Základní deska ničí HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ajťák_
- Černá karta

-
Základní deska ničí HDD
už mi odešel druhej HDD první vydržel cca 1 měsíc druhej cca půl roku, zdroj sem měnil po tom prvním, může ty disky ničit základka?
skříň je Fractal design, chlazená dvěma ventilátory běžnej athlon X4 jedna grafika GTX460 ale ani se na tom moc nehraje tak nevim. zdroj seasonic 600 W
je to sestava co sem stavil pro kamaráda, cca 10 počítač co sem dělal, už sem se zařek že žádný další dělat nebudu, nikdy sem jinak neměl problémy
skříň je Fractal design, chlazená dvěma ventilátory běžnej athlon X4 jedna grafika GTX460 ale ani se na tom moc nehraje tak nevim. zdroj seasonic 600 W
je to sestava co sem stavil pro kamaráda, cca 10 počítač co sem dělal, už sem se zařek že žádný další dělat nebudu, nikdy sem jinak neměl problémy
AMD Athlon II X4 630, 3220 MHz (14 x 230) / Gigabyte GA-770TA-UD3 / 2x 2 GB DIMM3: A-Data DDR3 1600+ / Grafický adaptér ATI Radeon HD 5700 Series (512 MB) / 0,5 + 1 TB HDD / FSC P24-1W + Samsung 2443BW / Marantz SR 8000 + Acoustic Energy Aelite One
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Základní deska ničí HDD
Jestli to byly WDcka tak bych to tipnul spis na smejdsky disky 
Jak ti disk odesel, z niceho nic nebyl ani videt v biosu a nebo postupne? Zpomalovani systemu a casem uz nenabootoval?
Jak ti disk odesel, z niceho nic nebyl ani videt v biosu a nebo postupne? Zpomalovani systemu a casem uz nenabootoval?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- ajťák_
- Černá karta

-
postupně a byly to 1TB seagate
ten první mu prej občas při startu kopal, ale ten druhej zase ne tak nevim kua
ten první mu prej občas při startu kopal, ale ten druhej zase ne tak nevim kua
AMD Athlon II X4 630, 3220 MHz (14 x 230) / Gigabyte GA-770TA-UD3 / 2x 2 GB DIMM3: A-Data DDR3 1600+ / Grafický adaptér ATI Radeon HD 5700 Series (512 MB) / 0,5 + 1 TB HDD / FSC P24-1W + Samsung 2443BW / Marantz SR 8000 + Acoustic Energy Aelite One
- ajťák_
- Černá karta

-
ten první zamrzání a pak total fail a ten druhej zamrzání a vadnej sektor
první odešel po měsíci a druhej půl cca třičtvrtě roku
https://picasaweb.google.com/1120503981 ... directlink
první odešel po měsíci a druhej půl cca třičtvrtě roku
- Hladis
- Moderátor

Seagate......zaruka ztracenych dat. Za to opravdu nemuze deska.
Jen tak mimochodem WD je daleko lepsi vyrobce nez Seagate a prave Seagate je vetsinou cesta do pekel. Jen se Seagate vadnymi disky se daji doslova stavet pyramidy a nejedno zakaznikovo oko bylo mokre pri pohledu na totalni ztraty dat na techto "spolehlivych" discich.Butch píše:Jestli to byly WDcka tak bych to tipnul spis na smejdsky disky
- Butch
- Středně pokročilý

No Seagate jsou take spatne, vim jak odchazeji treba v NB i v montovanych PC 4roky starych hal3000(tam jsou 80GB jednoplotnove), ale stejny je to s WD kterych nam v Lenovo NB odchazi spousta a v 3,5" knizkach.
Nejvetsi sranda s WD je ze jim reklamujes vadnej 2,5" black 750GB, prijde novy zataveny v sacku a hned jsou na nem vadne sektory, nestalo se to jen jednou. Treti kus uz byl nastesti OK
Ale pro jistotu jsem ho projel testy nez jsem nb predal do obehu.
V posledni dobe jsem soukrome kupoval uz pouze Hitachi nebo Samsung a to jak 2,5" tak 3,5"
K tematu, veril bych ze mel smulu na spatny disk nez ze by deska je postupne nicila.
Nejvetsi sranda s WD je ze jim reklamujes vadnej 2,5" black 750GB, prijde novy zataveny v sacku a hned jsou na nem vadne sektory, nestalo se to jen jednou. Treti kus uz byl nastesti OK
Ale pro jistotu jsem ho projel testy nez jsem nb predal do obehu.
V posledni dobe jsem soukrome kupoval uz pouze Hitachi nebo Samsung a to jak 2,5" tak 3,5"
K tematu, veril bych ze mel smulu na spatny disk nez ze by deska je postupne nicila.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Hladis
- Moderátor

WD ma svoje "dny" taky a posledni dobou to taky pekne placaj. Specialne NB a prenosny disky ,tam to odchazi hodne vsem. V Desktopu ale procentualne je WD lepsi nez Seagate. I Samsung mel svoje vadny serie. Ted tu zbydou stejne jen dva velci hraci a tim bude omezeny vyber
Kazdopadne Seagatu se vyhybam obloukem ,jelikoz je na nej nejvice stiznosti a nejvic jich odchazi. S WD disky tolik problemu u zakazniku nemam a osobne jich mam 11 ruzneho stari a neodesel zadny.
- ajťák_
- Černá karta

