Používám router TP-Link WR340G. Internet mám 25Mbps od UPC. Z UPC modemu jsem kabelem připojený k routeru a z něj dalším kabelem k PC. Bezdrátově se připojují další zařízení (notebook, telefony). PC, které je připojené kabelem (přes router), využívá plnou rychlost (25 Mbps) ale zařízení připojené bezdrátově dosáhnou cca 15Mbps (rychlost kolísá od 10 do 18Mbps). Zkoušeno na několika ntb a PC s USB adapterem.Firmware mám aktuální, mezi routerem a přijímačem nestojí žádná zeď a vzdálenost je minimální. V dosahu je několik slabých sítí, ale kanál má každá jiný. Je taková ztráta rychlosti normální, nebo je někde chyba?
edit: Měřeno serverem rychlost.cz
Rychlost internetu
Moderátor: Don
- FouET
- Nováček

-
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rychlost internetu
Nevim co cekas, mas 802.11g (tj. 54 Mbit) to je realne tak 22 Mbit. Kdyz pripoctes vliv prostredi na wifi, tak ty rychlosti sou odpovidajici.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- FouET
- Nováček

-
Omlouvám se, problematiku wifi moc neznám. Proč 54Mbps měl dosahovat reálně 22Mbps? Rozdíl mezi bitem a bytem znám, ale to s tímhle přece nemá nic společného.
Jaké vlivy prostředí? V okolí jsou 3 hodně slabé sítě, ale každá má svůj kanál. Můj je volný. Když mám notebook položený vedle routeru a v cestě nestojí vůbec nic. Rušení okolím by mělo být zanedbatelné ne?
Jaké vlivy prostředí? V okolí jsou 3 hodně slabé sítě, ale každá má svůj kanál. Můj je volný. Když mám notebook položený vedle routeru a v cestě nestojí vůbec nic. Rušení okolím by mělo být zanedbatelné ne?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) ty rychlosti sou ciste laboratorni, merene na uplne jine vrstve (L1) nez tebe zajima, proto ty rozdily
2) vliv prostredi - veobecne konstrukce domu, jine site, jina bezdratova zarizeni, etc...
3) merit hned vedle routeru je blbost, tam se totiz zarizeni rusi navzajem .. idelani sou minimalne 2 metry od
2) vliv prostredi - veobecne konstrukce domu, jine site, jina bezdratova zarizeni, etc...
3) merit hned vedle routeru je blbost, tam se totiz zarizeni rusi navzajem .. idelani sou minimalne 2 metry od
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- FouET
- Nováček

-
Měřil jsem v různých vzdálenostech, všude to bylo stejné. Takže s routerem nic není, prostě z wifiny víc nedostanu. Když si rychlost od UPC na 10Mbps (nižší a levnější tarif) utáhne to wifina (+/-) nebo bude ztráta zase tak vysoká?
Nechci platit zbytečně 25Mbps když využiju polovinu.
Nechci platit zbytečně 25Mbps když využiju polovinu.
- KOFis
- Mírně pokročilý

tohle neni vec internetu ale rychlosti wifi. zkus kopirovat po wifi nejaky soubor ze stolniho pocitace do notebooku, zjisti si maximalni rychlost prenosu a takovy internet ti pak bude stacit.
jinak taky zalezi i na sitovce v notebooku a kvalite routeru (TP link kvalitou zrovna neoplyva) atd. to ze sitovka podporuje nejakou maximalni prenosovou rychlost neznamena ze to tak rychle vzdycky ve 100% pripadu pojede.
dalsi moznost je koupit si router ktery zvlada N-kovou wifi, vic info viz Livebombuv info thread o rychlostech wifi
jinak taky zalezi i na sitovce v notebooku a kvalite routeru (TP link kvalitou zrovna neoplyva) atd. to ze sitovka podporuje nejakou maximalni prenosovou rychlost neznamena ze to tak rychle vzdycky ve 100% pripadu pojede.
dalsi moznost je koupit si router ktery zvlada N-kovou wifi, vic info viz Livebombuv info thread o rychlostech wifi