Fibre Channel 4Gb HDD -> PC

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
pantypek
Nováček
Nováček

Fibre Channel 4Gb HDD -> PC

Příspěvek od pantypek »

Zdravim,
Jsem amater, ale laka me skutecne spickova a profesionalni technika, temer vseho druhu a stari... (primarne audio)
Predem poprosim SSDisky sem nyni netahejte! :offtopic:
Kdysi (to jsem vedel jste mene nez vim dnes :?) se mi podarilo vyhodne koupit HDD 146G 15k v popisu jako SAS disk, ovsem realne je interface primo FC tedy Fibre Channel 4Gb/s 40 pin, presneji Seagate Chetach ST3146356FC
Potreboval bych poradit, jak propojit tento HDD s klasickym PC. Radic pro optiku jeste nemam a jestli shanet budu zrejme vyplyne z teto debaty...
1) Primarni vec, kterou postradam, je objeveni prevodniku ze 40pin HDD konektoru na optiku + odbocku pro napajeni. Toto zarizeni mi stale unika. Predpokladam, je to tim, ze tento 40pin intreface je primarne navrzen pro pametova uloziste, kde probiha vnitrni komunikace elektrickymi signaly a az uloziste samotne komunikuje se servery pomoci optickych signalu. :?:
2) Poradi si instalator OS, treba win7 s drivery radice? (U SCSI 320 mi to neproslo, ikdyz jsem potupne nabidl instalatoru OS, driver radice pro win7, nesezral ho :angry2: )
.....Někdo musí prohledat slepou uličku lidského poznání a oznámit světu: "Tudy ne přátelé!"
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Fibre Channel 4Gb HDD -> PC

Příspěvek od zombux »

pochopitelně bez řadiče si neškrtneš. nicméně, 4Gbps už dneska není žádný zázrak, v reálu to bude stejně rychlé jako normální 6Gbps SATA nebo SAS, takže nevidím moc důvod proč se tím zabývat, snad leda ze zvědavosti :) co se týče řadiče, záleží na tom jestli je ve W7 podporovaný, obecně se to vyvěštit nedá.
ignorelist: kremrole a dezoláti
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ten disk v realu nedá více jak 200MB/s, takže provozovat jen pokud se ti podaří sehnat řadič do protahne alespoň tolik a nepřijde tě na mnoho peněz, prostě aby tě nelimitoval. Protože disk sám je dost rychlej, tipuji že jeho reálnej výkon bude tak 1/3 nad Velociraptorem a IO tak o 50% lepší.
pantypek
Nováček
Nováček

Příspěvek od pantypek »

OK, zelezo je to krasny, ale pocital jsem, ze s velkou pravdepodobnosti z toho nic nebude...
buchnu ho nekde na bazar a dam si za nej sluscnou veecu :roll:

:idea: ... a nebo kdyz uz mam SAS radic, zeby nejaky SAS disk na urovni tohoto :twisted:
.....Někdo musí prohledat slepou uličku lidského poznání a oznámit světu: "Tudy ne přátelé!"
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“