Problem R6950 Twin Frozr III

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
devmixil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem R6950 Twin Frozr III

Příspěvek od devmixil »

Ahoj chlapy,konecne jsem si poridil novou GK ale nastal problem :sad: viz :

nejprv jsem odinstaloval kompletne stare ovladace (HD4850), vydelal kartu,zapojil 6950 a naistaloval nove ovladace 11.12.

Vse ok,hry jedou paradne jako MW3 atd ... oproti 4850 znatelny rozdil. ovsem v BF3 se mi to sekalo i na low (tam jel a 4850 naprosto vpohode) ...

Tak jsem tedy dal odinstalovat ovladace kompletne s tim ze potom hodim 11.11 na kterych mi to jelo na 4850 vpohode(preci jen ma batl problemy s ovladaci u ati) ... Dal jsem tedy odinstalaci a v jejim prubehu se naskytla chyba,proste se to zadrhlo pri problikavani a obraz uz zustal takovy :

http://img341.imageshack.us/img341/6913/16122011444.jpg

normlani zobrazeni: http://imageshack.us/f/254/17122011445.jpg/

Toto spatne zobrazeni je kdyz to mam zapojene ve vrchnim DVI .. pokud to zapojim do spodniho DVI tak mi to jede vse vpohode,zadny problem . UPOZORNUJI ze pred tim obe DVI zobrazoval naprosto vporadku,zacalo to blbnout az v odinstalaci ovladacu !!!

Zkusil jsem najet tedy do nouzaku (ve vrchnim dvi,kde to zobrazuje spatne,viz obrazek) ... nouzak najede vpohode,dal jsem tedy odinstalace ovladace(nebo i instalace) a v obou pripadech mi to napise ovladac detekce nelze nacist.

Prosim Vas, cim to je ze to dela takovou krpu,je to vadnou GK ?? mam ji vratit ???

jsem bezradny .. snad jsem problem popsal dostatecne

Graficka karta je MSI Twin Frozr III R6950 2 GB
CPU: 3570k@4,5Ghz | CPUcooler: Gelid Tranqillo v.2 | MB: ASUS P8Z77-M PRO| GPU: MSI R9 280X TwinFrozr GAMING 3G | RAM: DDR3 Kingston 2x4Gb@1600Mhz CL9 PnP| Zdroj: Seasonic S12II-620W 80PLUS BRONZE|
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problem R6950 Twin Frozr III

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano tohle bude vadná karta. Neni vysvětlitelné proč by jeden DVI měl chodit a druhej dělat chyby v obraze. To neni niak SW vysvětlitelné, bude to v kartě.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

DOC_ZENITH píše: To neni niak SW vysvětlitelné, bude to v kartě.
Ale je, už jsem se s tím párkrát setkal :)

@devmixil: Zkus následující postup:
  1. Stáhni a nainstaluj program Driver Sweeper a stáhni a někam rozbal program genetix cleaner v4.91
  2. V nouzovím režimu spusť Driwer Sweeper, zatrhni položku "AMD Display", klikni na "Analyse" a poté na "Clean"
  3. Restartuj a nabootuj opět do nouzového režimu
  4. Spusť příkazový řádek jako správce/administrátor
  5. Najeď do adresáře s rozbaleným obsahem archivu genetix cleaner
  6. Spusť dávku gpuclean.cmd a postupuj dle instrukcí na obrazovce
  7. Po ukočení čištění restartuj PC a nabootuj normálně do OS, veškeré zbytky ovladačů by teď měly být pryč a Windows by měly kartě přiřadit standardní VGA driver
Před novou instalací ovladače proveď ještě toto:
Krteq píše:Vytvoř si nový .txt soubor a vlož do něj tyto řádky:

Kód: Vybrat vše

set devmgr_show_nonpresent_devices=1
start devmgmt.msc
Teď jen přejmenuj daný .txt soubor na dávku, např. na devmanager.bat, a spusť ho. Otevře se ti Správce zařízení, nahoře klikni na "Zobrazit" a vyber "Zobrazit skrytá zařízení". Potom už jen vyhledej a odeber stará zařízení, která tam už nemají co dělat
Potom už můžeš v klidu nainstalovat nejnovější verzi driverů bez chyb.

Mimochodem, hraju BF3 od vydání na Radeonu HD 6950 odemčeném na HD 6970 a s žádnou verzí Catalyst driverů (WHQL, Hotfix, beta i Preview) jsem neměl sebemenší problém :)
devmixil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od devmixil »

Dekuju Vam moc :) .. Karta mi uz jede,ale udelal jsem trochu jiny postup ... mezitim nez se zde stacilo odpovedet

Dal jsem proste jen instal driveru na tom "nefunkcnim DVI" s tim,ze jsem prepinal mezi druhym dvi a dival se,kde je napsane pokracovat a kde storno ... :-D .. tak se mi podarilo naistalovat ty ovladace pres ten spatny a uz je to ok,uz to jede vporadku ... ale jen nechapu,jak to muze mit vliv na to,pres ktery dvi je monitor zapnuty,kdyz ovladace sou preci pro grafiku instalovany,a ne pro vystupy DVI ne ?!

krteq : u toho B3 mam vsak stale stejny problem,proste mi to prijde jako lagy .. coz je smaozrejme kravina a lagy to taky nejsou, nikdy jsem takovy problem nemel .... u ostatnich her parada .. samozrejme ber v potaz sestavu,taky necekam ze pojedu na full HD a extra detaily s C2D 8400 oc na 4Ghz, 4 GB ramek .... to urcite ne,ale jak rikam,de o to,ze to nejede ani na low na ktere jsem hral vphoode na 4850 .... to me ted momentalne stve a snazim se to nejak vyresit,budu opravdu rad za radu :roll:

Mam to tedy udelat pres ten tvuj postup ?? odinstalovat B3 ?

PS .. ten druhy program genetix mi to haze NOD jako virus tu stranku ze ktere je odkaz ....

Diky moc, vážim si vasich rad. Zdenek
CPU: 3570k@4,5Ghz | CPUcooler: Gelid Tranqillo v.2 | MB: ASUS P8Z77-M PRO| GPU: MSI R9 280X TwinFrozr GAMING 3G | RAM: DDR3 Kingston 2x4Gb@1600Mhz CL9 PnP| Zdroj: Seasonic S12II-620W 80PLUS BRONZE|
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“