Vista - Spousteni systemu Windows se nezdarilo

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
kadell
Nováček
Nováček

Vista - Spousteni systemu Windows se nezdarilo

Příspěvek od kadell »

Zdravim, mam problem s notebookem. Pri startu mi to hodi nasledujici cernou obrazovku:

Kód: Vybrat vše

Spousteni system Windows se nezdarilo. Pricinou muze byt nedavna zmena hardwaru nebo softwaru
Postup pro odstraneni problemu

1. Vlozte disk a restartujte pocitac
2. Vyberte nastaveni jazyka a klepnete na tlacitko dalsi
3. Klepnete na moznost opravit tento pocitac

Pokud disk nemate, obratte se na spravce systemu

Soubor:\Windows\System32\config\system

Stav: 0x00000e9

Informace: System windows se nepodarilo zavest, protoze soubor systemoveho registru chybi nebo je poskozen 
Instalacni CD Vista to nebere a pokud se snazim nainstalovat XP, tak najede instalacni CD (modra obrazovka) a po chvili to hodi modrou smrt, dela to u dvou instalacek XP. Zkousel jsem pres F8 posledni funkcni stav, stav nouze a dalsi volby, ale vzdycky to hodi vyse popsanou obrazovku.

Nevite, co s tim? Predem diky
twinky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista - Spousteni systemu Windows se nezdarilo

Příspěvek od twinky »

...tento problém jsem řešil taky a vyřešil jsem to tak, že jsem si pujčil od někoho DVD s Windows Vista a po nabootování dvd jsem dal opravit tento počítač...

jinak co se týče té modré smrti v Xp... máš v biosu zapnuto HDD na volbu IDE ?

P.S.: Zkoušel jsem to taky s tím DVD přiloženýn k NB ( Windows Vista ) , taky mi to nevzalo. Vždy mě to po rozkliknutí instalace ihned hodilo na podmínky souhlasím/nesouhlasí a atd.. vůbec mi nenajelo menu pro správu Windows z DVD....
ThinkPad T460 || i5-6300U Skylake | 8GB RAM | 256GB SSD | HD520 | W10 Pro
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“