HD6850 a atikmpag.sys
Moderátoři: morke, Walker1134
- turok22
- Nováček

-
HD6850 a atikmpag.sys
Dobrý den, nainstaloval jsem si windows 7 professional 64 bit a vše fungovalo perfektně do doby, než jsem si pořídil ASUS EAH6850 a stáhl poslední ATI Catalyst control center ze září 2011. Začaly mi zamrzat hry jako BF3 beta (tím to začlo, ale bral jsem, že je to beta, ale pak to začalo i v jiných hrách), Warhammer 40K a Dirt 3. Vždy se zasekla jen aplikace a pc na nic nereagoval, ale procesor byl zatížen na minimum a třeba teamspeak pořád běžel (komunikace byla nepřerušena, ale pc nereagoval) a po čase zase vše běželo. Občas jsem musel pc restartovat a pak nenaběhl ani systém (až po vypnutí a zapnutí) a nebo různé pokusy o obnovu. Rozhodl jsem se řešit problémy reinstalací systému. Ale po reinstalaci se mi začala objevovat modrá smrt, kde byl vždy vypsán soubor "atikmpag.sys". Toto se stává při sledování videa na youtube nebo downloadu a sledování videa zároveň (když sleduji film a nestahuji, je vše zatím ok, když stahuji a nesleduji video, je zatím vše ok). Zkoušel jsem hru (BFBC2) a běžel i multiplayer bez problémů (dohromady asi hodinu). Ale jak stahuji a koukám na film, tak je modrá smrt (rámcově do pěti minut). Video na youtube je jistota modré smrti. Zkoušel jsem hledat a řešit, přeinstalovat ovladače, deupgradovat, upgradovat, nainstalovat jen ovladače (i referenční) bez catalystu, s catalystem, prostě problém přetrvává. Nepodařilo se mi podle některých návodů překopírovat tento soubor, protože jsem ho v pc nikde nenašel (skryté i systémové soubory mám zobrazeny). Nevíte si někdo rady? Uvedu všechny informace o které požádáte. Včetně posloupnosti instalace systému, aktualizací a ovladačů. Před reinstalací systému byl počítač taktován přes FSB o 12% (v BIOSu přes D.O.T.), ale před reinstalací a doteď je na původních hodnotách. Grafická karta nebyla taktována. Ovladače k základní desce mám nejnovější ze stránek výrobce.
PC:
CPU E7500, MSI P45 Diamond, Kingstone 2x2 GB DD3 1600 MHz (ale díky FSB CPU na 1066 MHz), Sound Blaster Extreme Audio, ASUS EAH6850
PC:
CPU E7500, MSI P45 Diamond, Kingstone 2x2 GB DD3 1600 MHz (ale díky FSB CPU na 1066 MHz), Sound Blaster Extreme Audio, ASUS EAH6850
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: HD6850 a atikmpag.sys
Upgradni BIOS základní desky na poslední možný. Jaká verze ovladačů Catalyst?
- turok22
- Nováček

-
BIOS mám upgradovaný na poslední. Po nainstalování systému jsem tam dal Catalyst 11.9, potom nic, jen ovladač z instalačního cd, potom Catalyst 10.2 a ještě Catalyst z instalačního cd, ale jeho číslo už nevím. Jinak FurMark běží na maximum i 30 minut a nic. Hry běží bez problémů. Jen to stahování a video. A začalo mi to házet i modrý screen s textem: "Hardware Malfunction, Call your hardware vendor for support, the system has halted" a pak musím reset. Mám pocit, že to dělá, když nemám nainstalován Catalyst (ale na 100% nevím, těch resetů a pádů už bylo dnes až moc). A počítač se většinou zasekne tak, že buď zčerná obraz nebo se rozhází pixely a zvuk jede tak 5 vteřin dál, pak vše zčerná a zvuk se zasekne a opakuje a nakonec modrý screen a reset. Předtím to aspoň neresetovalo a mohl jsem si opsat údaje. Teď už ani to ne. Chystám se přes noc reinstalovat a pak nahrát referenční ovladače ke všemu hardwaru.
- turok22
- Nováček

