Dobrý den,
mám NTB Lenovo T410, win 7 64bit , grafická karta NVIDIA NVS 3100M s integrovaným výstupem pro DisplayPort
Problém je ale ten, že když připojím kabel DisplayPort to HDMI do TV tak tam nejde zvuk ale jen obraz.
v ovládacích panelech /zvuk / přehrávání - je sice : NVIDIA HDMI Output (Port 1) ale to je stále zašedlé ( i po připojení kabelu ) a nejde tedy nastavit jako výchozí.
Po konzultaci s lenovo support jsem udělal kompletní upgrape SW - to bohužel taky nepomohlo.
Dále jsem dostal vyjádření, že problém je v kabelu který nepodporuje zvuk....
Tak jsem neváhal a napsal na dodavatele kabelu v ČR a tem se vyjádřil : Kabely přenášejí i zvuk, je li obsažen ve výstupu.
Neřešil někdo stejný problém ?
Na netu jsem nikde nenašel jasné řešení ...
díky
DisplayPort to HDMI = nefunkční zvuk na TV
Moderátor: CageJ
- joazif
- Nováček

-
- pute
- Začátečník

Re: DisplayPort to HDMI = nefunkční zvuk na TV
Jestli existuje, sežeň si originál redukci od Lenova. Řešil jsem něco podobnýho u HP notesu a jediný co fungovalo, byla originál HP redukce.
Výrobci si to prostě klidně řešej proprietárně ..
Výrobci si to prostě klidně řešej proprietárně ..
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
- radekpuk
- Nováček

-
Re: DisplayPort to HDMI = nefunkční zvuk na TV
moje zkušenost: kabel Rotronic Roline redukující displayport na hdmi = zvuk nejde. originál redukce HP displayport>HDMI+HDMI kabel= zvuk funguje OK. S původním kabelem nepomohly žádné přeinstalace driverů. výstup zvuku přes HDMI byl ve WIN7 vždy šedý. S originál redukcí vše šlape bez dalšího nastavování. Notebook HP elitebook8460p, TV plazma Panasonic, TV LCD Sharp