Kingston SSDNow V100 / V+100

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ahoj, před pár dny se na zdejším fóru objevily informace týkající se potíží s novou řadou Kingston SSDNow V100. Vzhledem k živelné pohromě v Japonsku a než se situace alespoň trochu uklidní se řešení posunulo o pár týdnů. Zde ponechávám zprávu v původní podobě.

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... y-firmware

Podrobnosti v anglickém jazyce naleznete zde. Výběr z často kladených dotazů:

1. O jakou vezi firmwaru jde? Špatná je D100811a, opravená D110225a.
2. Jde o zrátovou aktualizaci? Ano jde. Z toho důvodu doporučujeme před aktualizováním zálohovat všechna data uložená na disku.
3. Jak mám nastavit BIOS? Je třeba přepnout řadič do režimu IDE (AHCI a RAID není podporován) a musí být připojený na nativní SATA řadič na základní desce.

Zjistili jsme technický problém, který se týká našeho SSD disku SSDNow V100 a který může mít za následek jeho selhání. Přestože jsme tento problém zaznamenali pouze u malého procenta těchto disků, společnost Kingston důrazně doporučuje aktualizovat firmware u všech disků V100, aby jejich možné selhání bylo vyloučeno.

Aktualizovaný firmware, jenž uvedený technický problém řeší, je k dispozici prostřednictvím Technické podpory společnosti Kingston. Stejně jako v případě jakékoli aktualizace firmware disku doporučujeme, abyste před jejím provedením provedli zálohu svých dat.

Klíčem k úspěchu společnosti Kingston je spokojenost zákazníků a výroba vysoce kvalitních produktů, a proto uděláme vše, co bude v našich silách, abychom zajistili, že se naši zákazníci o nové verzi firmware dozvědí a budou moci své disky V100 aktualizovat.

Aktualizovaný firmware je k dispozici ke stažení na samostatné stránce naší technické podpory na adrese: http://www.kingston.com/support/ssdnow/ ... rmware.asp.

Zákazníci se rovněž mohou obrátit na naši linku telefonické podpory na čísle +44 (0) 1932 738950, kde mohou získat další informace.

Problém se týká následujících modelů:

SV100S2/64GZ, SV100S2D/64GZ, SV100S2N/64GZ
SV100S2/128GZ, SV100S2D/128GZ, SV100S2N/128GZ
SV100S2/256GZ, SV100S2N/256GZ, SV100S2N/256GZ

Je důležité zdůraznit, že možnost projevení tohoto potenciálního problému se netýká žádných dalších produktů řady SSDNow společnosti Kingston, tj. modelů, jejichž označení začíná písmeny SNE, SNM, SS, SNV, SNVP a SVP.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
common user
Nováček
Nováček

TRIM?

Příspěvek od common user »

Zdravim mam taku lamersku otazku. viem na co sluzi TRIM aj ako funguje ale je to integrovana funkcia v HDD/Firmware alebo treba na to separatnu software utilitu?

Kupil som si Disk KINGSTON SSDNow V100 Series 128GB

Diky
Intel Q9550@3,97Ghz, Asus Maximus Formula II , Geforce 260GTX Palit OC ,2x2GB corsair 1066 Mhz, 2x250GB Seagate Barracuda 2 NCQ Raid 0, Hitachi 1TB, WD Black1TB, 2TB Seagate, Creative X-Fi Fatal1ty,Chieftec 1200 W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: TRIM?

Příspěvek od zombux »

pokud SSD podporuje TRIM, stará se o něj operační systém. pokud nepodporuje, obvykle se využívá nějaká algoritmus garbage collection, o který se stará utilita od výrobce SSD.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: TRIM?

Příspěvek od durod »

trim te nemusi trapit, kingston to ma vyreseno posvem, ale stejne dobre :)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Sapphirecze
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sapphirecze »

Ahojte,

mám dotaz, čím můžou být způsobeny nízké hodnoty 4K64Thread u SSD disku Kingston NOW V+ 100 96GB (nový)?

Screeny z AS SSD: http://min.us/mutFw7FQJ#1

Díky za rady.

Sapphire
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Divné výsledky AS SSD

Příspěvek od Hladis »

Neni to nic divneho. Mam je stejne. Pokud to porovnavas s testy na netu ,tak je to zpusobeno tim ,ze testeri testuji prazdny disk.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Hladis píše:...porovnavas s testy na netu ,tak je to zpusobeno tim ,ze testeri testuji prazdny disk...
PŘESNĚ TAK
Sapphirecze
Nováček
Nováček

testoval jsem i prázný disk a tam ty hodnoty byly ještě horší :-/
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pozorujes nejake zaseky si zpomaleni prace s diskem ? Asi ne ,takze to neres jelikoz ty hodnoty jsou proste normalni a nijak te neomezuji. Zkus si testnout normalni disk a to teprve uvidis vysledky :) . Pokud mas Intel chipset ,tak pouzij IRST ovladace.
Sapphirecze
Nováček
Nováček

