PCI řadič 2x ATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Alghazanth
Nováček
Nováček

PCI řadič 2x ATA

Příspěvek od Alghazanth »

zdravím všechny, měl bych dotaz, koupil jsem si řadič z PCI na IDE (podobnej jako tento http://www.suntech.cz/produkt/73788/4Wo ... TA-133.htm) jde mi to to, že potřebuju rozjet doma jeden PC a je tam nová základní deska a ta bohužel nemá IDE sloty (pouze SATA) proto jsem si koupil řadič, abych na něj připojil HDD, jde mi o to: když připojím ten řadič a následně na něj napojím HDD, pojede mi to? Nebo se musí nejdřív nainstalovat? Kdyby se musel nejdřív nainstalovat tak je celkem problém protože abych ho mohl nainstalovat, potřebuju mít připojenej HDD, na který se ovladač nainstaluje.

Pokud by bylo nutno nejdříve rozjet řadič a následně na něj připojit HDD, můžete mi prosím poradit možnosti? na základní desce mám totiž pouze SATA sloty a HDD i DVD mechaniku mám IDE.

Děkuji a s pozdravem
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: PCI řadič 2x ATA

Příspěvek od zombux »

pojede to normálně, jen se v BIOSu musí nastavit bootování z toho externího řadiče. předpokládám že standardní IDE řadič nebude potřebovat žádný zvláštní ovladač.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Alghazanth
Nováček
Nováček

vyreseno. Napojil jsem HDD a radic do jineho pc, tam jsem nainstaloval windows, nainstaloval jsem radic a pote jsem ten radic a HDD napojil zpatky do toho pc a uz to jelo.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Poněkud krkolomné řešení, podstatné ale je, že se zadařilo.

Mimochodem, jaký operační systém? Pro Windows XP by se musely (na F6) na začátku instalace předhodit ovladače, ještě u Windows 7 RC to bylo nutné taky. Myslím, při instalaci rovnou načisto na zamýšleném PC.

Jinak tenhle řadič je dobrý, provozoval jsem dva takové, jeden v RAID verzi a druhý v IDE (ne RAID), od ST-LAB.

Edit: Aha - už je mi to jasné, žiju ještě ve světě, kde má každé správné PC disketovou mechaniku. :)
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Alghazanth
Nováček
Nováček

ja pouzivam jedine windows XP a Mandriva Linux, sedmicky stoji za prd, nevychytana podpora hardwaru.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Alghazanth píše:... sedmicky stoji za prd, nevychytana podpora hardwaru.
Nemyslím si. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“