Dotykový tablet PRESTIGIO PMP3084B (recenze MID Android)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dotykový tablet PRESTIGIO PMP3084B (recenze MID Android)

Příspěvek od peta809 »

Zdravím, zajímal by mě váš názor na Dotykový tablet PRESTIGIO PMP3084B. Hlavně bych ho chtěl využívat na internet a občasné hraní méně náročných her.

Obrázek

Prodejní cena 1990 Kč. (http://giga-elektro.cz/product.php?id_product=23)

Specifikace
  • Provedení: Tablet
    Barva: černá

Processor
    CPU: ARM11 Processor (Rockchip)
    Frekvence: 700 MHz

Display
    Display: 8.4" (800x600) TFT

Display Features:
    Touch-screen

Paměť
    RAM: 256 MB
    Vnitřní: 4GB
    Slot pro kartu: SD/SDHC Card

Multimedia
    Video Playback
    MP3 player
    Podporované formáty: JPEG, BMP, MP3, WMA, WMV, AAC, WAV, TXT, AVI, GIF, PNG, OGG, 3GP, FLAC, APE, MP4, MOV, RM, MKV, RTF, FLV, FB2, PDB, PDF, EPUB

Software
    Operační systém: Android v2.1 (Eclair)
    Nainstalované aplikace: Kalkulačka, Hodiny, Budík,

Baterie
    Typ baterie: Lithium Polymer

Průměrná výdrž baterie:

Mód prohlížení: Max 6.5h
    Přehrávání videa: Max 5.5h
    Přehrávání hudby: Max 7h

Rozhraní:
    USB: 1 (USB 2.0)
    Wi-Fi: 1 (IEEE 802.11b/g)
    Headset Port: 1 (3.5-mm minijack)

Ostatní
    Zabudované reproduktory

Obsah balení:
    Přiložené kabely: USB Cable
    Přiložené příslušenství: Napájecí adaptér

Rozměry a hmotnost
    Hloubka: 213 mm
    Výška: 161 mm
    Šířka: 11 mm
    Váha: 0.49 kg
Naposledy upravil(a) peta809 dne stř 21. zář 2011, 16:58, celkem upraveno 2 x.
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotykový tablet PRESTIGIO PMP3084B - vaše názory

Příspěvek od radokejda »

Tento tablet by mě také zajímal jaké s ním jsou zkušenosti... chtěl bych nějaký rovnou z číny, ale kdo si tam má vybrat když neví jakej je dobrej.... nemáte někdo zkušenosti i s těmi? Koukal jsem na ty 10.1 palcový a trochu se sekaj podle videii na youtube, ale co jsem viděl nějakou 8čku tak běhali rychle nevšimnul jsem si žádný seknutí, ale přeci jen bych rád radu od někoho z dlouhodobější zkušenosti než jen 2minutové video.... thx
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Ještě mě zajímá názor na tento tablet: GOCLEVER TAB i70 (http://www.1nakup.cz/telekomunikace/goc ... t-wi-fi-7/)
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Silně nedoporučuji android 2.x, hledej něco na co půjde alespoň neoficiálně 3.x .
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Tady jsem našel něco co má Android 2.2 s podporou pro flash. http://aukro.cz/show_item.php?item=1743868518 (http://www.world-obchod.cz/mobil/eshop/ ... ndroid-2-2)
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radokejda »

tak ten poslední si asi koupim jen tak pro prdel za tu cenu :-D ale jinak bych tomu vůbec nevěřil podle mě se to bude hrozně loudat... btw kde si našel nějaké tablety s androidem 3.x?? ja vsude v těch čínskejch našel i ty dražší pouze s androidem 2.x
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

VIA 8650 je snad neplomalejší CPU, co se dělá.
Já mám g-tablet @(advent vega) s A3.0 z XDA. S tegrou. Cena asi $250.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

radokejda píše:tak ten poslední si asi koupim jen tak pro prdel za tu cenu :-D ale jinak bych tomu vůbec nevěřil podle mě se to bude hrozně loudat... btw kde si našel nějaké tablety s androidem 3.x?? ja vsude v těch čínskejch našel i ty dražší pouze s androidem 2.x
Tak jsem si ho koupil, jak jsi na tom ty?
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Který přesně? Můžete poreferovat, jak se na tom hýbe třeba ten flash, a vůbec, obecně?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ePad od firmy iRobot, uz kvuli tomu jmenu si myslim ze to byly vyhozene penize :-D

