Propojeni 2ks PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
0737major
Nováček
Nováček

Propojeni 2ks PC

Příspěvek od 0737major »

Na jednom PC mám bezdrátový net 2,4 GH.Ve druhé místnosti-cca 10m přes jednu zeď mám druhé PC, které bych chtěl propojit kvůli hrám a také na něm používat net.
Jedno PC je vybaveno z důvodu netu BAFFALO 11 Mbps Wireless USB Transceiver a venku mám anténu. Na druhém je deska ASUS
A7N8X-E DELUXE + WIFI karta s anténkou.Mám ještě něco dokupovat,
propojit je kabelem, nebo co s tím ??
Obojí PC WIN XP Professionál.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nejlepší by bylo koupit wi-fi router - takovej co bere net z bezdrátu a bezdráty se na něj můžou napojovat - Bajgy bude vědět co, ten bys napíchl na tu externí anténu a wifi kartičky by se přes něj připojovaly

to by bylo asi ideální, sdílet to přes tu první mašinu není dobrý (musela by být zapnutá vlastně furt)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
0737major
Nováček
Nováček

Propojeni 2ks PC

Příspěvek od 0737major »

Jsem začátečník, určitě co se týká sítí, a tak co s tím Baffalem-to asi bude na nic ? Jaká asi bude cena ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

proč by bylo buffalo na nic? oba počítače se dostanou bezdrátově na net díky tomu routeru, cenu odhaduju tak na 3-4 tisíce, možná i míň

pochopitelně by to šlo řešit i kabelem, klasické UTP protáhnout skrz zeď, spojit síťovky a nasdílet internetovou konektivitu - stačí i přes to co nabízí Windows, pak bys nemusel kupovat žádnej router a šlapalo by to, problé tady ale je, že pokud bude první mašina (ta s tím buffalem) vypnutá, tak na druhé net pochopitelně nepude
0737major
Nováček
Nováček

Propojeni 2ks PC

Příspěvek od 0737major »

Díky za odpověď, ta cena je dost vysoká :( , ještě to musím rozmyslet.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni 2ks PC

0737major píše:Díky za odpověď, ta cena je dost vysoká :( , ještě to musím rozmyslet.
počkej na Bajgyho, ten bude určitě vědět nějakej konkrétní tip na router a tím pádem půjde zjistit cena přesně, já jen střílel od boku
0737major
Nováček
Nováček

Propojeni 2ks PC

Příspěvek od 0737major »

Jasně, že ještě počkám. No ale to Baffalo bude plnit jakou funkci, tak jako doposud ? Zapojena je do něho anténa a další vývod jde asi na síťovku do compu. Takže Wifi router bude běžet nějak paralelně vedle baffala, z důvodu připojení dalších PC.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

buffalo pojede jemně jinak, bude se napojovat na ten wifi router a ne přímo na providera
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Ve tve situaci by to chtelo relativne hodne velke investice. Musel bys koupit nejake zarizeni (ten wi-fi router) ktery by slouzil pro tvou vnitrni sit a pak dalsi zarizeni, kterym by ses pripojoval na providera.

Moje navrhy jsou:
1) spojit ty dve PC kabelem. Pak budes muset mit zapnuty hlavni pocitac vzdy, když by ses chtel dostat na internet z toho druheho.

2) koupit za cca 3000,- zarizeni (např: Compex WP11b+) ktere by se pripojovalo k providerovi samo a vnitrni sit bys pak propojil kabelem (to by ti ovsem tve USB Buffalo bylo k ncemu a navic bys musel koupit maly switch (cca 600,-)

3) koupit Compex (viz vyse) a navic koupit wi-fi router (dalsi investice) a pak by ses mohl pripojovat bezdratove uvnitr tveho bytu. To je ale fakt pro prachace. :)

4) posledni varianta je relativne nejnarocnejsi ikdyz ne nejdrazsi: koupil bys bezdratovou sitovku a tu dal do pocitace kde je ted buffalo. Takze bys tam mel Buffalo, ktere by se pripojovalo k providerovi a pak treba dalsi stejne Buffalo, ktere by se spojovalo s druhym pocitacem. Nevyhodou je ze bys zase musel mit ten hlavni pocitac spusteny pokud by druhe PC chtelo pristoupit na net. Vyhoda je asi jen ta, te nemusis vrtat zdi (to je v panelaku obcas o nervy)

//pavel: ještě že Tě máme :worship: Bajgy, myslel jsem že by stačil jeden router co by na jednu anténu nachytal net a druhou to pouštěl dovnitř a vono prd
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jestli je ta druhá mašina pevná (žádný NB), tak by asi bylo nejlepší spojit ti normálně UTPčkem
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Bajgy píše:
//pavel: ještě že Tě máme :worship: Bajgy, myslel jsem že by stačil jeden router co by na jednu anténu nachytal net a druhou to pouštěl dovnitř a vono prd
Bohužel takove zarizeni neexistuje. Respektive ne v rozumne cenove relaci pro domaci pouziti.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“