Nefunkční PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- 0737major
- Nováček
-
Nefunkční PC
Prosím o radu.
Deska ASUS A7N8X-E DELUXE + WIFI karta.
Procesor Barton XP 2600, zdroj 350 W, DDR 256, Grafika MSI FX 5700.
Všechno bylo nové - alzasoft.
Počítač normálně bez jakýchkoliv problému fungoval asi týden a dnes pří běžné práci na compu najednou vypnul a už jsem ho neprobudil- vůbec
nelze spustit. Při zapnutí vypínačem se ozve pouze 3 krát rychlé pípnutí,
ventilátory se otočí cca jednou kolem osy a to je vše.
Potom jsem si všiml ještě, že počítač i při odpojení od sítě slabounce v intervalech 3krát rychle a krátká mezera opakuje toto pípání.
Kabely jsem zkoušel vytahovat ap., ale nic. Když je zapojen tak dioda na desce svítí.
//Jája: přesun do správné sekce
Deska ASUS A7N8X-E DELUXE + WIFI karta.
Procesor Barton XP 2600, zdroj 350 W, DDR 256, Grafika MSI FX 5700.
Všechno bylo nové - alzasoft.
Počítač normálně bez jakýchkoliv problému fungoval asi týden a dnes pří běžné práci na compu najednou vypnul a už jsem ho neprobudil- vůbec
nelze spustit. Při zapnutí vypínačem se ozve pouze 3 krát rychlé pípnutí,
ventilátory se otočí cca jednou kolem osy a to je vše.
Potom jsem si všiml ještě, že počítač i při odpojení od sítě slabounce v intervalech 3krát rychle a krátká mezera opakuje toto pípání.
Kabely jsem zkoušel vytahovat ap., ale nic. Když je zapojen tak dioda na desce svítí.
//Jája: přesun do správné sekce
- mhl
- Středně pokročilý
-
- 0737major
- Nováček
-
Nefunkční PC
Nejsou, to už jsem zkoušel ale to pípnutí- omlouvám se - je 4 krát.
- KAR
- Začátečník
Zkus se podívat sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=13025
- 0737major
- Nováček
-
Nefunkční PC
No ale ten comp vůbec nenajede - oddělám kryt a zapnu do el. sítě, stisknu tlačítko ON a větráky se otočí tak asi jednou dokola a cca za sekundu je konec, prostě nic - přitom to asi 4krát rychle pípne.Dioda na desce svítí. Mám podezření na ZDROJ. Bios jsem resetoval.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit že 4x pípnutí rychle zasebou => deska v pr*eli Takhle sem jednou oddělal starou deku zdrojem.
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
- Lipfeather
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- 0737major
- Nováček
-
Nefunkční PC
Takže jsem vytáhl grafickou kartu a pc se normálně rozběhlo, předpokládám tedy, že je to grafickou kartou, která nepustí náběh počítače. Bohužel nemám na vyzkoušení jinou kartu abych to definitivně potvrdil. Je to grafika od MSI FX 5700 TD 128. Budu ji reklamovat.
Díky za pomoc.
Díky za pomoc.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
kdybys náhodou byl z brna, tak si můžeš ode mě půjčit PCI grafiku (mám jich plno) - chtělo by to testnout (určitě bys něco ve svém okolí sehnal), totiž jak jsi poznal, že se PC normálně rozběhlo? pokud se v mašině nenachází grafárna tak deska reagule takto: 2 dlouhé a 2 krátké pípnutí a konec
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- 0737major
- Nováček
-
Nefunkční PC
Když je zasunutá g.karta tak to ani nezabere, je to úplně mrtvé maximálně se pohnou větráky ale jenom pohnou, někdy to 4krát velmi rychle pípne. Když kartu oddělám tak pc začne nabíhat, větrák na procesoru ve skříni, zdroj ale i ostatní vše jede jako když je vše v pohodě - nic nepípá.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční PC
No, principielně ta karta musí s tou deskou chodit, takže bych asi opravdu zkusil tu reklamaci. Ale že se PC rozběhne bez grafiky ?? To jsem už dlouho neviděl...0737major píše:Když je zasunutá g.karta tak to ani nezabere, je to úplně mrtvé maximálně se pohnou větráky ale jenom pohnou, někdy to 4krát velmi rychle pípne. Když kartu oddělám tak pc začne nabíhat, větrák na procesoru ve skříni, zdroj ale i ostatní vše jede jako když je vše v pohodě - nic nepípá.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou