Zdravim, mam problem. v baru byl pc s linuxem a jukeboxem. Bohuzel posledni dobou se stalo ze to treba nabehlo ale po chvilku tam skocila cerna obrazovka na ktere je pouze kurzor. Nejsou k tomu zadne instalacky a firma uz davno neexistuje. Je to starsi pc (jeste ram ddr1)
GK je tam atina. Poradite nekdo co s tim rposim?
Vypadne to az po tom co e spusti jukebox a prehraje treba jednu pisnicku a kousek dalsi.
Ale netusim jak se treba dostanu do systemu. protoze je tam pri startu obrazovka a v ni je pod sebou volba jukebox a pod tim linux , ale trva to jen asi 0,5s takze to nejde prekliknout jinam
Video je tady.
Ta chyba se objevi cca 2:50
http://www.youtube.com/watch?v=lT6nju22Q38
linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
- opilejpes
- Žlutá karta
-
- dejf9
- Začátečník
-
Re: linux - cerna obrazovka jen s kurzorem. Help prosim
podle videa je tam Mandrake 10.2
ale chtělo by to podrobnější info
jak se menuje ten program na juke? resp. pokud si ti podaří pustit terminal zadej příkaz "nazevprogramu -v a hoď sem výstup z terminálu", nebo ještě by bylo lepší pokud by program logoval od složky "/var/log"
k tomu výběr juke vs. linux zkus mačkat šipku dolu (nevim jak v lilu, ale v grubu se při změně výběru timeout zastaví)
pokud tohle nepomuže, tak nabootuj juke, přepni pomocí Ctrl+Alt+F1 do konzole, a přihlaš se pod uživatelem "root" (pokud víš heslo, pokud ne tak jinej uživatel) napiš popřipadě dál napiš popřípadě (s KDEčkama nedělam tak mě nekamenujte za blbosti co napišu )
vždycky sem dej výstup z terminálu! ( do souboru přesměruješ pomocí > např. "prikaz > vystup.txt")
bejt tebou se ještě pozeptám na "linuxovějších forech" tam by byla větší šance na vyřešení problému
ale chtělo by to podrobnější info
jak se menuje ten program na juke? resp. pokud si ti podaří pustit terminal zadej příkaz "nazevprogramu -v a hoď sem výstup z terminálu", nebo ještě by bylo lepší pokud by program logoval od složky "/var/log"
k tomu výběr juke vs. linux zkus mačkat šipku dolu (nevim jak v lilu, ale v grubu se při změně výběru timeout zastaví)
pokud tohle nepomuže, tak nabootuj juke, přepni pomocí Ctrl+Alt+F1 do konzole, a přihlaš se pod uživatelem "root" (pokud víš heslo, pokud ne tak jinej uživatel) napiš
Kód: Vybrat vše
"killall Xorg"
"killall Xfree86"
startkde
startkde*cislo 2 az 4*
vždycky sem dej výstup z terminálu! ( do souboru přesměruješ pomocí > např. "prikaz > vystup.txt")
bejt tebou se ještě pozeptám na "linuxovějších forech" tam by byla větší šance na vyřešení problému
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
- honny
- Středně pokročilý
Jde přepnout do konzole? Ctrl + Alt + F1
Pokud jo, je nějaká chyba v logu Xek? cat /var/log/Xorg.0.log (nebo podobně umístěný)
// @ next post - jo, já to beru takhle vodzdola projistotu
Pokud jo, je nějaká chyba v logu Xek? cat /var/log/Xorg.0.log (nebo podobně umístěný)
// @ next post - jo, já to beru takhle vodzdola projistotu
Naposledy upravil(a) honny dne ned 9. říj 2011, 22:49, celkem upraveno 1 x.
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
- dejf9
- Začátečník
-
v Xkách podle mě problém neni jelikož dle videa tam byla obrazovka hudba-video a pak jak to hodilo do KDEčka (Mandriva používá výhradně KDE pokud vim), tak to netrvalo ani 2 vteřiny a v životě jsem neviděl Xka co by se vypli za 2 vteřiny a k tomu se ještě zapli, no ale všecko je možný
takže problém vidim v KDEčkách nebo samotnym programu na jukebox nahoď jsem výše zmíněný log Xek (pokud to nebude Xorg, tak Xfree86), a pak pokud tam bude log kterej bude mít v názvu KDE nebo JUKEBOX nahoď ho taky
takže problém vidim v KDEčkách nebo samotnym programu na jukebox nahoď jsem výše zmíněný log Xek (pokud to nebude Xorg, tak Xfree86), a pak pokud tam bude log kterej bude mít v názvu KDE nebo JUKEBOX nahoď ho taky
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem