Notebook ACER Aspire 1355LC - zkušenosti?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

map
Nováček
Nováček

Notebook ACER Aspire 1355LC - zkušenosti?

Příspěvek od map »

Včera jsem tu psal dotaz na notebook Prestigio. Rozhodl jsem se, že přeci jenom půjdu do značky a jako vhodného kandidáta (ve stejné cenové kategorii) jsem našel ACER Aspire 1355LC.

Můžete mi někdo prosím napsat zkušenosti s tímto modelem?

Díky moc.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Nekoupil bych si ho z několika důvodů:
1. je ošklivej - ale to je kravina, důležité důvody přijdou
2. ta integorvaná grafika Integrovaná grafická karta S3 Graphics Savage8™ AGP je úplně na h..... a to je moje hlavní připomínka
3. chipová sada VIA + AMD procáček v NB - můj názor tady na fóru už lehce profláknutý, nechci ale začínat flamewar

ale na druhou stranu musím říct, že kamoš ho má a na jeho běžnou kancelářskou práci je úplně v pohodě, ale nezahraješ si na něm (tak miny jo :lol: )
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Dík za odpověď.

Co se týče vzhledu, nevadí.

Co se týče grafiky - neplánuju, že bych na tom hrál Doom III. Chci to spíš na práci. Ale docela by mě zajímalo jaká je tak nejlepší hra, která by se na tom dala v pohodě hrát.

U mně je limitující věc cena do 30.000,- Kč (nebo lehce nad), proto se snažím najít nejlepší model v této cenové kategorii. Zatím jsem na nic lepšího než ACER 1355LC nenašel.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

V tyhle cene bych doporučoval TM292, to je intel na intelu a melo by to splnovat učel lip jak VIa a S3 grafika :oops:

Je taky mensi, lehci, hezčí :) ,ale to nekomu vubec nevadí... ale ten 1355 je imho opravdu hnusnej a velkej.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Jasně, Intel je Intel - ale podle parametrů se mi zdá že i přesto bude TM292ELC podstatně méně výkonnější než 1355LC.

O vzhled až tak moc nejde. Teď mám prastarou Toshibu Satellite 4000CDS, takže jsem zvyklej :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

map píše:Jasně, Intel je Intel - ale podle parametrů se mi zdá že i přesto bude TM292ELC podstatně méně výkonnější než 1355LC.
to záleží na tom, co budeš dělat, ale v kancelářské oblasti je v podstatě jedno jestli máš 1.4 celerona nebo 2800+ AMD, rozdíl poznáš až jinde
map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Víceméně bych chtěl nahradit stolní počítač.

To znamená běžná práce, Internet a programování v .NET, Java.

S videem nijak zvlášť nedělám, s hudbou taky ne. Hry hraju jen občas a spíš strategie než 3D akce. Potěšila by možnost si něco takovýho sem tam zahrát, ale spíš starší věci.

Přenositelnost počítače je samozřejmě důležitá, ale nepotřebuju jet 5 hodin na baterku. Spíš potřebuju mít počítač často s sebou na různých místech.

Mě docela děsí pomyšlení na 256 MB RAM pro Win XP, ze kterých si ještě ukousne grafika až 64 MB. To už se mi zdá výhodnější těch 512MB i za cenu VIA+AMD.

Bohužel jsem limitován cenou počítače.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nu, pak nezbývá než popřát Ti hodně štěstí s novým NB
map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Asi trošku přehnaný požadavky, co?

Nojono... :)

Pod pojmem stolní počítač nemyslím žádný převratný "dělo". Ty hry jsem taky napsal spíš že by to potěšilo. Hry opravdu hrát nemusím.

V podstatě veškeré požadavky jsou: běžná práce, Internet a programování v .NET, Java.
map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Tak už jsem se rozhodnul, pořídím si ACER TM292ELC a k tomu si přikoupím jeden 256 MB RAM modul...

Snad budu spokojenej :)
Díky za pomoc.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

škoda, že jsi tak limitovanej penězi, ten co sis vybral je hooodně levnej, ale bohužel na výkonu to bude znát: 1.3 celeron-M a bídná grafika, ale přece jen je to intel, chipová sada je intel a to je plus

co se týče té paměti, sdílená je až 64MB, nastavíš si to na 8 je klid, přesně tak to nastavuju v kancelářskejch mašinách a není co řešit
map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Hm, z toho moc radost nemám.

Peněz moc není, jsem jednom chudý student :)

Teď jsem ještě objevil ACER TM2001LC, vypadá že je o kapku lepší. Jdu to prozkoumat...
Naposledy upravil(a) map dne ned 26. zář 2004, 16:42, celkem upraveno 1 x.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Reknu to takhle - 292ku acera mam a je to čiste kancelarska zalezitost, proste net, kancl atd.

Na hraní to samozrejme neni, ale myslet si, ze kombinaci VIA a S3 zachrani AMD 2800+ je naivní.. U toho 292 mas navic prave to, ze je mensi, vic vydrzi na baterku a mel by bejt stabilnesji :oops:

Hrat novy hry nepujde ani na jednom, na to by sis musel priplatit na model s Centrinem a mobilnim Radeonem 9700 a to se podle me, kvuli par hram nevyplati, zvlast pri nemoznosti upgradu. :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Jak uz jsem psal o ty hry mi ani tak nejde. Obzvláště ne o ty nový.

Hlavně spíš o pohodlnou práci a to včetně vývoje aplikací v .NET a Javě.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To by nemel bejt problem ani na jednom, hlavne mirne pridat na pameti, tech 256 je dneska fakt uplnej základ, ale to je známá vec :)

map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Jojo s tím počítám.

TM2001LC je zajímavej, ale baterka prý vydrží jen 1,5 hodiny.

Takže zatím to pořád vidím na TM292ELC s tím, že k tomu přikoupím jeden 256 paměťový modul (předpokládám že se tam vejde).

Ještě se teda zajdu podívat na ty počítače jak vypadají ve skutečnosti, protože jsem ani jeden dosud neviděl. :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jj to bys mel, prece jen notas nekupujes na mesic a abys nekoupil neco co vypadá jak odhozená tvárnice :wink:

Jinak muj 292ELCi a vydrzi nabitej skoro 4 hodiny, to mi prijde slušny... To uz toho 1355 nedosahnes ani kdyby ses rozkrajel :)

map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Jakej je rozdíl mezi 292ELC a 292ELCi?

Na stránkách výrobce jsou jen modely 292ELC, 292LCi, 292LMi.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Model ELC (bez I)je "nejchudší" model. Nemá Wifi, má jen 30 GB disk - to se dá snest, ale on má taky jen 4článkovou baterku, takze vydrzi nabitej maximalne 2 hodiny, spis min. :) Jinak je to stejny, proste slabsi baterka, zadna wifi, mensi disk.

Model bez E nazacatku je s "plnym" Pentiem M (zadnej celeron) a model s M uprostred (ELMi napr.) ma navíc DVD palírnu.

map
Nováček
Nováček

Příspěvek od map »

Zajímavý je, že všude v nabídkách prodejců je jen model 292ELC (bez "i").

Zajímal by mě rozdíl v ceně.
Naposledy upravil(a) map dne ned 26. zář 2004, 17:32, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“