dva OS na dvouch discích

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

dva OS na dvouch discích

Příspěvek od jarda.otta »

Dobrý den.Mám OS win Vista.Přidal jsem do bedny ještě jeden disk kde je OS Win XP.Když vyndám můj disk s Vistama,tak normálně nabootují win xp z toho druhého přidaného disku.Upozorňuji že OS Win XP na druhém disku byl nainstalován v jiném PC.Jak bych měl co nastavit(asi v biosu) aby mě při bootování po startu PC dal vybrat OS a abych nemusem vždy odpojovat HD z určitým OS a vypínat PC?Děkuji za radu.
jaris
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dva OS na dvouch discích

Příspěvek od Flegy »

zakladem je v biosu nastavit jako bootovaci hdd ten s temi winxp nasledne pouzit instalacni cd od vist a dat opravu bootloaderu.

nejlepsi variantou by ale bylo nainstalovat ty xpcka znovu, preci jen je to docela prasarna :)
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Myslite na ten druhý disk co tam už jsou?Fyzicky je smazat a nová instalace,A co s těma souborama co na něm mám?Děkuji
jaris
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jako nejlepsi by bylo dat vsechny dulezita data na jeden disk a na druhem nejdrive nainstalovat win xp a pote na druhou partition visty. jake jsou to vubec disky a jak jsou velike a kolik je celkove dat, ktere potrebujes zanechat?
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

Mám dvě pc.Na jednom xp a na druhém visty.Nechce se mě neustále zapínat jedno nebo druhé.Tak jsem si dal ten s xp do pc s vistama.Nechce se mě znova instalovat všechnen soft.Na diskách je jich velmi mnoho.Jsou to desítky a více softu a to by byl heroický výkon.A hlavně všechny aktualizace atd.Tak jak vidím asi bude nejschůdnějším řešením vždy pc vypnout a jeden nebo druhý disk vypnou a spustit druhý systém.A tomu jsem se chtěl právě vyhnout.Visty májí 500gb a xp 250 a oba mají víc než 2 třetiny obsazeného prostoru.Tak asi chápete proč se mě nechce nic dělit atd.Oba systémy jinak v tom pc fungují pokavad jeden z nich odpojím.Tak jsem myslel jestli to nejde nějak softwarem nebo v biosu.Děkuji.
jaris
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“