na konci roku 2007 jsme kupovali k televizi (a DVD přehrávači) reproduktory GENIUS Home Theater SW-HF 5.1 5005. Po necelých 2 letech (7/2009) odešel subwoofer (nebo teda spíš zesilovač/nějaká elektronika v něm). Byla spálená pojistka, tak jsem jí vyměnil, ale při zapnutí to spálilo i novou. Tak subwoofer šel na reklamaci k fy Dileris a.s., ze které se vrátil vpořádku a hrál do teď (10/2011) víceméně v pohodě, čas od času se jenom nevracel úplně potenciometr k nastavení hlasitosti při vypínání. Muselo se mu trochu pomoct. Nedávno ale jsem přišel odpoledne do pokoje a koukám, že je to Volume zase v blbý poloze, tentokrát už ale vůbec bedničky nenaběhly. Zase, spálená pojistka, vyměnil jsem na novou, lup a nová taky spálená.
Teď už bohužel v záruce nejsou, takže mam doma 5 funkčních a rozmístěných satelitů, ke kterým nemam čim dostat zvuk a jeden nefunkční subwoofer.
Potřeboval bych poradit, jestli se dá něčím ten subwoofer (píšu subwoofer, ale myslím tím celou bednu se zesilovačem a subem) nahradit s tím, že by zůstaly stávající bedničky (front, center, rear). Nepotřebuji nějakou drahou variantu, protože 1) nemam na to peníze a za 2) 4 roky jsem fungoval na těchhle levných a nikdo si nestěžoval natolik, abych investoval 10k+ do něčeho lepšího.
Ještě mě napadlo, že bych koupil zase sestavu od Geniusu a použil bych z toho jenom ten subwoofer. Mam ale strach, že se to zase rozsype, navíc na "aktuální" modely jsem četl zatim jenom samý stížnosti.. 6000 se nedají vypnout (jedině zezadu čudlíkem), jinak displej pořád svítí, 5050v2 má (dle obrázků) subwoofer na pravé straně, bohužel zrovna zprava je přitisknutý k jinému nábytku a 4000 má jen 25W subwoofer, navíc se objevují zkušenosti, že snad nemá standby tlačítko.
Při psaní textu jsem zjistil, že Dileris má v Praze Libuši i pozáruční servis, tak bych jim to tam mohl zavézt a zeptat se, za kolik mi to opraví, ale pochybuju, že to bude za míň jak 500. Kdyby to šlo přes, už se dá uvažovat o koupi celého nového setu...
Kdyžtak díky za názory a uvidím, co budu dělat