-
tak já sem měl asi 20 HDD různých značek a neodešl nikdy žádný, tak nevim zdá se mi to moc náhod naráz
teď sem tam dal asi 3 roky starej WD s kterym nidky nebyli problémy, tak uvidíme, až přijde tamten z reklamace tak ho otestuju a ani nevim jestli ho tam budu znova dávat.
otázka je jestli mi ho při dnešních cenách vůbec vymění, jestli mi raději nevrátí peníze, když sem ho kupoval za 1400 a teď stojí 3000
teď sem tam dal asi 3 roky starej WD s kterym nidky nebyli problémy, tak uvidíme, až přijde tamten z reklamace tak ho otestuju a ani nevim jestli ho tam budu znova dávat.
otázka je jestli mi ho při dnešních cenách vůbec vymění, jestli mi raději nevrátí peníze, když sem ho kupoval za 1400 a teď stojí 3000
- pute
- Začátečník

Spíš disky ... před dvěma rokama jsem se Seagatem skončil a od tý doby mi žádnej disk neodešel.
(Nejlepší fór byl když jsem koupil rádoby serverovej Seagate disk a rovnou z výroby dva vadný sektory, asi neznaj pojem výrobní kontrola).
Navíc neviděl jsem disk oddělanej deskou, spíš byl na vině zdroj.
Co se týká výměny / vrácení peněz, záleží na solidnosti obchodníka.
(Nejlepší fór byl když jsem koupil rádoby serverovej Seagate disk a rovnou z výroby dva vadný sektory, asi neznaj pojem výrobní kontrola).
Navíc neviděl jsem disk oddělanej deskou, spíš byl na vině zdroj.
Co se týká výměny / vrácení peněz, záleží na solidnosti obchodníka.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
- ajťák_
- Černá karta

-
jak říkám zdroj sem měnil preventivně po tom co mi odešel ten první a vzhledem k tomu že tam je kvalitní retailovej Mkovej seasonic s výkonem 600 W a ta sestava vbere full load tak 350 W, tak v něm by problém být neměl, ještě mně napadá přepěťová ochrana má to smysl zkoušet. Tohle mejí kvalitní zdroje v sobě ne?
- Jája
- Středně pokročilý

Vadnej řadič na desce může klidně zničit disk. Už se mi to stalo, ale destrukce netrvala měsíce, ale pár hodin. Takže v tomto případě bych to viděl spíš na náhodu vylepšenou koeficientem poruchovosti disků Seagate.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- ajťák_
- Černá karta

-
problém je, že já sem se učil pravděpodobnost, a pokud předpokládám poruchovost někde kolem 2%, tak to mám 0,02 x 0,02 0,004 čili pravděpodobnost říká že 0,4% tohle se může stát čtyřem lidem z tisíce 
aneb vem si 250stěnnou konstrku vsaď na jedno číslo a tref se
nebo hoď dvakrát po sobě to samý číslo na 50stěnný
aneb vem si 250stěnnou konstrku vsaď na jedno číslo a tref se
- Hladis
- Moderátor

Kez by Seagate mel poruchovost 2%
Hele lidem odesli i 4 Seagate disky v kompu na ulozeni fotografickych alb behem 1 mesice ,takze asi tak.
- pute
- Začátečník

Kdysi jsem měl jenom Seagaty, ale po pár neblahejch zkušenostech jsem to rychle změnil. Dokonce i rádobyserverový disk byl vadný hned po koupi, asi nějak zapomínaj na výstupní kontrolu.
Škoda že diskovou divizi Samsungu spolknul Seagate.
Škoda že diskovou divizi Samsungu spolknul Seagate.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
- LukášST
- Začátečník

-
To tak čtu, tak každej kdo je trochu zručnej a chytrej, tak může dělat do první český fabriky na HDD 
V česku bude odbyt velkej
a nejen v česku...
Otázkou je, kdo to založí, ale asi Ti všichni co jsou chytří a zruční
trochu OT no..
ale k tématu, táta si před 8lety kupoval PC WD diskem na systém, pohoda, po roce rozšířil seagata a za dva roky kaput. naštěstí zálohoval, takže jsme jen vyměnili disk za ten samej a šlo to měsíc, další výměna - uplně jiná série i model a za 14dní kaput.. Šel tam WD a ten šlape dodnes
Takže se seagate taky nic moc zkušenost 
Ale s WD jsem měl nedávno dobrou zkušenost, po povodních, jsem sehnal tady na fóru 2x2TB a oba kaput.. Prodejce měl víc takovejch problémů, největší fór, byl v tom, že disky byly zabalený a neporušený.. Nakonec obrovská ochota prodejce (a chuť jít do reklamace těch disků ,protože kolem toho měl dost starostí), který přijal disky zpět a zařídil reklamaci. Zatím čekáme na vyjádření z reklamačního, tak uvidíme
V česku bude odbyt velkej
Otázkou je, kdo to založí, ale asi Ti všichni co jsou chytří a zruční
ale k tématu, táta si před 8lety kupoval PC WD diskem na systém, pohoda, po roce rozšířil seagata a za dva roky kaput. naštěstí zálohoval, takže jsme jen vyměnili disk za ten samej a šlo to měsíc, další výměna - uplně jiná série i model a za 14dní kaput.. Šel tam WD a ten šlape dodnes
Ale s WD jsem měl nedávno dobrou zkušenost, po povodních, jsem sehnal tady na fóru 2x2TB a oba kaput.. Prodejce měl víc takovejch problémů, největší fór, byl v tom, že disky byly zabalený a neporušený.. Nakonec obrovská ochota prodejce (a chuť jít do reklamace těch disků ,protože kolem toho měl dost starostí), který přijal disky zpět a zařídil reklamaci. Zatím čekáme na vyjádření z reklamačního, tak uvidíme