RPM CPU-potreba snizit

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RPM CPU-potreba snizit

Příspěvek od Backer »

Ahoj potrebuju poradit.

Mama chladic na CPU Freezer 7 PRO muj kamos ma ten samej mame dost podobne sestavy ale on ma pc temer neslysitelny a ja mam hurikan doma... a zjistil jsem ze to dela prave vetrak na CPU. on ma otacky neco kolem 1300ot/s a me jede na 2900ot/s. Poradte jak se to da nastavit nebo zregulovat aby nejel na tam moc...:-( diky. zas aby ale slapak kdyz uz treba hraju atd..aby se neprehrival ale kdyz jsem ve win tak aby byl ticho. vsak mi rozumite :-)

dekuji
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: RPM CPU-potreba snizit

Příspěvek od wallot »

blbe nanesena pasta ci upevnenej chladic a cpu se vic hreje
horsi proudeni vzduchu ve skrini
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backer »

Jo takze oracky si to nastavuje samo podle teploty procaku jo? ale podle programu everest mam takoveto teploty: a to mi neprijde ze by to bylo moc. a proudeni vzduchu v pc tezko muzu posoudit. mam vetrak vpredu dole pak zboku to fouka na grag. a z procaku to fouka do vetraku na zadni casti nahore ven.

Kdyz saknu na chladic tak je vcelu studenej.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
dejf9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dejf9 »

teploty sou v pohodě (mužeš bejt rád já na desce nemám regulaci a AMD box jede 3k8 RPM a já sem moc línej tam přibastlit tranzistor, odpor, kondík a poťák... :x )
zkus pustit nějakej zátěžovej test, mě se osvědčil třeba Prime95 (options>torture test) na kolik se teplota vyšplhá
pak stáhni SpeedFan a zreguluj otáčky na oněch 1300 a spusť zas ten test a uvidíš

při těch 3k8 RPM mě sempron s nulovym výkonem valí při ~40°C v klidu a 55-60°C v zátěži a ta nForce 4.... mno cca 80°C :D

jednu se mě stalo že tejden v kuse jel PC bez větráku na CPU teplota v klidu byla cca 60°C a když sem zapnul GTA4 (jo vim sem masochista :) ) tak okolo 80°C, vydržel, sem si toho nevšim protože větrák ve zdroji je ještě šťavňatější

C2D moc netopí takže si myslim že si to mužeš bez obav zregulovat (speedfanem krátkodobě, v biosu dlouhodobě)
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
Backer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Backer »

SpeedFan jsem si stahl, ale tam nebyla regulace na CPU mylo mozny tam regulovat 3 vetraky. a zkusil jsem vsechny tri moznosti a stejne to regulovalo jen jeden. CPU,dalsi dva nic grafika samozrejmne taky nic jen jeden se zastavil tak netusim. v jaky m jinym programku to jeste zkusit. a v biosu jsem zatim nekoukal.

Poradte jeste nekdo da se to regulovat jinak? jak jsem psal kamos ma temer srovnatelnej komp. az na procesor a proste jemu to samo jede na 1300ot/s a me samo na 2800ot/s je to priliz hlucne.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

mrkni do faq v sekci chlazeni...moznosti je x

a dost desek umi regulovat jen jeden vetrak....
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. nastavenie BIOSu na regulaciu
2. kupit si manualne regulovanie otacok
3. SW, ale to je podla mna najhorsia z moznosti
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ta deska co máš by měla umět QFan, takže v biosu QFan zapnout, a nastavit mu Silent mode.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
brin12
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin12 »

Pokud ovšem správně zapojil ventilátor od CPU do CPU konektoru na desce a neprohodil to s fanem pro case, kterej si deska nereguluje:-D
i5 2500K, ASUS Maximus IV Gene-Z, AMD 6950 @ 6970, OCZ Agility 2 120GB, 12 GB RAM, Samsung FX2490HD, Logitech klávesnice a myš, Chlazení: Mo-Ra 3, Laing D5 ultra + Alphacool setup, etc...Nabízím technické překlady z AJ do ČJ, dlouhá praxe, důraz na kvalitu
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“