Gigabyte Z68X-UD3-B3 / Z68XP-UD3 /-iSSD (1155, Z68)

Základní desky firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Leeroy
Nováček
Nováček

Gigabyte Z68X-UD3-B3 / Z68XP-UD3 /-iSSD (1155, Z68)

Příspěvek od Leeroy »

Dobrý den,
chci se zeptat na Z68XP-UD3-iSSD. Chtěl bych kupovat I7-2600K a taktovat, ale nevim jestli je tato zakladni deska zrovna idealni.

Předem Děkuji za odpovědi. :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Gigabyte GA-Z68XP-UD3-iSSD (rev.1.0)

Příspěvek od Shit »

Napájení CPU není úplně nejlepší, ale na běžný OC to stačí v pohodě.

Upřímně řečeno: To iSSD je "krásné", ale ke své malé 20GB kapacitě je to dosti drahé. To už raději desku bez iSSD a koupit "normální" SSD + datový HDD.
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

No popravdě ja mam vyhlidnutý aji normální SDD 80gb, ale potom nevím jakou zakl. desku pro ten procak aby bylo napajeni aspon trosku lepsi.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Bych to nehrotil, vzal neco obyc, stejne to pretocis nasobicem a 200mhz odchylka nehraje roli.
klimous
Nováček
Nováček

Příspěvek od klimous »

Jestli se nepletu, tak GA-Z68XP-UD3 má 7 napájecích fází, což je pro i7-2600K luxusní množství. Ono to ale stejně není o napájení, ale spíše štěstí na CPU a zkušenostech. Taktovat půjde výborně, už jen proto, že má pořád ještě AWARD BIOS, ale s podporou bootování 2TB+ což je paráda.

Jinak to SLC od Intelu není špatné, ale jak píše "Shit zdát se mi taky hodně drahé. Vzal bych si tuto desku a nějaké 2,5 palcové iSSD s větší velikostí.

GA-Z68XP-UD3
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... -ud3rev_10
GA-Z68XP-UD3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Geniální člověk se nedopouští omylu. Jeho vady jsou vědomé a otevírají cesty objevům.
James Joyce
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

Takže vzít třeba GIGABYTE GA​-Z68XP​-UD3 ​- Intel Z68 nebo ASUS SABERTOOTH P67 (rev 3.0) a dokoupit ještě SSDečko a ještě se chci zeptat, je mi jasné že když budu taktovat tak budu potřebovat chladič procesoru a teď, ale nevím jestli si mam koupit http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000ZZN a nebo uz vodníka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90190.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zůstal bych u vzduchu.

Ohledně desky: Klidně bych vzal do výběru i levnější desky s P67 např. Asus P8P67 (Pro). Rozdíl ve výkonu P67/Z68 je okolo 1%.
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 18. srp 2011, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

Takže jsem trošku upravil moji sestavu a nakonec vypada takto : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YX01186G01 Když tak mi napište co je špatně, nebo-li co byste vymenili.
klimous
Nováček
Nováček

Příspěvek od klimous »

Vzít Z68XP​-UD3, má novější čipset. (Lucid Virtu, Smart response, rychlé dekódování videa,...)
Do P67čky bych nešel.

A chladič Scythe Ninja 3. Vodníka jsem měl jen jednou a po dvou letech mi zduřela gumička těsnění, vypadá to pěkně, ale popravdě jsou to jen a pouze starosti navíc.
Geniální člověk se nedopouští omylu. Jeho vady jsou vědomé a otevírají cesty objevům.
James Joyce
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ten tuner je běs :blee:
=>
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0W6000X0K
klimous píše:Vzít Z68XP​-UD3, má novější čipset. (Lucid Virtu, Smart response, rychlé dekódování videa,...)
Do P67čky bych nešel.
Pokud někdo využije ty vlastnosti, které nemá P67 oproti Z68, tak ano. Pokud je ale nevyužije, tak je P67 i teď též vhodnou alternativou.
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

Mockrat děkuji za vaše rady asi bych zbytečně vyhodil par tisíc, doufám že počítač nějakou chvíli vydrží a nebudu muset za dva roky kupovat nový ;-) :wink: a takhle vypada konečna sestava --> : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 6G010X0K01
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vejdou se ty paměti pod chladič na výšku? To by chtělo ověřit. :!:
Pokud by se nevešly, tak by použil klidně i 1600 => http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR16NT nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR1484

