Sapphire HD5670 a problém s průhlednou grafikou

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Gelert
Nováček
Nováček

Sapphire HD5670 a problém s průhlednou grafikou

Příspěvek od Gelert »

Dobrý den,

Už asi půl roku mám Sapphire HD 5670 512 DDR5 a až donedávna žádný problém.
Leč asi před týdnem se mi zničehonic začaly u některých her zobrazovat rámečky/zbytky rámečků u průhledné 2D grafiky či písma (viz příloha).

Všechno ostatní je v pořádku (3D bez problémů, projel jsem i sken na artefakty - nic), karta není taktovaná a teplota se drží při max. zatížení kolem 65 stupňů. Ve 3D grafice a ani na pracovní ploše windows či v ne-herním software (Photoshop, atd.) žádné problémy.

Nejnovější ovladače nainstalované mám, zkoušel jsem starší verze/ ATi Tray Tools / atd., ale nic nepomáhá. Nevím, jestli je chyba v hw ci sw, karta je relativně nová.

specifikace:
MB: Gigabyte M52LT-D3
CPU: Elixir 2GB 1333, DDR3
GK: Sapphire HD 5670 GDDR5
zdroj: EC 400W PFC

Dík za pomoc.
screen1.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Sapphire HD5670 a problém s průhlednou grafikou

Příspěvek od morke »

To ti leze něco z Windows. Aplikace na pozadí.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Gelert
Nováček
Nováček

Re: Sapphire HD5670 a problém s průhlednou grafikou

Příspěvek od Gelert »

morke píše:To ti leze něco z Windows. Aplikace na pozadí.
nevim, co by tam mohlo byt. Ono to nedela jen na tom miste ve screenu, ale i kolem nekterych kurzoru a fontu nezavisle na pozici a hre

EDIT: Tak, nakonec to nejspíš vypadá na přetékání spritů, což je prý problém se scalováním či adresováním. Jak to opravit, vůbec netuším :/
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“