dva OS na dvouch discích
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- jarda.otta
- Začátečník
-
dva OS na dvouch discích
Dobrý den.Mám OS win Vista.Přidal jsem do bedny ještě jeden disk kde je OS Win XP.Když vyndám můj disk s Vistama,tak normálně nabootují win xp z toho druhého přidaného disku.Upozorňuji že OS Win XP na druhém disku byl nainstalován v jiném PC.Jak bych měl co nastavit(asi v biosu) aby mě při bootování po startu PC dal vybrat OS a abych nemusem vždy odpojovat HD z určitým OS a vypínat PC?Děkuji za radu.
jaris
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
Re: dva OS na dvouch discích
zakladem je v biosu nastavit jako bootovaci hdd ten s temi winxp nasledne pouzit instalacni cd od vist a dat opravu bootloaderu.
nejlepsi variantou by ale bylo nainstalovat ty xpcka znovu, preci jen je to docela prasarna
nejlepsi variantou by ale bylo nainstalovat ty xpcka znovu, preci jen je to docela prasarna

- jarda.otta
- Začátečník
-
Myslite na ten druhý disk co tam už jsou?Fyzicky je smazat a nová instalace,A co s těma souborama co na něm mám?Děkuji
jaris
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
jako nejlepsi by bylo dat vsechny dulezita data na jeden disk a na druhem nejdrive nainstalovat win xp a pote na druhou partition visty. jake jsou to vubec disky a jak jsou velike a kolik je celkove dat, ktere potrebujes zanechat?
- jarda.otta
- Začátečník
-
Mám dvě pc.Na jednom xp a na druhém visty.Nechce se mě neustále zapínat jedno nebo druhé.Tak jsem si dal ten s xp do pc s vistama.Nechce se mě znova instalovat všechnen soft.Na diskách je jich velmi mnoho.Jsou to desítky a více softu a to by byl heroický výkon.A hlavně všechny aktualizace atd.Tak jak vidím asi bude nejschůdnějším řešením vždy pc vypnout a jeden nebo druhý disk vypnou a spustit druhý systém.A tomu jsem se chtěl právě vyhnout.Visty májí 500gb a xp 250 a oba mají víc než 2 třetiny obsazeného prostoru.Tak asi chápete proč se mě nechce nic dělit atd.Oba systémy jinak v tom pc fungují pokavad jeden z nich odpojím.Tak jsem myslel jestli to nejde nějak softwarem nebo v biosu.Děkuji.
jaris