Lancool K58 hlucne vetracky

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
peetsmurf
Nováček
Nováček

Lancool K58 hlucne vetracky

Příspěvek od peetsmurf »

Ahoj vsem,

presouvam tema ze sekce zdroje, nebot jsem rozebral case a hluk, ktery jsem puvodne pripisoval zdroji je aerodynamicky a delaji ho klasicke vetracky skrine. Nicmene bios/speedfan mi nenabizi moznost regulovat jejich otacky, vede od nich jen jeden svazek dratku a ten je pripojen ke zdroji, nic dalsiho. Myslite, ze je nutna vymena za jine, ktere by byly tissi nebo, ktere by sli regulovat pres bios? pripadne pomohlo by odstraneni casti case pred nimi a nahrazeni dratenou sitkou?

edit: case mam Lancool K58, predni ventilator 140mm a zadni 120mm, oba jsou dost hlucny..

Diky moc vsem za radu!
P.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Lancool K58 hlucne vetracky

Příspěvek od Jeltík »

Bordel ti určitě dělá jen zadní, 1500rpm 120mm FAN je jak stíhačka...
Ty větráky jsou natvrdo na zdroj a nemají klasický 3(4) pin?
Jestli nemají, tak je hrozně jednoduchý přepojit je z červenýho napájecího kablíku na žlutej :-)
peetsmurf
Nováček
Nováček

Příspěvek od peetsmurf »

no po urcitym vzdelavani na googlu jsem pochopil, ze je muzu pripojit, bud na zdroj (tak byly) anebo primo na MB, takze jsem je odpojil a dle manualu dal do chassis fan1 a chassis fan2, ikdyz oba vystupy byly 3pin, co znamena, ze je nemuzu regulovat? protoze pres speedfan mi to nenabizi, ale aspon uz ukazuje otacky :)

EDIT: problem vyresen, deska ASUS P8P67 kterou mam sice nepodporuje speedfan, ale ma sve vlastni ovladace AI SUITE, ktere dokazou regulovat chassis fan1+2 dohromady o to do 40% (nize to nejde), nicmene na to, abych slysel jen hdd to bohate staci.

diky za radu a prosim o uzamceni tematu.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ano, konečně inteligentní user, který si udělá věci bez 10stránkovýho řešení :-)
Good Luck
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Aha ja odovidal v puvodnim tematu a koukam ze problem byl ve spatnm zapojeni :) Samo musis zapojit vetraky na desku a pres BIOS je regulovat ,jinak bezi stale na plny koule. Kazdopadne dobre ze sis poradil a reseni nasel :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“