Zdravím, zrovna koukám že podobný dotaz tu je ale myslím že ten můj je krapet specifický, tak založím nové téma.
Jde mi o to, za co nejmenší peníze pořídit procesor, který zvládne víceméně plynule v editoru přehrát 1080p video. Rendering mě nezajímá, jestli budu renderovat 8 nebo 12 hodin mi je jedno, hry nehraju.
A bude mít nárůst výkonu cpu vliv např v AE při více vrstvách a efektech? Nedokázal jsem tyhle informace najít, všude měří rendering což je fajn, ale je to podstatné max pro firmu a ta tuším jede v něčem jiném než phenom a i5.
Věřím, že se tu najdou lidi kteří stříhají a mají různé stroje doma.
Můj favorit je zatím PII X6, nejspíš 1090, ale pořád ve mně vrtá jestli by nestačil X4. Momentálně mám doma athlona X2 4800+ takže jakýkoliv upgrade bude dost znát. Nebráním se ani intelu, ale musel bych vědět že za větší cenu dostanu něco navíc, to zatím nevím.
cpu na editaci videa
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- LeFu
- Nováček

-
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: cpu na editaci videa
ono hodně záleží, v jakém editoru konkrétně a co přesně budeš s videem provádět, obyčejné přegrání 1080P by zvládl i snad E-350 Bobcat
....
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- LeFu
- Nováček

-
Pravda to jsem měl asi popsat víc 
No směrodatný je čistě střih ve vegasu, případně premieře na kterou možná budu přecházet, současný cpu s tím má problémy plynule přehrát video bez úprav v plném rozlišení.
V AE se preview předrenderovává do ram, takže tam počítam že se dá vycházet čistě z benchmark grafů? Co se práce týče tak tam mě zajímá hlavně kolorizace.
Více náročné operace dělám až v programu nuke a tam jsem taky dost zmatenej. Co jsem se dočet tak tam záleží na rychlosti disku a počtu ram co se práce týče. Na tom asi něco bude protože program si ukládá celkem velkou cache, ale stejně tam něco musí počítat veškeré efekty, předpokládám že procesor, a ocenil bych kdyby to šlo co možná nejvíc plynule a svižně.
Co se peněz týče tak tam moc limity nejsou, když budu vědět že za větší cenu dostanu větší výkon, ale nerad platím zbytečně. HD formát tu bude standard dost dlouho na to, aby s ním to co koupím teď dožilo, a mít doma super pc co pojede na 60% výkonu je mrhání penězi podle mně
No směrodatný je čistě střih ve vegasu, případně premieře na kterou možná budu přecházet, současný cpu s tím má problémy plynule přehrát video bez úprav v plném rozlišení.
V AE se preview předrenderovává do ram, takže tam počítam že se dá vycházet čistě z benchmark grafů? Co se práce týče tak tam mě zajímá hlavně kolorizace.
Více náročné operace dělám až v programu nuke a tam jsem taky dost zmatenej. Co jsem se dočet tak tam záleží na rychlosti disku a počtu ram co se práce týče. Na tom asi něco bude protože program si ukládá celkem velkou cache, ale stejně tam něco musí počítat veškeré efekty, předpokládám že procesor, a ocenil bych kdyby to šlo co možná nejvíc plynule a svižně.
Co se peněz týče tak tam moc limity nejsou, když budu vědět že za větší cenu dostanu větší výkon, ale nerad platím zbytečně. HD formát tu bude standard dost dlouho na to, aby s ním to co koupím teď dožilo, a mít doma super pc co pojede na 60% výkonu je mrhání penězi podle mně
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Takhle, pokud chceš cheap komp na němž se chystáš tohle dělat (jak jsem z tvejch předchozích postů pochopil). Tak asi doporučim nejlevnější Athlon X3. Má nejlepší poměr cena/výkon + je vysoká šance unlocku 4 tého jádra a je to opravdu za hubičku.