale nerozumím otázce. DNS servery jsou nastaveny ve wifirouteru dle instrukcí mého ISP, domácí pc a notas mají DCHP přidělování automaticky nebo jak se to jmenuje.
pak nerozumím, co bych měl udělat / neudělat pro to, aby to bylo / nebylo na těch 40 MHz.
eh, pardon ale nerozumím otázce. DNS servery jsou nastaveny ve wifirouteru dle instrukcí mého ISP, domácí pc a notas mají DCHP přidělování automaticky nebo jak se to jmenuje.
pak nerozumím, co bych měl udělat / neudělat pro to, aby to bylo / nebylo na těch 40 MHz.
- ttx
- Začátečník

-
Re: Načítání stránek přes wifi zdlouhavé, přes kabel OK
Neurobis spatne ak preveris preklad DNS-iek ked ti to zacne blbnut napr.prikazom nslookup.
Alebo si zisti IP adresy WEB serverov na ktore pristupujes a ked ti to zacne blbnut pouzi namiesto domenoveho mena IP adresu WEB servera. Tym by si mohol vylucit problemy v preklade meno/IP adresa a zuzit okruh moznych problemov.
Tiez nieje od veci preverit poradie routovania, hlavne cez protokol IPv6. Moze byt, ze pri wifi je to inak ako ked ides len cez LAN. Napriklad nieco ti moze chodit cez IPv6 a nieco cez IPv4.
Osobne by som doporucoval IPv6 vypnut na vsetkych adapteroch, pokial nekomunikujes so servereom, ktory neovlada IPv4.
Alebo si zisti IP adresy WEB serverov na ktore pristupujes a ked ti to zacne blbnut pouzi namiesto domenoveho mena IP adresu WEB servera. Tym by si mohol vylucit problemy v preklade meno/IP adresa a zuzit okruh moznych problemov.
Tiez nieje od veci preverit poradie routovania, hlavne cez protokol IPv6. Moze byt, ze pri wifi je to inak ako ked ides len cez LAN. Napriklad nieco ti moze chodit cez IPv6 a nieco cez IPv4.
Osobne by som doporucoval IPv6 vypnut na vsetkych adapteroch, pokial nekomunikujes so servereom, ktory neovlada IPv4.
- ttx
- Začátečník

-
Ak sa pozries na ten svoj vystup z inSSIDer, tak tam zbadas, ze vysielas na dvoch kanaloch (8+4).
Kazdy z nich ma 20MHz, co je spolu 40MHz.
V nastaveni routra si zapni volbu "pouzivat 20MHz" sirku kanala namiesto 20/40MHz auto.
Kazdy z nich ma 20MHz, co je spolu 40MHz.
V nastaveni routra si zapni volbu "pouzivat 20MHz" sirku kanala namiesto 20/40MHz auto.
- audis
- Začátečník

-
přepnutí na 20 MHz (místo dříve 20/40) viditelně nepomohlo.