prosim napiste zkusenosti, at vime co a jak, diky! :-)
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Tak v pondělí mi ten tablet dorazil. Musel jsem pošťákovi zaplatit dph a celní řízení (503 Kč), takže lekově ten tablet vyšel na 2138 Kč. To docela jde. Ale teď k samotné recenzi. Tablet startuje asi jednu minutu. Po startu skvěle reaguje na dotyky, ale s psaním je to horší. Lehce se totiž překliknete a kolikrát se písmeno neobjeví, ale za tu cenu, co by jste chtěli. S instalací aplikací a her je to paráda, ale bohužel google pro tablety ještě moc nevytvořil, takže jich je opravdu pomálu. Co se týká grafického výkonu je celkem tragédie, protože se hodně her seká, takže je lepší instalovat odlehčené verze her. S internetem je to celkem obstojné až a to je je tam málo výkonný wifi přijímač, ale pokud jste o routeru 5 - 10 m, tak je to na pohodu. Provedení je plastové a tablet vypadá velmi dobře. Je k němu dodáván i adaptér na 2x USB a 1x RJ45. Taká k němu dostanete stylus pro snadnější ovládání. Celková práce s tabletem je tak 50 na 50.

Suma sumárum.
---------------------------------------
+ cena
+ design
+ výkon s ohledem na cenu je dobrý, ale mohl by být lepší
+ stylus a adaptér
+ Flash
+ Android 2.2

- grafický výkon
- horší klávesnice
- horší displej
- ale co by jste za tokový prachy chtěly

Takže celkové hodnocení je: 60% ze 100%

Pro ty, kteří nemají moc peněz, tak vřele doporučuji.
Odkaz ke koupi: http://aukro.cz/7-android-2-2-flash-10- ... 38514.html
Smells
Nováček
Nováček

Re: Dotykový tablet PRESTIGIO PMP3084B (slibovaná recenze M009S)

Příspěvek od Smells »

peta809:
Není nad to nechat vydělat vyčůránky z Aukra.
Pokud jsem dobře počítal,tak tě tablet vyšel na 1250+355(rádoby poštovný,který je z Číny zdarma,takže se jedna vlastně o samotnej výdělek vykuka z Aukra)+DPH a CLO 503,-
Dohromady 2108,-
Když pominu to,že se nestydí rádoby "prodejce" vzít 355,- za to,že na ebay klikne na buy it now a to až potom,když ty mu pošleš peníze,ale nehoráznost je to,že ani nedokáže prodejci na ebay napsat aby uvedl cenu nižší jak 30$,aby jeho zákazník nemusel platit CLO a DPH.To už mě příjde jako silný kafe.
Navíc věta malým dole v aukci: "Na Vaši zásilku se může vztahovat celní postup, za což nejsme zodpovědní. Prakticky vzato se tento problém však nevyskytuje." mě docela pobavila. Ano tento problém by opravdu nebyl,kdyby měl český "prodejce" jen trocu zájem.Nebylo by od věci ani uvést kolik tato částka je.
Něco jinýho by bylo,kdyby český prodejce nakoupil tablety sám a rozesílal je z ČR.Tak ať si vydělává,ale toto je hajzlárna nejvyššího kalibru. :evil:

Já sám jsem si tento tablet asi před měsícem objednal převážně na čtení knih a vyšel mě na 72$ což bylo před měsícem asi 1225 kč.
Nakupování na ebay zvládne průměrně cvičenej orangutan,kterej umí 20 slovíček anglicky a myslím,že se to určitě vyplatí,jak je vidět na tomto příkladu. :-D

Kdybys potřeboval poradit jak nakupovat na ebay neváhej mě napsat,rád ti pomůžu.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

To, že chceš po prodejcích spolupráci při daňovém úniku mi přijde kapku nepochopitelnější. Když někdo chce prostředníka, proč ne? Kšeft je kšeft.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Smells píše:peta809:
Není nad to nechat vydělat vyčůránky z Aukra.
Pokud jsem dobře počítal,tak tě tablet vyšel na 1250+355(rádoby poštovný,který je z Číny zdarma,takže se jedna vlastně o samotnej výdělek vykuka z Aukra)+DPH a CLO 503,-
Dohromady 2108,-
Když pominu to,že se nestydí rádoby "prodejce" vzít 355,- za to,že na ebay klikne na buy it now a to až potom,když ty mu pošleš peníze,ale nehoráznost je to,že ani nedokáže prodejci na ebay napsat aby uvedl cenu nižší jak 30$,aby jeho zákazník nemusel platit CLO a DPH.To už mě příjde jako silný kafe.
Navíc věta malým dole v aukci: "Na Vaši zásilku se může vztahovat celní postup, za což nejsme zodpovědní. Prakticky vzato se tento problém však nevyskytuje." mě docela pobavila. Ano tento problém by opravdu nebyl,kdyby měl český "prodejce" jen trocu zájem.Nebylo by od věci ani uvést kolik tato částka je.
Něco jinýho by bylo,kdyby český prodejce nakoupil tablety sám a rozesílal je z ČR.Tak ať si vydělává,ale toto je hajzlárna nejvyššího kalibru. :evil:

