HDD MAXTOR 120 GB - 7200rpm 8MB - dělá strašnej bordel

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mkjirka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD MAXTOR 120 GB - 7200rpm 8MB - dělá strašnej bordel

Příspěvek od mkjirka »

Ahoj lidičky,

mam dotázek asi před týdnem jsem si koupil tento disk, první 2 dny to bylo tiché no prostě paráda ale pak to začalo dělat hrozný zvuky jako by už měl za sebou ne 2 dny ale 10 let (naposledy jsem takový zvuky slyšel u staré 486 kdysi dávno - takové to brutus hrabání) . Hrál jsem si s nastavením Biosu atd. je možné že jsem něco pos....???

Sorry za tupej dotaz :oops:
AMD - Barton 2600+ * ASUS A7V880 * 2x DDR 256 MB * HHD 120 GB MAXTOR * ATI (Sapphire) Radeon 9600, 256 MB * DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-1673S * TEAC CD-W52E * http://www.onlinegamesky.cz
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tak vrtáním se v BIOSu tohodne nedocílíš, takže co říká SMART? jestli to je v pohodě, tak bych počkal tak tejden a když se to nesrovná, tak reklamace
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Osobne uz smartu moc neverim :)

Zrovna dneska mi zakaznik prinesl jeden mrtvej disk (schodou okolnosti taky maxtor), disk delal zvuky, ze se nemuze roztočit a dost v nem křupalo :)

Nechal jsem ho par hodin lezet a pak se na chvili rozjel, povedlo se mi zazalohovat nejdulezitejsi data (pritom uz v nem dost cvakalo, krupalo, mlatilo...) Rikal jsem si ze jeste kouknu do smartu a co nevidim: ve smartu vse naprosto v poradku, zadnej duvod se znepokojovat :lol: No a asi po 2 minutach disk umrel nadobro, ted uz se ani neroztočí.
tolik ke smartu :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ona jestli je tam nějaká zvláštní netypická mechanická závada, tak SMART moc nezmůže
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mkjirka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkjirka »

Do SMARTU jsem koukal a tam je to relativně OK jen tam byly menší problémy s Ultra ATA CRC error ale pořád v normě. Další možnost by možná mohla být v teplotě - když jsem disk vyndal tak celkem hřál cca 50. Ještě jsem četl že má deska má podporu "AAM" viz. http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=5598 ale nevim jestli to podporuje disk (v BIOSU) jsem to nenašel :-( nevíte kde by to mohlo být? PS: Jste super a moc dík za vaše odpovědi :old11:
AMD - Barton 2600+ * ASUS A7V880 * 2x DDR 256 MB * HHD 120 GB MAXTOR * ATI (Sapphire) Radeon 9600, 256 MB * DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-1673S * TEAC CD-W52E * http://www.onlinegamesky.cz
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“