Zdravím, mám malinký problém, začaly se mi jakoby lagovat hry (Rubberbanding - youtube), po zkoumání jsem zjistil, že CPU mi jde nad 65C a v biosu mám nastaveno snižení taktu a voltage při vysoké teplotě(proto to sekání her), když to vypnu, tak CPU jde až k 80C, tak otevřu skřín a ventilátor na chladiči se netočí(neslyším to kvůli větráku od GK). Nevím co s ním mám dělat.
V rámci možností jsem ho očistil, ale bez vytáhnutí, protože nemám doma pastu pod chladič, kterou si ale koupím, jenže to můj problém nevyřeší. Jestli konektor CPUFan není povytáhnutý jsem kontroloval.
Zkoušel jsem si pohrávat ve Speedfanu a nic, změnil jsem v biosu nastavení řízení z auto na pwm a taky nic, s pwm mi AMD OverDrive ani neukázal možnost ručně řídit otáčky.
Budu Vám vděčný za jakoukoliv radu, nechce se mi dávat za nový chladič 400-600Kč. Dík.
Ještě doplním:
Chladič - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2
Deska - Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
CPU - AMD Phenom(tm) II X3 720 BE 2,8 GHz
Nefunkční větrák u Arcticu? Help, Díky.
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- kv1t
- Nováček

-
- Doomm
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční větrák u Arcticu? Help, Díky.
Tak zkus jiny ventilator jestli tam jde proud,pokud ano tak ho vymen za jinej, ja mam na svym 64pro velkej 12cm gelid silent pwm a je to lip chlazeny a zaroven tissi,komplet tu nadstavbu co ho drzi jsem dal pryc a na eskapasku do krize pritahl k tomu chladici ten gelid
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE