Problém s Asus gtx 580
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- anyman
- Nováček

-
Problém s Asus gtx 580
Zdravím,mám menší problém s grafikou Asus gtx 580,po upgradu z gtx 285 ne a ne kartu vyladit,pořád mi vypíná monitor,někdy naskočí zpět s hláškou "Ovladáč zařízení Nvidia Kernel mode driver,version 275.33 přestal pracovat a byl ůspěšně obnoven".Karta není v zátěži,při hraní her to nedělá.Kartu už jsem prohodil s bratrem,kterej má tu samou od Evgy,jemu šlape moje bez problémů,mě jeho taky.
Měl by někdo nějakou radu?Díky
Měl by někdo nějakou radu?Díky
- Lada-1
- Začátečník

-
Re: Problém s Asus gtx 580
ano mam - prohodte si to natrvalo
- Alfajk
- Začátečník

-
a reinstal zkousels ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- esdxx
- Nováček

-
Odinstaluj vsetky ovladace, najlepsie programom na to urcenym (http://www.guru3d.com/category/driversweeper/). Potom nainstaluj na cisto najnovsie WHQL ovladace.
- Swat
- Mírně pokročilý

Reinstal Woken.Upgradnul jsem z 275 na 560 a myslel jsem,že nVidia -> nVidia bude ok,ale měl jsem ve vybranejch hrách framedropy a záseky takový,že jsem dal reinstal,kterej tomu pomohl,ale úplně to nespravil.Ke spokojenosti do včera dotáhly až beta ForceWare 280.18.Doporučuju vyzkoušet-neříkám,že tě spasej,ale vyzkoušel jsem čtvery různý drivery,který na 275ce jely bez problémů a na 560ku jsou nepoužitelný.Zdá se,že 280.18 je vychytanější driver na tyhle karty od doby,co vyšly,drivery ještě půjdou nahoru,přece jen jsou to furt poslední modely od nV.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- anyman
- Nováček

-
Vše,co je zde uvedeno jsem dělal,až potom jsem sem psal,nic z toho nepomohlo,i jsem zkoušel jiny Win,nic..Pomohlo to,že jsem dal kartu do druhýho PCI-E x 16 slotu,sice je sníženej na 8 link,ale funguje to něm..To by mě fakt zajímalo,v čem je problém..
- tielka
- Středně pokročilý

vyndej baterku z desky a spoj kontakty na 20 vteřin tim resetuješ bios možná to pomuže 
- anyman
- Nováček

-
No tak zrovna nevím jaky kontakty..xD chtělo by to víc podrobněji..
- keistown
- Žlutá karta

-
Mam GTX 295 a delalo mi to presne to samy, asi jednou tydne nebo jednou denne, shodilo to ovladac, aero se vyplo do klasickyho vzhledu a naskocila presne tahle hlaska.
Kdesi na netu jsem nasel ze to dela proces ktery testuje ten index uzivatelskych zkusenosti a ten test spousti nejak namatkove podle scheduleru. Spustil jsem planovac uloh, zajel jsem mezi nejaky slozky a ten exe jsem z tama vymazal s od te doby to nedela, bohuzel si asi uz nevzpomenu co o bylo za exe
Kdesi na netu jsem nasel ze to dela proces ktery testuje ten index uzivatelskych zkusenosti a ten test spousti nejak namatkove podle scheduleru. Spustil jsem planovac uloh, zajel jsem mezi nejaky slozky a ten exe jsem z tama vymazal s od te doby to nedela, bohuzel si asi uz nevzpomenu co o bylo za exe
- Lord Maji
- Nováček

-
Zdravim vsechny.
Uz mi dochazi napady,a rad bych vas pozadal o radu.
Koupil jsem si tuto kartu ASUS GTX 580 Matrix naistaloval do sestavy viz. nize.
Nahodil drivery,a zjistil jsem ze mi nechce pracovat na 100%! (Myslim vyuziti GPU)
Jeji maximalni vykon byl na 85% a vis to neslo vetsinou se drzi na 45%.
Zatimco predchozi karta Asus MATRIX 5870 slapala krasne a bez problemu.
Tak se chci zeptat co ji omezuje,nebo kde je problem?
Prosim poradte
Zde sestava:
> MB: Asus CROSSHAIR IV FORMULA <
> CPU: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition <
> RAM: Kingston 8GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9 Black Edition <
> GPU: ATI Asus MATRIX 5870 2GB DDR5 <
> SSD: SSD Kingston V+ Series SATA III 128GB <
> HDD: 2x WD Caviar Black SATA III 1TB <
> PS: CORSAIR HX1000 <
> OS: Win7 Ultimate x64<
Uz mi dochazi napady,a rad bych vas pozadal o radu.
Koupil jsem si tuto kartu ASUS GTX 580 Matrix naistaloval do sestavy viz. nize.
Nahodil drivery,a zjistil jsem ze mi nechce pracovat na 100%! (Myslim vyuziti GPU)
Jeji maximalni vykon byl na 85% a vis to neslo vetsinou se drzi na 45%.
Zatimco predchozi karta Asus MATRIX 5870 slapala krasne a bez problemu.
Tak se chci zeptat co ji omezuje,nebo kde je problem?
Prosim poradte
Zde sestava:
> MB: Asus CROSSHAIR IV FORMULA <
> CPU: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition <
> RAM: Kingston 8GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9 Black Edition <
> GPU: ATI Asus MATRIX 5870 2GB DDR5 <
> SSD: SSD Kingston V+ Series SATA III 128GB <
> HDD: 2x WD Caviar Black SATA III 1TB <
> PS: CORSAIR HX1000 <
> OS: Win7 Ultimate x64<
- Hladis
- Moderátor

