Hdd ani žádný jiný IDE se neukáže v biosu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- autoprd
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hdd ani žádný jiný IDE se neukáže v biosu
Ahoj lidičky před 2-3 týdnama sem odpojoval zcela funkčni DVD-rom a Hdd obyčejný
z důvody nepoužívanosti. Včera mi muj Sata disk začal odporovat a potřebuje nakopírovat novej windowsovej soubor z konzoly zotaveni a z cd windowsu
Jenže .... Pin kabel připojím k zakladovce . připojím Hdd i Dvd. Nastavím Jumpery na master a slave (Pozdeji sem skoušel i CS) a zapnul pc podíval se do biosu že přepnu Boot ale ukazoval se pořád jen Sata bez DVD.A hdd obyč. Takže sem se podíval na nastavení jestli není v biosu Only SATA ale bylo tam enhanced(Povoluje Sata i Pata) takže si nevíím rady už sem to řešil na jiném f´oru dávám odkaz nechci dělat reklamu jen abyste se obeznámily co sme zkoušeli navíc sou tam i fotky nastavení mého biosu na 3 stránce. Zde je tto téma. Děkuju
Koukni se na moje obrázky zvláštních pc, uvidíš PC tunning a možná se pobavíte viz. na mém album.
Procesor- Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz HT
Grafická karta- Powercolor X1950GT 512MB, PCI-E
Základní deska ---ASUS STRIKER II FORMULA
- kocourleo
- Začátečník

Re: Hdd ani žádný jiný IDE se neukáže v biosu
Zkus udělat reset CMOS základní desky. Pokud se to ani pak nechytí, tipuji, že odešel řadič disků na základní desce. Což by znamenalo buďto koupit extra řadič do PCI (Ex) anebo lépe výměnu základní desky.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- autoprd
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hdd ani žádný jiný IDE se neukáže v biosu
CMOS sem resetoval a nepomohlo disk se normál roztočí a dvd romka taky ale dyt mě to před 2 týdny fungovalo na tejden sem je vypojil a dneska zase nejde
Koukni se na moje obrázky zvláštních pc, uvidíš PC tunning a možná se pobavíte viz. na mém album.