problém s Dx9

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
gawlo
Nováček
Nováček

problém s Dx9

Příspěvek od gawlo »

Čau, nedávno jsem přeinstaloval systém a zjistil jsem, že mi nejede žádná hra na Dx9, vždycky je zapnu, ukáže se černa obrazovka a následně program neodpovídá. Kupodivu hry s Dx10 mi jedou bez problému a Dx11 moje grafika nepodporuje. Prosím nevíte jak tento problém vyřešit? Mám GTS 250 a win7 64bit., zkoušel jsem aktualizovat ovladač grafiky i stáhnout nový Directx a nic.
PS: hry mam original na steamu.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: problém s Dx9

Příspěvek od Alfajk »

stahni primo direct x 9,nejlip nainstaluj nakej "redist" co je primo u her,bejva to skoro u vse
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
gawlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od gawlo »

díky za odpověď, ale bohužel to nepomohlo :( . Opravdu se to nikomu jinému nestalo? To jsem jediný kdo měl/má takový problém?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

muzes to souviset s frameworkem nebo cimkoliv jinym,urcite mas vsechny tyhle veci nainstalovany ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

defaultoval si bios?
PS: tj. celkem blbý DX9, ještě dneska se na tom dělají kvalitní hry :|
typek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od typek »

defaultoval si bios?
PS: tj. celkem blbý DX9, ještě dneska se na tom dělají kvalitní hry :|

------------------------------------------------------------------------------------------------Luxusni odpoved :-) Ja osobne sem tohle pozoroval pouze u zminovanych 64 bit jak 7 tak wista tak xp skus pustit gamesu ve stylu pro xp (nekdy to pomuže) a nebo pokud je to je original hra žadej pomoc u distributora ale pokud ti to jede na dx 10 tak maš naky mazec v directech skus natvrdo spustit instal dx9
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

typek píše:Luxusni odpoved :-)
nvm kde vidíš odpověď, protože já vidím jen moji otázku.

-Jedná se o to že může "haprovat" defaultní nastavení napětí, to může způsobovat nestabilitu systému.
-Zkus ještě update biosu. (pokud si ho nedělal)
gawlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od gawlo »

O MŮJ BOŽE!! Vyřešil jsem to a nikdo neuvěří jak :lol:
Žádný update biosu nebo cokoli jiného. Jednoduše jsem vypnul MSIafterburner, který používám k zobrazení FPS a verze DirectX ve hře (díky němu jsem přišel na to že mi jede dx10 a 9 ne) z neznámého důvodu mi ale v betě Battlefieldu 3 ukazoval verzi Dx11 (což s mojí GTS 250 je nepravděpodobné). Tak mě napadlo, že to je chyba afterburnu a hra jede v dx9, ale to nešlo, protože dx9 mi nejel. Nakonec jsem došel k závěru, že MSIafterburnu se nelíbí číslovka 9, tak jsem ho vypl a vše jede 8-) .
Chci poděkovat všem, co věnovali chvilku tomu, aby mi poradili.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jaka verze afterburneru ? nemas nahodou asus desku ? a nahodou nepouzivas jeste smartdoctor ?
gawlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od gawlo »

verze je 2.1.0, desku mam od gigabajtu a smartdoctora nepoužívám.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“