Notebook ACER Aspire 1355LC - zkušenosti?
Moderátor: Don
- map
- Nováček

Notebook ACER Aspire 1355LC - zkušenosti?
Včera jsem tu psal dotaz na notebook Prestigio. Rozhodl jsem se, že přeci jenom půjdu do značky a jako vhodného kandidáta (ve stejné cenové kategorii) jsem našel ACER Aspire 1355LC.
Můžete mi někdo prosím napsat zkušenosti s tímto modelem?
Díky moc.
Můžete mi někdo prosím napsat zkušenosti s tímto modelem?
Díky moc.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nekoupil bych si ho z několika důvodů:
1. je ošklivej - ale to je kravina, důležité důvody přijdou
2. ta integorvaná grafika Integrovaná grafická karta S3 Graphics Savage8™ AGP je úplně na h..... a to je moje hlavní připomínka
3. chipová sada VIA + AMD procáček v NB - můj názor tady na fóru už lehce profláknutý, nechci ale začínat flamewar
ale na druhou stranu musím říct, že kamoš ho má a na jeho běžnou kancelářskou práci je úplně v pohodě, ale nezahraješ si na něm (tak miny jo
)
1. je ošklivej - ale to je kravina, důležité důvody přijdou
2. ta integorvaná grafika Integrovaná grafická karta S3 Graphics Savage8™ AGP je úplně na h..... a to je moje hlavní připomínka
3. chipová sada VIA + AMD procáček v NB - můj názor tady na fóru už lehce profláknutý, nechci ale začínat flamewar
ale na druhou stranu musím říct, že kamoš ho má a na jeho běžnou kancelářskou práci je úplně v pohodě, ale nezahraješ si na něm (tak miny jo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- map
- Nováček

Dík za odpověď.
Co se týče vzhledu, nevadí.
Co se týče grafiky - neplánuju, že bych na tom hrál Doom III. Chci to spíš na práci. Ale docela by mě zajímalo jaká je tak nejlepší hra, která by se na tom dala v pohodě hrát.
U mně je limitující věc cena do 30.000,- Kč (nebo lehce nad), proto se snažím najít nejlepší model v této cenové kategorii. Zatím jsem na nic lepšího než ACER 1355LC nenašel.
Co se týče vzhledu, nevadí.
Co se týče grafiky - neplánuju, že bych na tom hrál Doom III. Chci to spíš na práci. Ale docela by mě zajímalo jaká je tak nejlepší hra, která by se na tom dala v pohodě hrát.
U mně je limitující věc cena do 30.000,- Kč (nebo lehce nad), proto se snažím najít nejlepší model v této cenové kategorii. Zatím jsem na nic lepšího než ACER 1355LC nenašel.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
V tyhle cene bych doporučoval TM292, to je intel na intelu a melo by to splnovat učel lip jak VIa a S3 grafika
Je taky mensi, lehci, hezčí
,ale to nekomu vubec nevadí... ale ten 1355 je imho opravdu hnusnej a velkej.
Je taky mensi, lehci, hezčí
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- map
- Nováček

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to záleží na tom, co budeš dělat, ale v kancelářské oblasti je v podstatě jedno jestli máš 1.4 celerona nebo 2800+ AMD, rozdíl poznáš až jindemap píše:Jasně, Intel je Intel - ale podle parametrů se mi zdá že i přesto bude TM292ELC podstatně méně výkonnější než 1355LC.
- map
- Nováček

Víceméně bych chtěl nahradit stolní počítač.
To znamená běžná práce, Internet a programování v .NET, Java.
S videem nijak zvlášť nedělám, s hudbou taky ne. Hry hraju jen občas a spíš strategie než 3D akce. Potěšila by možnost si něco takovýho sem tam zahrát, ale spíš starší věci.
Přenositelnost počítače je samozřejmě důležitá, ale nepotřebuju jet 5 hodin na baterku. Spíš potřebuju mít počítač často s sebou na různých místech.
Mě docela děsí pomyšlení na 256 MB RAM pro Win XP, ze kterých si ještě ukousne grafika až 64 MB. To už se mi zdá výhodnější těch 512MB i za cenu VIA+AMD.
Bohužel jsem limitován cenou počítače.
To znamená běžná práce, Internet a programování v .NET, Java.
S videem nijak zvlášť nedělám, s hudbou taky ne. Hry hraju jen občas a spíš strategie než 3D akce. Potěšila by možnost si něco takovýho sem tam zahrát, ale spíš starší věci.
Přenositelnost počítače je samozřejmě důležitá, ale nepotřebuju jet 5 hodin na baterku. Spíš potřebuju mít počítač často s sebou na různých místech.
Mě docela děsí pomyšlení na 256 MB RAM pro Win XP, ze kterých si ještě ukousne grafika až 64 MB. To už se mi zdá výhodnější těch 512MB i za cenu VIA+AMD.
Bohužel jsem limitován cenou počítače.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- map
- Nováček

