Jak zaostrit monitor ? (hardwarove)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak zaostrit monitor ? (hardwarove)

Příspěvek od kolouch »

Mam k dispozici monitor .. je to sice 15" ale zvlada 1024x768@85Hz .. tak jsem si ho pripojil jako sekundarni monitor k moji 21" .. problem je v tom, ze monitor je celkem dost rozmazany a potreboval bych ho zaostrit. Pres OSD to nejde, protoze funkci zaostreni nepodporuje a service menu snad nema :-) Zkousel jsem uz vsechny kombinace jak se do nej dostat .. rozebral jsem to .. a akorat jsem zjistil jak korigovat barvy, ale jak zaostrit obraz .. to fakt nevim :-( Kdyby nahodou nekdo tusil, je to monitor GERICOM DH-1564M.

Nechci ho vyhazovat, vim, ze uz to je sunka, ale kdyby s mi podaril zaostrit, byl by celkem slusny.

Dik za rady ;-)
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

Cim jsi nastavoval barvy? nejakym otocnym sroubkem?
Podle me by tam mel bejt na zaostreni taky jsem to uz jednou delal.
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

doostrit monitor se da sroubkem na vysokonapetovym transformatoru
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

Muze se to ostrit se zapnutym monitorem ? Nechci dostat ranu :-)

//Dony: Musíš to ostřit zapnutý, jinak bys neviděl co to dělá, šroubek je plastovej, takže se rány bát nemusíš (pokud nebudeš sahat dovnitř :D )
kolouch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolouch »

takze jsem s tim potocil za chodu .. obraz jako britva :-) skoro .. diky za radu
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“