Epox 8KRAI - problém s int. síť. kartou)
Moderátor: Don
- Ricardo
- Začátečník

-
Epox 8KRAI - problém s int. síť. kartou)
Mám anténní přípojení k internetu 98Kbps, ale na téhle desce mám +- poloviční rychlost, jak při stahování tak při surfování. Zkoušel jsem měnit ovladače, kabeláž, ale nic nepomohlo. Když na ten stejný kabel připojím počítač co mám v podpisu tak je vše OK! Dokonce jsem zkoušel PCI siťovku ale výsledek byl stejný což mně zarazilo tak fakt nevím co s tím ....... 
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Wilik
- Administrátor

- Ricardo
- Začátečník

-
Prvně jem tam dal ovladače s přibaleného CD a pak jsem zkoušel poslední z www.viaarena.com a nic pořád stejný, mj. nemůže být něco špatně nastaveno v biosu? 
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Wilik
- Administrátor

Abych si to ujasnil, tak ty mas jeden pocitac s deskou 8KRAI a druhy ten z podpisu s 8RDA3+, kdyz pripojis kabel z "iNet zarizeni" do integrovane sitovky sveho, tak ti to jede full 98 Kbps a kdyz do toho prvniho, tak jen 49Kbps?
Zkousel jsi i sitovou kartu, takze bud je chyba v integrovane sitovce na desce a nebo je chyba v softu - nejspis nastaveni winu... jede ta sitovka jinak dobre? zkousel jsi ji napr. propojit s jinym komplem? jakej mas vubec system? a jak zjistujes rychlost prenosu, ze vis, ze to jede polovicni rychlosti?
Zkousel jsi i sitovou kartu, takze bud je chyba v integrovane sitovce na desce a nebo je chyba v softu - nejspis nastaveni winu... jede ta sitovka jinak dobre? zkousel jsi ji napr. propojit s jinym komplem? jakej mas vubec system? a jak zjistujes rychlost prenosu, ze vis, ze to jede polovicni rychlosti?
- Ricardo
- Začátečník

-
System mám win XP prof. SP1, nastaveno mám vše stejně na obou kompech. K tomu měření rychlosti používám dsl.cz několikrát za sebou, nebo zkouším něco stahovat netu, samozřejmě ze stejného umístění zhruba ve stejnou dobu a několikrát! Jde o to, že rychlost na té 8KRAi po pár sekundách spadne zhruba na polovinu, samozřejmě +- a na 8RDA+ to drží a třeba pod 10KB/s to nesleze i když to třeba zkouším několikrát tam i tam
....ještě zkusím tu PCI siťovku na 8RDA3+ jestli není taky náhodou v pr....
//edit Wilik - at uz to bude problem cehokoli, tak se zda ze primo s deskou to nebude mit zas moc spolecneho, tak to presouvam do Siti, kde snad poradi vic...
//edit Wilik - at uz to bude problem cehokoli, tak se zda ze primo s deskou to nebude mit zas moc spolecneho, tak to presouvam do Siti, kde snad poradi vic...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli to dělají v jedné mašině různé síťovky, tak bych hledal problém ve Woknech - spyware? bordelware? co žere pásmo a něco si tahá? nejaká služba nebo něco? => asi bych dal reinstall woken (třeba na nějakej starší malej disk a prubnul bych to s čistejma woknama)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Ricardo
- Začátečník

-
- Ricardo
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: