Občas nejde po restartu připojení na intrnet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tuky
Začátečník
Začátečník

Občas nejde po restartu připojení na intrnet

Příspěvek od Tuky »

Občas se mi stane že po restartu nebo zapnutí počítače mi nenaběhne internet. Mám připojení skrz kabelovku (kabelový modem) + mám ještě k tomu píchlí Wifi router TP-link TL-WR743ND. Začalo to dělat z ničeho nic. Zapnu počítač a když nejde net tak kouknu do síťových připojení a je tam tohle:

Obrázek

Tak musím do správce zařízení kde zakážu síťovou kartu a v zápětí jí povolím a už to jde viz. potom v síťových připojení mám tohle:

Obrázek

Router bych řek že mám dobře nastavený nikdy jsem se do něj nehrabal a přibližně před 2 měsícema mi to běhalo bez chybně. Dnes mi to občas jde občas ne tak z 5 restartů nebo vypnutí to tak 3 nejde tak fakt nevím.
Widle 7 64bit.
eLPeCKo
Začátečník
Začátečník

Re: Občas nejde po restartu připojení na intrnet

Příspěvek od eLPeCKo »

Zkus pokoukat na novější ovladače síťovky, todle mi jeden případ dělalo, že mi díky ovladačům blbnul net na sedmičkách, nebo se můžou mít dvě zařízení stejnou IP přidělenou pokud si dělal nějaké statické přidělování, zkus zkontrolovat na routeru i todle....
CPU: Core i9 7900X + Be quiet Dark Rock PRO 4, MB: ASUS ROG RAMPAGE VI APEX, RAM: Corsair 3200MHz 4x8 GB, GPU: ASUS RoG STRIX 1080Ti,
PSU:
Seasonic Prime 850W, Case: Be quiet! Dark Base 700, HDD: Samsung 960 PRO 1TB NVMe + Samsung 850 PRO 512GB,
LCD: Dell U2515H, Zvuk: Creative X7 + Creative EMU XM7
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Bonjour service, nebo tak neco .. uz se to tu resilo, zkus pohledat.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Tuky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuky »

Tak nový ovladače tomu nepomohli, ale pohrabal jsem se v nastavení routeru v těch statických IP a ted už to snad vypadá že to bude chodit uvidím čase, prozatím díky.
Tuky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuky »

V seznamu služeb vypněte službu mDNSResponder.exe (u mě se zobrazuje pod jménem ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##). Stačí v nastavení vlastností změnit Typ spuštění na Zakázáno a restartovat PC.

Tak to rozdvojování sítě je způsobeno softwarem od Apple (QuickTime).
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“