nefunkční sleep a hibernace + stálá kurzíva win 7

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
compp
Nováček
Nováček

nefunkční sleep a hibernace + stálá kurzíva win 7

Příspěvek od compp »

Nazdar, docela urgentně bych potřeboval poradit. Prvním problémem je, že se mi noťas spouští sám po několika minutách co ho uspím nebo uložím do hibernace. Jediné řešení je ntb otevřít, nenasrat se a vypnout. stává se, že po samovolném probuzení nefunguje ani myš, ani touchpad. Nebo kupříkladu se přehodí i motivy a barvy oken či pozadí.

Druhý problém je pak to, že mi docela nedávno začal chrome renderovat text kurzívou. Řešení jsem nenalezl, místo toho dnes se mi tento neduh přenesl i do open office, a tak veškerý text, který zplodím, je kurzívou. Jelikož píšu diplomku, je to docela problém.

Systém je Win 7 HP, ntb a tedy i systém je starý bez mála 3 týdny. Pokud by se našel někdo s radou, tak abych nemusel reinstalovat, byl bych moc rád. Díky.
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nefunkční sleep a hibernace + stálá kurzíva win 7

Příspěvek od CZDaywalker »

Jedna z prvních věci, co se doporučuje je obnovení systému.

Mohlo by to vyřešit Váš problém.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tipl bych nějaký malware, cracky a podobné věci nabourávající systém. Použil bych obnovení systému nebo přímo obnovení do továrního nastavení (nejdřív zálohovat!) - F10 při startu notebooku by mělo otevřít potřebné menu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
compp
Nováček
Nováček

Příspěvek od compp »

Tak dobře, zkusím, až se dostanu k záloze. Díky za radu.
DartVader
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DartVader »

Po několika týdnech musím přidat poznatek, který sice zatím nemám zcela potvrzen, ale domnívám se že hraje svou roli. Naposledy co se mi ntb samovolně probudil, jsem přes cmd zadal příkaz "powercfg -lastwake" a dozvěděl se, že by to mohl být Gigabitový ethernet. Sice jsem vyloženě nedostal chybovou zprávu, ale objevil se tam Realtek PCIe GBE Family Controller.

Jen tak na zkoušku jsem při přechodu do spánku vytáhl UTP kabel a hle, od té doby se mi ntb neprobouzí. Ani dnes, když měl na 3:00 ranní naplánované aktualizace. Zatím však nevím jestli jsem přišel na řešení, ale z dlouhodobého hlediska se mi moc nelíbí. Dokážu si dost dobře představit, že mi zdířka po čase povolí, případně se vychodí kontakty.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak staci ve vlastnostech sitovky zakazat zarizeni probouzet pocitac z rezimu spanku ....
Obrázek
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
DartVader
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DartVader »

Díky za dobrý žďouch. Vypadalo to že to bude pracovat. Přesto se dnes ráno zapnul, chvíli funěl a hned se zase vypnul. Nevím jak dlouho to bylo, ale určitě ne déle než minutu. Nicméně jsem zkusil opět trik s -lastwake, ale nedostal jsem žádné výsledky. Tak nevím.
DartVader
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DartVader »

Tak zdá se že nakonec LiveBombova rada pomohla. Sice se tenkrát zapnul, ale to bylo asi díky naplánovanému updatu.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“