- map
- Nováček

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
škoda, že jsi tak limitovanej penězi, ten co sis vybral je hooodně levnej, ale bohužel na výkonu to bude znát: 1.3 celeron-M a bídná grafika, ale přece jen je to intel, chipová sada je intel a to je plus
co se týče té paměti, sdílená je až 64MB, nastavíš si to na 8 je klid, přesně tak to nastavuju v kancelářskejch mašinách a není co řešit
co se týče té paměti, sdílená je až 64MB, nastavíš si to na 8 je klid, přesně tak to nastavuju v kancelářskejch mašinách a není co řešit
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Reknu to takhle - 292ku acera mam a je to čiste kancelarska zalezitost, proste net, kancl atd.
Na hraní to samozrejme neni, ale myslet si, ze kombinaci VIA a S3 zachrani AMD 2800+ je naivní.. U toho 292 mas navic prave to, ze je mensi, vic vydrzi na baterku a mel by bejt stabilnesji
Hrat novy hry nepujde ani na jednom, na to by sis musel priplatit na model s Centrinem a mobilnim Radeonem 9700 a to se podle me, kvuli par hram nevyplati, zvlast pri nemoznosti upgradu.
Na hraní to samozrejme neni, ale myslet si, ze kombinaci VIA a S3 zachrani AMD 2800+ je naivní.. U toho 292 mas navic prave to, ze je mensi, vic vydrzi na baterku a mel by bejt stabilnesji
Hrat novy hry nepujde ani na jednom, na to by sis musel priplatit na model s Centrinem a mobilnim Radeonem 9700 a to se podle me, kvuli par hram nevyplati, zvlast pri nemoznosti upgradu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- map
- Nováček

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- map
- Nováček

Jojo s tím počítám.
TM2001LC je zajímavej, ale baterka prý vydrží jen 1,5 hodiny.
Takže zatím to pořád vidím na TM292ELC s tím, že k tomu přikoupím jeden 256 paměťový modul (předpokládám že se tam vejde).
Ještě se teda zajdu podívat na ty počítače jak vypadají ve skutečnosti, protože jsem ani jeden dosud neviděl.
TM2001LC je zajímavej, ale baterka prý vydrží jen 1,5 hodiny.
Takže zatím to pořád vidím na TM292ELC s tím, že k tomu přikoupím jeden 256 paměťový modul (předpokládám že se tam vejde).
Ještě se teda zajdu podívat na ty počítače jak vypadají ve skutečnosti, protože jsem ani jeden dosud neviděl.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jj to bys mel, prece jen notas nekupujes na mesic a abys nekoupil neco co vypadá jak odhozená tvárnice
Jinak muj 292ELCi a vydrzi nabitej skoro 4 hodiny, to mi prijde slušny... To uz toho 1355 nedosahnes ani kdyby ses rozkrajel
Jinak muj 292ELCi a vydrzi nabitej skoro 4 hodiny, to mi prijde slušny... To uz toho 1355 nedosahnes ani kdyby ses rozkrajel
- map
- Nováček

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Model ELC (bez I)je "nejchudší" model. Nemá Wifi, má jen 30 GB disk - to se dá snest, ale on má taky jen 4článkovou baterku, takze vydrzi nabitej maximalne 2 hodiny, spis min.
Jinak je to stejny, proste slabsi baterka, zadna wifi, mensi disk.
Model bez E nazacatku je s "plnym" Pentiem M (zadnej celeron) a model s M uprostred (ELMi napr.) ma navíc DVD palírnu.
Model bez E nazacatku je s "plnym" Pentiem M (zadnej celeron) a model s M uprostred (ELMi napr.) ma navíc DVD palírnu.