Já sám jsem si tento tablet asi před měsícem objednal převážně na čtení knih a vyšel mě na 72$ což bylo před měsícem asi 1225 kč.
Nakupování na ebay zvládne průměrně cvičenej orangutan,kterej umí 20 slovíček anglicky a myslím,že se to určitě vyplatí,jak je vidět na tomto příkladu. :-D

Kdybys potřeboval poradit jak nakupovat na ebay neváhej mě napsat,rád ti pomůžu.
Díky za nabídku, ale:

1) prodejce tam napsal, že má balík hodnotu 30$, ale celníkům se to zdálo za elektroniku málo a tak po mě chtěli zaslat emailem potvrzení o platbě a info o produktu, jinak by se dodání zdrželo.

2) na Ebay nakupovat nemůžu, protože nemám kreditku a taťka jí nemá povolenou pro platby přes internet

3) jak jsi s tím tabletem spokojenej ty? Já tam mám Uberoid, a fakčí mi to líp.
Smells
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smells »

Tablet jsem si koupil na čtení knih a pro tento účel je zcela dostatečnej.
Uberoid jsem taky zkoušel,ale jaxi mě to nenadchlo.Teď jsem nahrál novej oficiální firmware 1.5.2 a naprostá spokojenost.
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Smells píše:Tablet jsem si koupil na čtení knih a pro tento účel je zcela dostatečnej.
Uberoid jsem taky zkoušel,ale jaxi mě to nenadchlo.Teď jsem nahrál novej oficiální firmware 1.5.2 a naprostá spokojenost.
Das mi na nej prosik link ke stazeni? Budu ti moc vdecnej.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Smells píše:nehoráznost je to,že ani nedokáže prodejci na ebay napsat aby uvedl cenu nižší jak 30$,aby jeho zákazník nemusel platit CLO a DPH.To už mě příjde jako silný kafe.
ne kazdemu stoji usetrenych 500 korun za to aby podvadel financni urad. az si te nekam zavolaji abys jim to vysvetlil tak se ti bude samotnemu svirat kadak, no hlavne to tady vsem rad ;-)
Smells
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smells »

KOFis píše: ne kazdemu stoji usetrenych 500 korun za to aby podvadel financni urad. az si te nekam zavolaji abys jim to vysvetlil tak se ti bude samotnemu svirat kadak, no hlavne to tady vsem rad ;-)
:lol: Už vidím jak mě někam volají,kvůli tomu,že nějakej Číňan napsal na balík Value 30$ místo 70$.
Maximálně po mě můžou chtít výpis z paypal a ten jim klidně dám.
A k tomu finančnímu úřadu.Myslím,že moje pětikilo tento stát nezabije.Stačí se jeden den podívat na zprávy a vsaď se,že tam bude zpráva o tom jak náš stát vyhazuje miliardy.
Navíc DPH už jsem zaplatil Číňanům v ceně tabletu a naše celní řízení je jen další způsob jak bez práce z lidí vytahat peníze,ale to už je na jinej topic a na jiný forum.
Prosím považujme to za vyřízený a bavme se už jenom o tabletu.

Peta809: sosneš to na ofiko stránkách Ekenu. Odkaz: http://www.eken.com/support/
Já mam m009s, 7 palců display,via 8650,vnitřní paměť 2 GB,nemá multi touch a na krabici bylo napsaný MID.
Je to tento http://www.eken.com/m009s/
Ale bacha jede to strašně pomalu,mají nějaký na prd servery.
Pak ještě musíš sosnou patch na Android market.(na stejné stránce)
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Smells píše:Tablet jsem si koupil na čtení knih a pro tento účel je zcela dostatečnej.
Tam je firmware 1.5.1 a ne 1.5.2, sis to asi s něčím spletl.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“