-
Mám komplet nainstalovaný systém včetně nejnovějších ovladačů na hardware vyjma grafické karty. Videa na youtube běží bez problémů, stejně tak video v MPC (samozřejmě kvalita je úměrná ovladači "Standartní grafický adaptér s rozlišením VGA", který si dodal windows sám). Když teď vytvořím ve windows bod obnovení a poté nainstaluji ovladač gr. karty a výsledek bude modrá smrt, pomůžu si odinstalací ovladačů gr. karty a následným obnovením systému z předtím vytvořené zálohy? Zkusil bych tímto způsobem najít verzi ovladače, která mi bude fungovat. Za případné rady předem děkuji. Jen reinstalace systému s aktualizacemi zabere zhruba tři hodiny.
- turok22
- Nováček

-
Bohužel, jakmile nainstaluji jakýkoliv ovladač s Catalystem (zkoušel jsem i 11.10) nebo bez, mi způsobuje modrou smrt. Ve hře to nezpůsobí modrou smrt, ale hra zamrzne a asi po minutě se rozjede. Jednou se stalo, že se ve hře zasekl zvuk, ale obraz jel dál. Po skončení mise se zvuk i video synchronizovaly. Zkoušel jsem i odstranit ovladače zvukové karty, ale problém přetrvává. Nemůže být nějak poškozená sama grafická karta?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky muze.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- H2OX
- Nováček

Uved znacku,model a stari zdroje.
Graficka karta je z aukra nebo obchodu,
mas li moznost popros nakeho kamarada o otestovani tve graficke karty
na jeho pocitaci nebo zapujceni jeho graficke karty do tveho compu
Graficka karta je z aukra nebo obchodu,
mas li moznost popros nakeho kamarada o otestovani tve graficke karty
na jeho pocitaci nebo zapujceni jeho graficke karty do tveho compu
AMD Ryzen 5 PRO 4650G, ASUS TUF GAMING B550M-PLUS,HyperX Predator DIMM 16GB DDR4-3333@3600 1.35V,, HDD Team TEAMGROUP MS30, M.2 - 512GB,WD Blue (SPZX), 2,5" - 2TB , ZDROJ SilverStone SST-SS30SF,Crono Micro case MT-36
- turok22
- Nováček

-
Zdroj Xilence 580W, model XP580 a za chvíli mu budou dva roky. Grafická karta je z obchodu, nemám komu bych kartu půjčil na vyzkoušení a vyměnit ji můžu za grafiku ATI MSI 128 MB (konkrétně si nepamatuji). Ale kartu mám od kamaráda (bydlí daleko), který ji používal bez problémů. Předtím jsem měl Zotac GTS 250 1GB DDR3 a bez problémů, i s přetaktováním. Při výměně karty jsem jen odinstaloval nvidia ovladače a physx a nainstaloval Catalyst 11.8. A až na BF3 betu mi to běželo slušně i s přetaktovanou FSB sběrnice. Protože BF3 beta padala, zjistil jsem, že speciálně na BF3 betu udělalo ATI nový ovladač, tak jsem stáhl Catalyst 11.9 a začal jsem mít problém v Dirt 3 a Warhammer 40K (BFBC2 mi běží bez problémů i teď). Protože jsem chtěl hrát bez problémů (zamrznutí loadingu hry apod, ale pc běžel) jsem se rozhodl přeinstalovat systém a od té doby je modrá smrt. Zatím bez řešení.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stroj je porad pretaktovany?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- turok22
- Nováček

-
Nn, už před první reinstalací jsem všechny hodnoty vrátil. A upgrade BIOSu na desce nebo grafice? Protože na grafiku jsem BIOS nenašel.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Krteq píše:Upgradni BIOS základní desky na poslední možný
- turok22
- Nováček

-
Jo základní desku mám poslední, ale stejně je z roku 2008 a novější už není.
- LuiS_SK
- Začátečník