koukal jsem na honyho testy tohoto disku ve 128GB verzi, kdy měl tyto hodnoty až 60x lepší, což mě docela zarazilo (při prvním testu prázdného disku se ty hodnoty pohybovaly pod 1MB/s):)

jinak sestava: i5 2500 (SB) + noctua, GIGABYTE P67A-UD3 B3, Kingston HyperX 12GB DDR3 1600MHz, Samsung SpintPoint F3 1TB na data (velmi rychlý kousek ve WoT i LoL nacteny vzdy jako prvni!), EVGA GTX 460 SC 1GB DDR5, zdroj Seasonic 660X, Fractal Desing Define R3..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nainstaluj tento ovladac http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... pkw=(irst) ale necekej nejaky zazrak. Jinak v testu HONYho jsi asi cetl neco spatne http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... si?start=5 podivej se poradne na 4k. Je tam uplne stejny vysledek.
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

mám úplně to samý, možná horší (provozuju to na ICH8M).
Nicméně při běžném použití je to rychlík, nikdy jsem nezaznamenal nějaký zásek, nebo něco takového.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Mike1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mike1 »

Ahoj, taky bych se chtěl zeptat na jeden výsledek. Jedná se o Vertex 3 120 GB. Mám celkem dobré výsledky v AS Benchmarku:
***********Čtení*********Zápis
Seq********371,11 MB/s***100,68 MB/s
-----------------------------------------
4k*********17,91 MB/s ****46,75 MB/s
4k-64Thrd***105,11 MB/s***112,00 MB/s
Acc.time*****0,186 ms*****0,251 ms
Score********160*******169
****************404
Až na Seq. zápis, ten mi připadá velmi nízko, takové hodnoty totiž dosahuje i můj harddisk (95,02 MB/s) a můj externí dosk (USB 3.0) dokonce ještě víc (104,10 MB/s). Nevíte čím to může být? Mám nahraný nejnovější firmware na SSD (2.11). Díky za odpověď
Intel Core i7-4770K 4,2 GHz; OCZ Vertex 4 240GB; Noctua NH-D14; Asus Windforce Nvidia GTX970 OC 4GB; ASRock Z97 Pro4; Corsair Vengeance XMP 16GB (kit 2x 4GB) 1866MHz; Microsoft Windows 7 Professional CZ 64bit; Nexus RX-6300 630W; Cooler Master HAF Tower RC-932; WD Caviar Black 3.5" 640GB, Větráky NOCTUA
Pitrigo
Nováček
Nováček

SSD na AHCI ?

Příspěvek od Pitrigo »

Dobry den.
Vlastním základní desku AM3 zn. Gigabyte GA-M2LT-D3, přikoupil jsem včera SSD disk(Kingstone V100 64BG) a připojil ho na SATA 2.
Zatím jsou na disku jen data a podle testů disk běží téměř podle papírových předpokladů.
Chci však disk nyní použít jako systémový s Windows, ale po kontrole BIOSU nikde není
možnost přepnutí na AHCI.
Bios a deska je víceméně nová…verze Biosu by měla být F3.
Díval jsem se prvotně do Integrated Perip. A pak do všech ostatních částí Biosu…AHCI opravdu nikde.ahci jde zřejmě řešit jen softwarově, kdy jsem přeinstaloval novými chipset drivery a rychlost ssd se zvedla temer o polovinu.
Chci se zeptat, zda tímto nebude problém s přechodem Winů na tento disk, jestli uvidí instalator Winů tento disk, kdyz AHCI nemam možnost v BIOSU ovlivňovat?
Děkuji za každou radu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: SSD na AHCI ?

Příspěvek od LiveBomb »

A) neni to nahodou M52LT-D3?
B) Dival sem se do manualu od desky, imho. ty SATA porty bezi jen v AHCI rezimu a podle manualu je ani nejde preponut do IDE (Leegacy, Emulated) ...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Pitrigo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitrigo »

Ano pardon za preklep je to opravdu M52LT-D3.
Takže by problem neměl být...
Odpojim jine disky HDD a necham zapojene jen SSD+DVD a boot seq. nastavim na CD a nainstaluju systém...takto by to melo proběhnout v pořádku, je to tak? Zbyle disky připojim až bude systém nainstalovaný.
Děkuji
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jestli ti system funguje, tak ho acronisem jen pretahni ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Pitrigo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitrigo »

Nebo tak a boot sekvenci nastavit na SSD...např.Acronis True Image Home 2010 ?
PS : Má to nějakou nevýhodu, že nenastavím jinou možnost než AHCI?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No podle ne nema, ale je to dost omezenej radic si myslim ...
Spis bych pouzil Disk Director Suite, a presunul je ty dve partitiony ("rezerovovano systemem", Disk C"). True Image klonuje celej disk, nedovoli zmenit velikost partitiony.
Pitrigo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pitrigo »

Ono pravě dost těch SW na migraci Winů clonuje cely disk a nastava problem pokud je disk rozdeleny na party Céčko system a D- data...takto presne to mam a tim padam chci migrovat jen C. Jaky je tedy nejjednoduší Freeware na tento přesun? Díky
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“