Základní otázky
Jaký je váš rozpočet?
max. 13tis.
Jakou velikost notebooku preferujete?
15"-větší
Preferujete nějaké značky?
Ne, jsem 3roky majitelem Aceru extensa 5620 a i s ním jsem spokojen i když spousta lidí nemohou přijít Aceru na jméno
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kancelářské práce, internet, občas nějaké HD video z kamery
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
z 95% leží doma na stole
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Na hry mám stolní PC, takže ne.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
3 hodiny a víc
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Žádný, mám doma po výměně systému ve stolním pc navíc jedny legál XP prof a ty mi na moji práci bohatě ke všemu dostačují.
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
preferuji svíše vyšší displej, než širokoúhlý
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2-3 roky
Jak velký má být pevný disk?
100 GB a víc
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Ano, DVD vypalovačku
Díky za rady
Notebook na internet,HD filmy(bez OS)
Moderátor: Don
- Milan79
- Začátečník
Notebook na internet,HD filmy(bez OS)
CPU:AMD Ryzen 5800x ; MB:MSI Mag X570s Tomahawk Max WiFi ; GPU:GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8G ; RAM:HyperX Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3200, black ; HDD:Seagate 6TB, Kingston A2000, M.2 - 1TB ; PWR:Seasonic Focus GX 750 Gold ; CASE:Be quiet SILENT BASE 802 ; OS:Windows 10 Pro[64-bit] ; Monitor:MSI MAG321QR-QD
- gck23
- Začátečník
Re: Notebook na internet,HD filmy(bez OS)
asi bych tohle HP, jestli ti to ma hlavne bejt na stole
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93778
akorat si nejsem jistej realny vydrze na baterky, jinak je to 17" a ma to rozliseni 1600/900 u 15" se v tomhle rozliseni nevejdes do limitu, tam ti neporadim, je to v tyhle cenovy hladine prast jak uhod, jsou to spotrebaky, u kterejch se pocita, ze umrou +- po zarucni dobe a je uplne jedno, co koupis, coz ti zas az tak nevadi, kdyz si psal 2-3 roky
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93778
akorat si nejsem jistej realny vydrze na baterky, jinak je to 17" a ma to rozliseni 1600/900 u 15" se v tomhle rozliseni nevejdes do limitu, tam ti neporadim, je to v tyhle cenovy hladine prast jak uhod, jsou to spotrebaky, u kterejch se pocita, ze umrou +- po zarucni dobe a je uplne jedno, co koupis, coz ti zas az tak nevadi, kdyz si psal 2-3 roky
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- Milan79
- Začátečník
Re: Notebook na internet,HD filmy(bez OS)
Díky za radu, nevypadá špatně.
Dnes jsem ještě koukal na nějaké nb bez OS, ale je to tragedie. Když už to nemá OS, tak to má malé rozlišení a nebo to stojí balík.... takže přichází v úvahu vlastně jen tento...
Mě to dnes nejrosšířenější rozlišení 1366x768 prostě přijde malý. To i ta extansa co mám ted má 800pixelů na výšku a občas mě to štve.
Njn, je to prostě otázka peněz, ale dávat za notase 25tis se mi nechce
Dnes jsem ještě koukal na nějaké nb bez OS, ale je to tragedie. Když už to nemá OS, tak to má malé rozlišení a nebo to stojí balík.... takže přichází v úvahu vlastně jen tento...
Mě to dnes nejrosšířenější rozlišení 1366x768 prostě přijde malý. To i ta extansa co mám ted má 800pixelů na výšku a občas mě to štve.
Njn, je to prostě otázka peněz, ale dávat za notase 25tis se mi nechce
CPU:AMD Ryzen 5800x ; MB:MSI Mag X570s Tomahawk Max WiFi ; GPU:GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8G ; RAM:HyperX Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3200, black ; HDD:Seagate 6TB, Kingston A2000, M.2 - 1TB ; PWR:Seasonic Focus GX 750 Gold ; CASE:Be quiet SILENT BASE 802 ; OS:Windows 10 Pro[64-bit] ; Monitor:MSI MAG321QR-QD