23. května - Objednal jsem službu přes web zrychlujeme.cz , v potvrzovacím emailu přišlo že mi do 3 dní zavolají ohledně stavu objednávky.
27. května - Zavolal jsem si na linku, kterou jsem obdržel v potvrzovacím emailu. Zde jsem se dozvěděl že objednávka nebyla zpracována z důvodu nedostupnosti služby pro mojí telefoní přípojku. Nicméně služba měla být pro mě zpřístupněna na ústředně "Brno-Střed" dne 30. května a mám si zavolat na stejnou linku pro obědnání po telefonu.
30. května - zavolal jsem si na linku, kde jsem se dozvěděl, že objednávku můžu udělat pouze přes web zrychlujeme.cz, tak jsem službu objednal a doufal.
2. června - přišel mi modem, zapojen, plně funkční, volám na technickou podporu proč stále nemám jakkoliv navýšenou rychlost. Dozvěděl jsem se, že technik příjde na ústřednu přepojit mě dne 6. června.
6. června - synchronizace na větší rychlost "na modemu" začala 13:45 a ustálila se na 15999/787kbs. Zavolal jsem na technickou podporu, kde mi řekli že mám Internet Optimal... To byl ovšem kec a tak sem jim to řekl, objednal sem Internet Aktiv "dále byla řeč o migračním profilu". Technik se omlvil a po pár hodinách mi proběhla synchronizace na 27mb/2mb. RYCHLOST BYLA STÁLE 9,5 MB. Po 20ti minutovém opravdu pohodovém "v dobrém slova smyslu" hovoru s technickou podporou jsme přišli na to, že technik mě přepojil ale nikdo nenastavil zvýšení rychlosti "nepochopil sem jak to bylo možný".
Po půl hodině se mi navýšila rychlost download, upload a snížil ping. Jsem spokojený. Vzdálenost od ústředny ve středu Brna po kabelech je 620m.

Pročetl jsem spoustu topiců ohledně rychlosti VDSL, technických problémech atd. jsem rád že mě nic takového nepotkalo až na to navýšení rychlosti.