Dobrý den,
Mám dotaz, mám case Cooler Master Cosmos 1000 a procesor AMD Phenom 940 s boxovým chladičem a při spuštění náročnějších operací jako např. náročné hry mi hrozně hučí větráček na CPU a když sáhnu na plech pod základní deskou je uplně horký, přesto teplota CPU je kolem 45 stupňů.
Zajímavé že když otevřu bočnice skříně tak větrák okamžitě sníží otáčky. ve skříni mám umístěné v předu jeden na sání vzduchu a vzadu na výfuk 120mm ventilátory.
Máte někdo prosím zkušenost s chlazením této skříně?
Děkuji za jakékoliv názory.
Cooler Master Cosmos 1000 a AMD Phenom 940
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- ClooneTroper
- Nováček

-
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Cooler Master Cosmos 1000 a AMD Phenom 940
Chlazení ve skříni je v pořádku, ale používat boxovaný chladič je jako jezdit neustále v autě s rezervou. Doporučuji koupit lepší chladič na procesor a nemusí být ani převratně drahý. Vesměs stačí chladič do 700,- klidně i za 500,-. Teploty půjdou rapidně dolů a s ní i hlučnost.
Co se týče tepla na zadní straně skříně, je úplně normální, protože bohužel výrobci moc nemyslí na zadní stranu základní desky, kde z patice a procesoru utíká teplo. Je to standardní a není se čeho bát. Moc řešit se to stejně ani nedá až na pár vyjímečných případů jako použití chladiče IFX-10.
Co se týče tepla na zadní straně skříně, je úplně normální, protože bohužel výrobci moc nemyslí na zadní stranu základní desky, kde z patice a procesoru utíká teplo. Je to standardní a není se čeho bát. Moc řešit se to stejně ani nedá až na pár vyjímečných případů jako použití chladiče IFX-10.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze