Jaký si k vánocům pořídit fotoaparát?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jaký si k vánocům pořídit fotoaparát?

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Zdravím, chtěl bych si pořídit k vánocům lepší fotoaparát než je můj současný pár let starý kompakt. Nastíním trochu svoje požadavky:
cena dejme tomu kolem 6 000,- maximum kolem 10 000,- pokud to bude stát za to
  • většinu času fotím krajiny a památky
    nefotím auta ani rychleji pohybující se věci
    nefotím ptáky ani nejsem voyeur, nepotřebuji vyloženě teleobjektiv
    rozhodně nepotřebuji ani nechci zrcadlovku
    optický hledáček též nepotřebuji
    napájení bych ocenil s AA bateriemi, jsem zvyklý vozit jich několik sebou
    nehodlám se honit za megapixely, většinou prohlížím na pc, málokdy tisknu ve velkých rozměrech
    chci dobrý snímač s malým šumem
    chci dobrou světelnost objektivu, občas mě v terénu zastihne horší počasí nebo je potřeba dělat ještě několik snímků něž se úplně setmí
    GPS není potřeba, v téhle cenové relaci se snad ani neobjevuje, kdyby ano, nebylo by to špatné
    možnosti nastavení focení, například vyšší ISO vítáno
    nechci složité prvky a nastavování, mnohdy není čas nastřelovat fotku na šestkrát, tedy možnost automatu/poloautomatu
    stabilizace by se hodila, není nutná, většinou si dokážu najít pevný bod na zapření
Počítám s kompromisy, proto to chci brát jako diskuzi, když tedy řeknete tenhle je to co hledáš, tak zároveň prosím sdělte proč jste jej vybrali, jestli čistě parametrově, nebo zkušenostmi.

Děkuji všem kteří jakýmkoliv způsobem budou nápomocni při výběru.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jaký si k vánocům pořídit fotoaparát?

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Sony Cyber-shot DSC-HX9V
Nikon Coolpix P300
Co na ně říkáte?
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Bajbic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bajbic »

No a nestačil by Ti nějaký starší model? Já mám Panasonic FZ 38 a totální spokojenost. Poměr cena / výkon je u těchhle lepších digitálů luxusní. Nemá sice napájení na AA baterie, ale za to mi baterka běžně vydrží i třeba 500 fotek a za pár stovek koupíš náhradní.

Začátečník

Příspěvek od gck23 »

O nejakym mirrorlessu si neuvazoval? napr Oplympus E-PL pripadne Samsung NX10/11
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“