Editace h.264
- Jafpu3
- Nováček

-
Editace h.264
Neví někdo o nějakém snadném způsobu, jak nastříhat a pospojovat několik videí s video kodekem h.264 (a AAC zvuk) v MKV kontejneru? Avidemux s tím má problémy (vůbec nesouhlasí a blbne zvuk) a VideoReDo TVSuite nepracuje s MKV. Zkoušel jsem s Avidemuxem změnit konteiner na mp4 (s tím VideoReDo) pracuje, ale i zde se mi zvuk rozhasil. Nepotřebuji to video nijak upravovat (rozlišení, filtry, úprava obrazu, atd). Potřebuji ho pouze pospojovat a něco vyříznout. Děkuji.
- Jafpu3
- Nováček

-
Re: Editace h.264
Tak už se mi podařilo tento problém vyřešit. Chyba nebyla, jak se dalo čekat, na straně Avidemuxu, ale u mě. Zádrhel byl v tom, že šlo o video ze hry a samotné hraní bylo nahráno ve 30fps, kdežto všechna menu a animace v 10fps. No a při spojení se obraz 3x zpožďoval. Vše se dá vyřešit tak, že v Avidemuxu s pomocí jednoho filtru zvýším počet snímků za sekundu u dotyčných videí na 30fps. Rád bych se zde ale ještě na jedni věc zeptal. Při té změně fps je třeba provést rekompresi, čímž se degraduje kvalita videa a zvuku. Nešlo by tedy nějak rozumně spojit ty videa v různými fps bez opětovné komprese?