Procesor.
- tielka
- Středně pokročilý

Hladis :co procesor ?
v jakém rozlišení hraješ?jaky máš monitor?
- prochybike
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi v jakem rozliseni hrajes, ale z vlastni zkusenosti vim, ze i X6 1090T@3,8GHz mi brzdil GTX480 a az s i7 mi jela vsude kde to slo na 100%. Jeste otazka sekaji se ti hry? jaky mas FPS? Pokud je to plynule tak bych to neresil, ze mas vytizeni mensi nez 100% 
- Hladis
- Moderátor

Jednoduse je na tu kartu slaby procesor ,protoze tenhle problem jsem resil mnoha lidem s Fermi a vzdy jde o stejnou vec (pokud si tedy v ovladacich nebo hrach nezapnul natvrdo V-sync on). Ten procesor proste tu kartu nenakrmi a ta nebezi na 100% s tim ze i zalezi na hrach ktery hraje. Staci par znamych CPU limitead a je to tam. Pokud mu nepadaji FPS pod hratelnou uroven ,tak bych to moc neresil. Pokud nema nataktovano tak trochu ten procik pozlobit nebo prejit na Intel platformu. Nevylucuju ze muze mit problem i jinde ,ale vzhledem k tomu kolik jsem tehle situaci resil si myslim ,ze problem je procesor.tielka píše:Hladis :co procesor ?v jakém rozlišení hraješ?jaky máš monitor?
- Lord Maji
- Nováček

-
Omlouvam se.Hladis píše:Jednoduse je na tu kartu slaby procesor ,protoze tenhle problem jsem resil mnoha lidem s Fermi a vzdy jde o stejnou vec (pokud si tedy v ovladacich nebo hrach nezapnul natvrdo V-sync on). Ten procesor proste tu kartu nenakrmi a ta nebezi na 100% s tim ze i zalezi na hrach ktery hraje. Staci par znamych CPU limitead a je to tam. Pokud mu nepadaji FPS pod hratelnou uroven ,tak bych to moc neresil. Pokud nema nataktovano tak trochu ten procik pozlobit nebo prejit na Intel platformu. Nevylucuju ze muze mit problem i jinde ,ale vzhledem k tomu kolik jsem tehle situaci resil si myslim ,ze problem je procesor.tielka píše:Hladis :co procesor ?v jakém rozlišení hraješ?jaky máš monitor?
uz jsem tady, zkousel jsem nejaky veci.
Procak mam vytazenej na 3,9GHz.
No stim FPS je to jak kdy.
Nekdy to klesne dost nizko.
A v podstate mi podava mensi vykon nez ta puvodni matrix 5870.
Mensi hladina FPS.
Jo monitor mam 24 na rozliseni 1920x1200!
- Hladis
- Moderátor

5870ka je taky vykonostne o dost niz nez GTX580 a tudiz ji ten Thuban nakrmil. Bohuzel tu 580ku nenakrmi asi zadny AMD procesor na 100% vytizeni a bez propadu FPS ,zvlaste ve specifickych hrach narocnych na CPU.
- Lord Maji
- Nováček

-
Takze vam vsem dekuji.
Reseni jsem nasel po pretaktovani CPU.
Vytocil jsem ho na 3,9GHz ,a uz jsem natom lepe nez stim Radeonem.
Coz je pro me dostacujici.
Vetsinou parim crysis wars,a tak jsem rad za kazdy FPS navic.
Predtim jsem se spletl,mel jsem ho jen 3,5GHz.
No a pro priste si postavim neco na Intelu.
I kdyz Amd buldozer vypada slibne,nebo???
Reseni jsem nasel po pretaktovani CPU.
Vytocil jsem ho na 3,9GHz ,a uz jsem natom lepe nez stim Radeonem.
Coz je pro me dostacujici.
Vetsinou parim crysis wars,a tak jsem rad za kazdy FPS navic.
Predtim jsem se spletl,mel jsem ho jen 3,5GHz.
No a pro priste si postavim neco na Intelu.
I kdyz Amd buldozer vypada slibne,nebo???
- tielka
- Středně pokročilý

no ještě sem se k tomu nedostal a už máš hotovo
ale rada nataktuj cpu tak aby jsi byl s turbem nad 4 Ghz nejlépe tak 4,1 Ghz pak by to mělo fičet 
- Lord Maji
- Nováček

-
Ok diky za radu vecer se na to urcite podivam.
Hura ven je pekne
Hura ven je pekne
- Lord Maji
- Nováček

-
Hmm.
Tak jsem se vic nez na 3,9 s procaken nedostal,
je to nestabilny,a pada to.
Asi mi teda bude muset stacit zatim vykon co mi karta dava ted.
Pokud vas neco nekdy napadne,tak dejte vedet.
Dekuji.
Tak jsem se vic nez na 3,9 s procaken nedostal,
je to nestabilny,a pada to.
Asi mi teda bude muset stacit zatim vykon co mi karta dava ted.
Pokud vas neco nekdy napadne,tak dejte vedet.
Dekuji.