Stabilita celeho kompu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
killerek
Začátečník
Začátečník

Stabilita celeho kompu

Příspěvek od killerek »

Existuje nejaky program na otestovani vsech komponentu v celku. Protoze se mi stava, ze mi pocitac uprostred provozu zavresti a vypne se, zapnout de az potom co na chvili vypnu zdroj. Zkousel jsem uz menit komponenty z druhyho kompu a beze zmeny, ted jsem tam hodil jinej procak a zatim OK. Upozornuju, ze nic netaktuju (zatim to neni potreba). Tyka se to te prvni sestavy v podpisu (jen je tam ted Duron). Dik.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

dvojkombinace memtest a prime95 je ověřená :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Memtest jsem zkousel. Udelal jsem si boot CD (nemam flopy) a ten prosel. Zkusim ten prime95 (sice ho neznam, ale uvidime).
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

v tom primu pusť torture test a nech to vali celej den, tohle otestuje cpu a paměťový subsystém

v podstatě zákldem je prubnout trojkombinaci MB+CPU+RAM
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

killerek píše:Memtest jsem zkousel. Udelal jsem si boot CD (nemam flopy) a ten prosel. Zkusim ten prime95 (sice ho neznam, ale uvidime).
Memtest umí otestovat paměti. Prime zase procesor, jestli nedochází k chybným výpočtům. Deska se testuje dost blbě... :(

Ještě bych zkontroloval zdroj, jestli dává na všech větvích to, co má...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Nez jsem proved upgrade o grafiku, procak a pamet, tak to fachalo v poho, zdroj je starej asi pul roku (400W). Tak ja ten prime pustim pres noc a co budu v praci, vyhodim toho Durona a dam tam zase Bartona a pak se uvidi. Zkusim jeste projit BIOS jestli nahodou neco nedela zvednuti FSB pro procak.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Jakej z tech torture test mam vybrat? Jsou tam 3 a Custom...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

killerek píše:Jakej z tech torture test mam vybrat? Jsou tam 3 a Custom...
Pokud je nejkake problem tak vetsinou spadne jakykoliv, ale dej ten druhy, vic zahreje CPU a testuje i vic pamet. Doporucuju pustit v kombinace s 3DMarkem alespon 6h.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ha tak to nevim, ja tam mam jen jeden, asi mas novozu verzi nebo co :?
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak to si musim jeste stahnout 3D mark - na verzi nezalezi?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavel.minarik píše:
ha tak to nevim, ja tam mam jen jeden, asi mas novozu verzi nebo co :?
Jsou tam tři - Small FFTs, In-Place large FFTs a Blend. Jako největší záhul pro systém se mi osvědčil Blend, jinak největší teplo vygeneruje In-place large.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

2 killerek: mohl by jsi upřesnit "ze mi pocitac uprostred provozu zavresti a vypne se"
To jako před vypnutím pípá základní deska? Jestli jo tak to by mohla zpusobovat deska - ochrana před přehřátím.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Zapipa mi deska, ale stalo se mi, ze byl chladic studenej. Vetsinou byl horkej. Mel jsem tam chladic CoolerMaster XDREAM II (HAC-L82) - 2200 otacek .... ted jsem tam dal CoolerMaster CP5-8JD1F-0L - 2500 otacek. Oba jsou kupovany v alzasoftu. Jinak mam dotaz: jaka je zakladni FSB AGP portu .... v BIOSU mam nastaveny Auto a moc tomu neverim (rozmezi na nastaveni mam od 50 do 100). Dik
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Standartni frekvence AGP je 66MHz

Edit: nemáš někde v biosu nastavený shut down temperature? to pípání před vypnutím se mi fakt nelíbí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

S tim chladicem s rychlejsima otackama to uz nedela, zkusim najit ten shutdown. Jaka je obvikla pracovni teplota Athlona 2600+. Mam ho pri bezny praci ve Windows kolem 64 stupnu.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

killerek píše:S tim chladicem s rychlejsima otackama to uz nedela, zkusim najit ten shutdown. Jaka je obvikla pracovni teplota Athlona 2600+. Mam ho pri bezny praci ve Windows kolem 64 stupnu.
Nevím jak věrohodně měří teplotu ta tvoje deska, ale 64 při práci ve win na nepřetaktovanym 2600 je celkem dost. Kolik ti to naměří po půl hodině provozu Prime95? Zkus na chladič sáhnout rukou jestli je rozpálenej.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Hmatova zkouska po cca hodine prime 95 a nejakeho stahovani z internetu. Chladic cca 4 cm heatsink ... nekam za polovinu heatsinku je to teple, u procesoru horke a u vetracku studene. Az budu doma reknu vic, to si pamatuju ze zkousek ve stredu. Nejak na to nemam cas (stale v praci) :( Pustim ho znova a na zmereni pouziji utilitu Gigabytu.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“