Mam takovou proceduru, ktera mi vytvori mnou definovanej pocet klikatek za behu programu.... jak mam udelat, abych pak na kazdy z tehle vytvorenych klikatek mohl vyvolat za behu programu udalost..??? treba onclick... mouseover atd... a k tomu prislusnou reakci.... Nejak se mi to nepodarilo vymyslet a nikde na netu jsem to nenasel...
procedure tform1.vytvoreniikon();
var i:integer;
begin
for i := 1 to pocetikon do
begin
tlacitko := Tspeedbutton.create(form1);
tlacitko.parent := form1.Panel2;
tlacitko.top := i * 48;
tlacitko.left := 0;
tlacitko.width := 52;
tlacitko.height:= 48 ;
tlacitko.visible := true;
tlacitko.Flat:=true;
tlacitko.Caption:=inttostr(i);
tlacitko.Font.Size:=7;
tlacitko[i].Layout:=blglyphbottom;
tlacitko[i].ParentFont:=false;
tlacitko[i].Margin:=0;
tlacitko[i].Font.Name:='Arial';
tlacitko[i].Font.Style:=[fsBold];
end;
end;
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Borg2of3 píše:Jasne to jsem pochopil ja se ted na to dival a zatim to funguje.. mockrat diky
jasně, že to funguje, takhle se dají dynamicky přiřazovat metody obsluhující události, třeba i objektu TApplication, jen je třeba si dát bacha na to, aby hlavička metody seděla s hlavičkou řekněme defaultní obslužné procedury
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pavel.minarik píše:jasně, že to funguje, takhle se dají dynamicky přiřazovat metody obsluhující události, třeba i objektu TApplication, jen je třeba si dát bacha na to, aby hlavička metody seděla s hlavičkou řekněme defaultní obslužné procedury
to jako ze mam treba nejakej objekt kuprikladu speedbutton kterej nema placnu "ondestroy" ze mu tuhle udalost muzu pridat? To by se u nekterych objektu dost hodilo... ted me ale honem nenapada u kterych
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Borg2of3 píše:to jako ze mam treba nejakej objekt kuprikladu speedbutton kterej nema placnu "ondestroy" ze mu tuhle udalost muzu pridat? To by se u nekterych objektu dost hodilo... ted me ale honem nenapada u kterych
jo, jde to u každýho objektu dynamicky na běhu nastavit, která metoda obsluhuje kterou událost (proč by to nemělo jít, když to jde u onClick)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)