Jinak OK.
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

Ještě bych se chtěl zeptat jaký je mezi těmito Ramkamy rozdíl ? jenom v napajení nebo i v něčem jiném ?
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

Kdyby jste si vy měl kupovat nový pc na hry a na CAD jaky by jste si koupil ?
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

No já jsem si říkal, že kdybych tam dal toho vodníka tak se nemusím starat jestli se mi ty paměti vydají pod chladič nebo ne. Známý měl a má vodníka jak ve starém tak v novém pc. U toho starého pc ho měl, ale přes 2-3 roky a v pořádku nic se s nim nestalo, ale potom dal počítač pryč postavil si nový a tam má také vodníka a zatím v pořádku.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vodníka bych neřešil, současné CPU berou míň, než starší CPU => zůstal bych na vzduchu.

No, na téma iSSD -> ještě jinak:

Musíme vzít v potaz to, že iSSD používá technologiii SLC chipů oproti "běžným" MLC chipům, které má většina SSD.
=>
Sice to není nijak finančně ekonomické řešení, ale na druhou stranu to využívá podstatně technologicky lepší chipy a pokud uživateli stačí 20GB cache - nikoliv SSD (což by nehráčům snad mohlo) - tak proč ne. :)
=>
Kdo nechce mít systém a aplikace na sólo SSD, tak i tohle (iSSD) je řešením v kombinaci s "běžným" HDD. Možná bude i spolehlivější, než současné SSD s "horšími" MLC chipy. Ale čas ukáže, jestli je to pravda.... :sleepy:
zarovka80
Nováček
Nováček

Příspěvek od zarovka80 »

Moc pěkně vybraná sestava. Složil bych si to velmi podobně. btw. jaký monitor na CAD máš vybraný?
Core i5-750 @ 3,2GHz/GA-P55A-UD5/G.SKILL Ripjaws 2x 2GB DDR3 1600/
GV-N560GOC-1GI/1TB WD/Sharkoon Scorpio/Corsair 850TX 850W
Leeroy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leeroy »

No ja mam doma Samsung SyncMaster P2450H a neplánuju kupovat nový ;)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

klimous píše:Jestli se nepletu, tak GA-Z68XP-UD3 má 7 napájecích fází, což je pro i7-2600K luxusní množství.
Včera jsem měl tu možnost si desku osahat vlastními rukami. (než jsem předal hotovou sestavu zákazníkovi) :)
Sice je tam 7 fází na procáku, ale... Pokud jsem to dobře omrknul, tak si myslím, že tato deska používá napájení 4+2+1 (4 fáze pro jádro, 2 fáze pro integr. paměť. řadič a 1 fázi pro grafickou část procáku) => neboli tak, jak to dělá GB u desek řady X68: počet mofsetů "-2" (resp. "-2 -1" u desek s vývodem int. grafiky) dává počet vlastních napájecích fází jádra procáku => na větší OC není napájení 4+2+1 ideální, na běžný OC to asi postačí. Stejný systém napájení používá pravděpodobně i Z68X-UD3H-B3. Jinak jsem byl mile překvapen, že deska s flashnutým posledním BIOSem F7C opravdu "poslouchá", což u prvních P67 od GB jaksi nehrozilo a dále mně mile překvapila funkčnost ISRT s dodávaným iSSD. Při běžné práci (nebo při hraní) není velký rozdíl oproti plnohodnotnému SSD nižší cenové kategorie. Kdyby cena za iSSD byla nižší (po odečtení ceny za "holou" desku to činí cca 1800-2000Kč), byla by to supervychytávka.
zarovka80
Nováček
Nováček

Příspěvek od zarovka80 »

Shite a jaký je na ní kontroler? Bude tam nějaký Intersil ... třeba ISL6366.

S tou cenou iSSD máš pravdu, škoda že je tak veliká.
Core i5-750 @ 3,2GHz/GA-P55A-UD5/G.SKILL Ripjaws 2x 2GB DDR3 1600/
GV-N560GOC-1GI/1TB WD/Sharkoon Scorpio/Corsair 850TX 850W
Odpovědět

Zpět na „Gigabyte“