edit:Zajímavě vypadá http://www.alza.cz/cisco-sf-100-16-d238252.htm , ale na druhou stranu si říkám že je to cisco, ale jestli i tak se to dá brát když je to ta nejlevnější varianta co cisco dělá....
výběr switche (rackový)
Moderátor: Don
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
výběr switche (rackový)
Ahoj, chtěl bych pořídit switch rackový (stačí hloupej Unmanaged) místo blbnoucího D-link DES-1024D. Portů by stačílo i míň (tak 16) kdyby to byl kvalitnější switch... Konkrétně rozmýšlím na nějakým edimaxem, který se mi celkem osvědčil jako značka. Cenu zhruba tak pod 2000, ale čím mín tím líp jestli kvalita nepujde s cenou rapidně nahoru.... prosím pouze OSOBNÍ zkušenosti (na alze dát switche od nejlevenějšího taky umím
)
edit:Zajímavě vypadá http://www.alza.cz/cisco-sf-100-16-d238252.htm , ale na druhou stranu si říkám že je to cisco, ale jestli i tak se to dá brát když je to ta nejlevnější varianta co cisco dělá....
- kotas
- Středně pokročilý

Re: výběr switche (rackový)
Klidně bych šel do toho cisca, mám s němi lepší zkušenosti, než třeba tebou zmiňovaným Edimax..co se týká kvality.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Par lidi na foru tu i docela pochvaluje TP-Link do racku ...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jednim z tech lidi jsem ja
. Doporucim ti TL-SG3216. Mam s nim osobni zkusenost. Ted pouzivam router TL-R4299G a taky parada 
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tp-link router za 3500 by mohl ujít ale za tu cenu nejít třeba do mikrotiku? a co se týče toho TL-SG3216 tak pěkný pěkný ale cena moc velká a není potřeba managed switch pro využití ke kterému bude použit... ale když se podívam na unmanaged switche od tp-linku tak třeba toto http://www.alza.cz/tp-link-tl-sf1024-d155326.htm#popis si nejsem jist jeslti má dostatečnou kvalitu => životnost.... třeba tento už vypadá zajímavěji http://www.alza.cz/tp-link-tl-sg1016d-d185071.htm , ale i tak prostě mám "vrozenou" nechut k tp-linku asi určitě i neoprávněnou, ale člověk když se setká s "domácími" routry od tp-linku tak už jen ten vzhled stačí k tomu říct to nebrat, ale nikdy jsem neměl možnost zkusit dražší věci od tp-link... a edimax je zatím pro mě ověřená věc managed switche žijou tak k 10týmu roku a pořád jako za mlada... a co ty flegy si myslíš o ciscu? Nemyslíš že to každej bere za nej jen už z principu že prostě cisco? Máš zkušenosti byť jen z doslechu že je to opravdu věc na kterou se dá spolehnout i u těch levných cisec nebo to funguje jako u ostatnich značek že kup si u náš něco pod litr a kupuješ shit... uf sem se rozepsal snad je to srozumitelný co jsem napsal 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
u ciscovejch veci platis za to, ze mas jistotu dodrzovani standardu. to ze ostatni vyrobci nemaj certifikaci neznamena, ze dane standardy nepodporuji, ba naopak. navic cisco uz neni cisco. je to akorat propujceni licence/loga...aby to lepe znelo
jinak co se tyce tp-linku a tve averzi. je prave rozdil kdyz hodnotis portfolium spolecnosti (nejen tp-linku ale i ostatnich) podle ultralowendu. to jsou proste kramy vsechno. to Dcko sem mel jako prvni v 8mi portove verzi. je dobry, TP-link totiz pouziva sirokou pater. jinak nema podle me cenu v dnesni dobe kupovat 10/100Mbit veci kdyz je Gigabit o par stovek drazsi. A nekupuj to v alze, ta je draha. staci mrknout na zbozi.cz a muzes usetrit x stovek na jedny veci.
jinak mikrotik ee, nema rad velky datovy toky. to je spis na to kdyz potrebujes neco spesl
jinak co se tyce tp-linku a tve averzi. je prave rozdil kdyz hodnotis portfolium spolecnosti (nejen tp-linku ale i ostatnich) podle ultralowendu. to jsou proste kramy vsechno. to Dcko sem mel jako prvni v 8mi portove verzi. je dobry, TP-link totiz pouziva sirokou pater. jinak nema podle me cenu v dnesni dobe kupovat 10/100Mbit veci kdyz je Gigabit o par stovek drazsi. A nekupuj to v alze, ta je draha. staci mrknout na zbozi.cz a muzes usetrit x stovek na jedny veci.
jinak mikrotik ee, nema rad velky datovy toky. to je spis na to kdyz potrebujes neco spesl
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jakej by jsi schválně koupil 16 nebo 24 port unmanaged od tp-linku? Hele myslím že asi Gigabit nemá cenu když posílám na každou stanici na celém tom switchi max 5mb připojení?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to jo, ale v ramci toho, ze muzes i daleko rychleji kopirovat data mezi stanicemi a take toho, ze jsou dnes gigove switche levne...
osobne bych vzal asi TL-SG1016D . stoji 1300 coz je krasna cena. Mel jsem jeho 8port variantu a bylo to v pohode. Navic neexistuje, aby pri pripojeni vsech pc byl zahlcenej, protoze ma 32Gbps pater, takze ani pri duplexu neni problem. navic je to castecne i investice do budoucna ne?
osobne bych vzal asi TL-SG1016D . stoji 1300 coz je krasna cena. Mel jsem jeho 8port variantu a bylo to v pohode. Navic neexistuje, aby pri pripojeni vsech pc byl zahlcenej, protoze ma 32Gbps pater, takze ani pri duplexu neni problem. navic je to castecne i investice do budoucna ne?