-
Podarilo sa to vyriešit ??
Mám podobný problém, akurát že sa jedná o kartu 3870 x2. Povodne som mal v PC 6850 tu som vybral a chcel otestovať túto. Ovládače som použil presne tie isté (11.9) skúšal som aj povodné z cd a nepomohlo to.
Zatial som skúšal len 3D mark Vantage, v podstate BSOD nastane pri jeho spustení, následne WIN7 hádze BSOD už pri štarte. Pomohlo mi (možno náhoda) prehodenie DVI výstup a WIN nabehol.
Skúšal som aj čístú inštaláciu ten istý výsledok.
V podstate nič nepomáha, teploty normálne.
Kartu som kupoval od ruky, mal byť plne funkčná.
Inak skúšam to na zdroji Corsair TX650W, P67 doska, 2300 i5, 16 GB.
Nejaké rady??
// Tebe by som poradil pozri sa či ti nejaká aplikácia nespravuje výkon, spotrebu systému, to som našiel ako riešenie pri doskách Gigabyte.
//MSI Afterburner ? Prípadne niečo na pretaktovanie nemáš zaplé ? (ak ano skus vypnút pretakovanie nastavené v ovládačoch od Ati
Mám podobný problém, akurát že sa jedná o kartu 3870 x2. Povodne som mal v PC 6850 tu som vybral a chcel otestovať túto. Ovládače som použil presne tie isté (11.9) skúšal som aj povodné z cd a nepomohlo to.
Zatial som skúšal len 3D mark Vantage, v podstate BSOD nastane pri jeho spustení, následne WIN7 hádze BSOD už pri štarte. Pomohlo mi (možno náhoda) prehodenie DVI výstup a WIN nabehol.
Skúšal som aj čístú inštaláciu ten istý výsledok.
V podstate nič nepomáha, teploty normálne.
Kartu som kupoval od ruky, mal byť plne funkčná.
Inak skúšam to na zdroji Corsair TX650W, P67 doska, 2300 i5, 16 GB.
Nejaké rady??
// Tebe by som poradil pozri sa či ti nejaká aplikácia nespravuje výkon, spotrebu systému, to som našiel ako riešenie pri doskách Gigabyte.
//MSI Afterburner ? Prípadne niečo na pretaktovanie nemáš zaplé ? (ak ano skus vypnút pretakovanie nastavené v ovládačoch od Ati
PC: i7-4770k@Cooler Master Hyper 412S ● MSI Z87-G45 Gaming ● 4x4 GB Corsair XMS3 DDR3 2000MHz CL9 ● MSI R9 270 Gaming 2 GB ● Crucial M4 128GB ● Seagate 2TB Green ● Seasonic SS-750RM 750W ● SilverStone Temjin TJ08-E ● Asus Xonar D2X ● DELL U2412M + DELL 1703FP
- turok22
- Nováček

-
Problém se zdá být vyřešen, už druhý den vše funguje bez problémů. Hodně doufám, že to tak vydrží. Protože jsem byl celou dobu přesvědčen, že se jedná o softwarovou záležitost a vypisovalo to často jednu adresu, kde došlo k chybě (a taky ta samá adresa byla často na screenech, co jsem našel na netu), tak jsem přehodil RAMky (i když podle MemTestu 86+ jely celou noc a byly ok) a protože mám dva PCI-E sloty (deska podporuje Crossfire, tak jsem si řekl, že třeba ten sekundární slot si nerozumí s jednou ATI (ovladače desky už něco pamatují a ovladače od ATI zase často nefungují na 100%), tak jsem ji dal do druhého........a ejhle, všechno funguje, dal jsem tam nejdřív Catalyst 11.8 a pak jsem si dovolil upgrade na 11.9. Zatím vše běží. Spíš by mě zajímalo, jestli náhodou není poškozena základní deska. Je v záruce do 2. 12. 2011, tak bych to rád využil, ale nevím jak na to přijít s jistotou a abych problém správně popsal.
Počítač jsem nechal netaktovaný a to do doby, než se přesvědčím, že to takhle běží stabilně.
Počítač jsem nechal netaktovaný a to do doby, než se přesvědčím, že to takhle běží stabilně.
- LuiS_SK
- Začátečník

-
Díkes za radu. To riešenie s Ram pamatmi som už kdesi na nete čítal tiež. Vyskúšam a uvidím (mam kombináciu 4x4).
Tie sloty skúsim tiež.
Moj nazor je ten že to doskou nebude (aspon moj pripad to určite nie je), kedže sa v nej vystriedali už 3 grafiky a žiadna problém nemala.
Tie sloty skúsim tiež.
Moj nazor je ten že to doskou nebude (aspon moj pripad to určite nie je), kedže sa v nej vystriedali už 3 grafiky a žiadna problém nemala.
PC: i7-4770k@Cooler Master Hyper 412S ● MSI Z87-G45 Gaming ● 4x4 GB Corsair XMS3 DDR3 2000MHz CL9 ● MSI R9 270 Gaming 2 GB ● Crucial M4 128GB ● Seagate 2TB Green ● Seasonic SS-750RM 750W ● SilverStone Temjin TJ08-E ● Asus Xonar D2X ● DELL U2412M + DELL 1703FP